Pudding Tarzan en andere verhalen, een verzamelbundel van Kirkegaard

Pudding Tarzan en andere verhalen Is een verzamelbundel van de 4 bekendste boeken van Ole Lund Kirkegaard uitgegeven door uitgeverij Van Goor. Het boek Pudding Tarzan is al vele jaren een populair kinderboek dat op vele scholen wordt gelezen.  In 1981 is van Pudding Tarzan een film gemaakt met de naam Gummi Tarzan. Ook is er van dit verhaal een schoolmusical geschreven voor de groepen 5/6 en 7/8.

pudding tarzan

Een zeer populair verhaal dus in Pudding Tarzan. De andere verhalen Albert, Otto is een Neushoorn en Peer en Maatje zijn ook apart verschenen. Nu dus in een mooi boek gebundeld.

Pudding Tarzan, Albert, Otto is een neushoorn en Peer en Maatje

De hoofdpersonen zijn allemaal jongens van een jaar of zes. Ze zijn alles behalve populair en zeker geen helden. In Pudding Tarzan wordt Iwan gepest. Hij is het domste jongetje van de klas en het slechts in gym. Op school noemen ze hem Pudding Tarzan. Op een dag mag hij een wens doen van een heks en dan op die dag lijkt hij wel een echte Tarzan.

In het verhaal Albert beleeft Albert spannende en hilarische avonturen. Hij wil zeerover worden. Op een dag vindt hij een ton wat hij zijn zeeroversschip maakt. Op een dag gaat hij vissen en slaat hij een zakkenroller aan zijn haak. Dan gaat hij van alles verzinnen om bij de zakkenroller weg te komen.

In Otto is een neushoorn zijn de hoofdpersonen Topper en Hugo. Op een dag als ze uit school komen vindt Topper een potlood. Hij gaat hiermee op de muur tekenen en als hij even niet oplet en zich omdraait is zijn tekening verdwenen. Thuis gekomen tekent hij een neushoorn op het behang die tot zijn verbazing tot leven komt. Dan gebeuren er allemaal grappige dingen.

Het laatste verhaal Peer en Maatje gaat over de jongens Peer en Maatje die de ondeugendste jongetjes zijn uit Windradeel tot dat er een nieuw meisje komt wonen. Zij maakt het nog bonter. Weet ze wel wie Peer en Maatje zijn? In dit verhaal lees je welke streken zij uithalen bij vooral volwassenen en hoe ze omgaan met het nieuwe meisje.

Geschikt voor iedereen

Pudding Tarzan en andere verhalen is een grappig geschreven boek voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zitten leuke tekeningen in kleur in wat het lezen van de verhalen nog leuker maakt.

Het is een goed voorleesboek omdat er korte hoofdstukken in de verhalen zitten. Als je zelf deze verhalen wilt lezen dan is het boek vanaf 8 jaar goed leesbaar. De tekst is wat groter en daardoor makkelijk leesbaar. Ik vind vooral het verhaal Pudding Tarzan erg grappig vooral door het klunzige gedrag van Iwan. Een heel leuk en grappig boek wat veel kinderen zal aanspreken.

Specificaties Pudding Tarzan en andere verhalen

Uitgever: Van Goor | Auteur: Ole Lund Kirkegaard | 978900036974 4 | juli 2019  | 280 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

pudding tarzan en andere verhalen
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.