Een doodgewone dag: een feestelijk kijk- en zoekboek

Boeken zonder tekst: is dat niet iets voor baby’s en peuters? Nee hoor! Een doodgewone dag laat zien dat dit ook voor oudere kinderen (en onderzoekende vaders en moeders) heel erg leuk is! Een ontdekkingstocht voor jong en oud van uitgeverij Rubinstein.

Een doodgewone dag…. of toch niet?

Het boek start als een doodgewone dag. Het jongetje wordt wakker, kleedt zich aan, ontbijt en loopt naar school. Het lijkt allemaal gewoon, maar schijn bedriegt!
Want als je goed kijkt, blijkt er in elke plaat een mysterieuze dierendief actief. Welk dier neemt hij nu weer mee? En wat gaat die dierendief eigenlijk doen met al die gestolen dieren?
De dief steelt niet alleen echte dieren, maar ook speelgoed-dieren én zelfs de knuffel van het jongetje. Het jongetje gaat op zoek naar zijn knuffel en lost uiteindelijk het raadsel op.

Boordevolle kijk- en zoekplaten

Voor het boek ‘Een doodgewone dag’ kom je echt ogen te kort! Er is zoveel op de platen te zien, dat je echt wel even de tijd nodig hebt om alles goed te kunnen bekijken. Het is een verhaal zonder tekst, wat het boek meteen een beetje laat aanvoelen als een puzzel. Kun je namelijk zelf het verhaal ontdekken? Dat soort boeken vind ik altijd een beetje spannend voelen, ik heb altijd het idee dat ik ergens iets mis. Maar dat is meteen ook het leuke, zo blijf je speuren. Een echt kijk- en zoekboek dus!

Zo lijken de belevenissen van het jongetje in het boek in eerste instantie wel echt op een doodgewone dag, maar je komt er beetje bij beetje achter dat er wel gekke dingen aan de hand zijn. En als je eenmaal hebt gezien dat de boef wel hele gekke dingen doet, dan zie je eigenlijk de ‘doodgewone dingen’ niet eens meer!

Grootzus

Auteur van ‘Een doodgewone dag’ is Grootzus. Die naam maakte mij natuurlijk wel nieuwsgierig, want wie zit daarachter? Francien Verhulst blijkt de oprichtster te zijn van Grootzus. Na een hele korte zoektocht op internet kom je al snel op haar eigen site, en daar blijkt dat ze veel meer doet dan alleen boeken schrijven. Ze maakt illustreert ook voor tijdschriften, maakt superleuke kaarten, posters, bordjes en lampjes. Alles met de mooie kenmerkende illustraties.
De illustraties zijn meer een collage, waarbij alles in een vrolijke uitbundige stijl perfect bij elkaar past. Van deze plaatjes word ik heel blij, dus ik hoop op nog meer leuke boeken van Grootzus!

een doodgewone dag

Specificaties Een doodgewone dag

Auteur: Grootzus (Francien Verhulst)│Uitgever: Rubinstein│ 9789047621966 │november 2016│28 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.