Eentje maar! Samen zorgen voor een fijne aarde

Het klimaat, de vervuiling, de plastic soup en het nadoen gedrag. Allemaal actuele thema’s waar in mijn mening niet genoeg prentenboeken over worden gemaakt. Want ook jonge kinderen kunnen al leren dat ze voor zichzelf moeten nadenken en niet een ander na moeten doen. In Eentje maar komt dat op allerlei manieren terug.

eentje maar

Eentje maar!

Sja eentje maar! Zo denken veel mensen. Ach wat maakt 1 kauwgompje op de grond nu uit? Ach dat ene snoeppapiertje, dat ene bloemetje wat ik pluk, die ene keer te hard rijden en ga zo maar door. Maar wat als iedereen zo zou denken? Als miljoenen mensen in Nederland een kauwgompje op de grond uitspugen, spullen niet in de prullenbak gooien? Dat laat dit mooie prentenboek je zien.

prullenbak afval ernaast
eentje maar

Het verhaal begint al met de kaft met een lege prullenbak en de vuilnis ernaast. Iets waarover ik mij regelmatig verwonderde als ik met de gastkinderen door het park liep. De middelbare scholieren maakten er een zooitje van en mijn gastkindjes van 2 en 3 jaar vonden het maar wat vreemd dat het zo’n rommel was.

allemaal dieren in een stad

Zonnestad

Wat gebeurt er met een vriendelijke vrolijke stad als 1 neushoorn 1 snoeppapiertje op de grond gooit? Ach eentje maar!
Giraf was niet blij met de hoop afval die volgde en plukte 1 bloem om de afval niet te zien.
Een hoop ruzie tussen dieren volgt die ook allemaal bloemen gaan plukken.
Pinquin was zo boos dat hij heel hard de muziek opzet om weer vrolijk te worden. Ja je raadt het al, het wordt een enorme herrie in Zonnestad.

Gelukkig zijn er wijze kleine muizen die grootste dingen doen. En door die kleine wijze muis ging iedereen elkaar weer helpen om een fijne plek van Zonnestad te maken.

Eentje maar is een prachtig prentenboek over rekening houden met anderen, zodat iedereen gelukkig kan zijn. Elkaar helpen, rekening houden met elkaar en samen zorgen voor de aarde, want we hebben er eentje maar!

Specificaties Eentje maar!

boek over klimaat voor kleuters

Auteur: Tracey Corderoy | Illustrator Tony Neal | Veltman Uitgevers | 9789048318988 | september 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.