Egel op reis – een avontuurlijk en filosofisch voorleesboek

Kijk egel eens lekker liggen op het strand, met zijn rugzak en strandbal! Dat zien we op de kaft van dit boek en we zijn direct benieuwd wat egel op deze gekke plek doet! In deze verhalenbundel neemt egel ons mee op reis. Want hij is wel toe aan iets warms. Maar is dat eigenlijk wel echt zo leuk als je op een onbekende plek bent? Dat is ook wel een beetje spannend! Gelukkig heeft hij veel vrienden met wie hij zijn avonturen kan delen. De dierenverhalen in Egel op Reis zijn geschreven door Rosalie Hazeleger met illustraties van Myriam Berenschot. Verhalen met een mooie filosofische insteek, over vriendschap, avonturen en herinneringen.

Egel op reis

Anders is leuk!

Egel woont in het bos, waar hij gelukkig is met zijn huisje, vrienden en enorme berg beukennootjes. Maar hij heeft het ook wel eens te druk om zich echt gelukkig te voelen. Hij wordt er door uil aan herinnerd dat samenzijn het allerbelangrijkste is. Dus als hij voor een feestje een uitnodiging krijgt van zijn vrienden om op reis te gaan, is egel dolgelukkig. Op naar de zon, zee en het strand! Ze gaan enthousiast op pad. Pluk de dag en geniet is het motto van egel. Maar dan blijkt dat een reis ook wel spannend kan zijn en dat je soms even moet wennen aan een andere omgeving!

‘Ik miste mijn eigen boom. Daar slaap ik zo lekker droog en hoog,’ moppert Uil, terwijl hij zijn vleugels over elkaar slaat. ‘Leuk is anders’. ‘Of…. anders is leuk,’ straalt Egel.

Uit: Anders is leuk

Egel op reis – avontuurlijke en filosofische verhalen 

In deze bundel staan 24 dierenverhalen over egel en zijn vrienden en hun reis naar onbekende oorden. In ieder hoofdstuk lezen we een klein avontuur want ze maken van alles mee. Zo ruimen ze plastic op van het strand en recyclen ze dit op een hele bijzondere manier. De dierenvrienden redden ook nog heel dapper een kaketoe uit zee. En ze ontdekken vooral heel veel over zichzelf en elkaar!

Het gaat bijvoorbeeld over elkaar opbeuren in moeilijke tijden, over het positieve blijven zien en op elkaar vertrouwen. De verhalen in Egel op Reis hebben een lichte filosofische toon, en dat is ook met jonge kinderen al heel leuk om te lezen. Zo leren ze dat het leven soms ook wel eens tegenzit. Bijvoorbeeld als je een briefje maakt met taken om te doen en dan het briefje vergeet. En wanneer is iets nou normaal of gewoon? Dat wat de meeste mensen en dieren doen? Maar het mag ook wel eens anders of ongewoon. Dat is vaak zelfs leuker!

Emoties, gevoelens en vriendschap

De verhalen zijn erg leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar, en voor oudere kinderen geschikt om zelf te lezen. Er komen veel emoties en gevoelens aan bod waar kinderen zich in kunnen herkennen en wat van kunnen leren. Dat je je bijvoorbeeld wel eens eenzaam kunt voelen, of jaloers. Dat iedereen wel eens even moppert of heimwee heeft.

Egel op Reis is het tweede deel uit de reeks, geschreven door auteur en communicatiespecialist Rosalie Hazeleger. In 2020 kwam haar debuut uit Egel op Ontdekking*. De illustraties van Myriam Berenschot vallen ook erg in de smaak. Het is mooi afgestemd op de tekst en het vormt samen een mooi geheel. Het boek heeft daarnaast een erg leuke en gevarieerde lay-out met verschillende kleuren en lettertypen. Egel op Reis is een heerlijk leesboek voor urenlang leesplezier!

Egel op reis

Specificaties Egel op Reis

Auteur: Rosalie Hazeleger | Illustraties: Myriam Berenschot | Uitgeverij: Clavis | 9789044847871 | juli 2023  | 88 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.