De Hapsnurkers Koppie-onder, een terugkeer van deze gekke familie!

Oh nee, de gekke familie Hapsnurk is weer terug! In het vorige deel hebben we al kennis kunnen maken met deze bijzondere familie (om het zo maar even op zijn zachtst uit te drukken). In ‘De Hapsnurkers Koppie-onder’ beleven ze weer een knotsgek avontuur. Vol olifantendrollen, vreemde figuren, rare scheldwoorden en vies eten. Oh ja, en ook nog met een geheime missie….

De Hapsnurkers Koppie-onder

Ondergedompeld in een nieuw avontuur: de Hapsnurkers Koppie-onder

Nee, hè, daar heb je die VERSCHRIKKELIJKE HAPSNURKERS weer!

In ruil voor een zak zilveren munten moet meneer Hapsnurk een UBO (UITERST BELANGRIJK OBJECT) in het geheim naar een eiland zien te brengen. Maar er zijn kapers op de kust. En op zee trouwens ook.

Wie of wat is die UBO eigenlijk? Wie is die razendsnelle vrouw in een ROLSTOEL? En wie zijn Max en Martha, die om de haverklap hun SNOR ruilen? Zelfs de KAPITEIN is niet te vertrouwen!

Sunny, Mimi en de olifant Tingel hebben er hun handen en slurf vol aan. En pas op! Met een olifant aan boord ga je zomaar KOPPIE-ONDER!

De Hapsnurkers koppie-onder

Een vervolg in de serie over deze (te) gekke familie

De familie Hapsnurk is gek. En niet zomaar een beetje gek, nee, echt extreem gek. Raar, vreemd, bijzonder. In het eerste deel ‘De Hapsnurkers in de puree‘, dat ik ook al heb mogen reviewen, las ik voor het eerst over dit gekke gezin. Ze trekken rond in een angstaanjagende caravan, eten stoofschotels van platgereden kraaien en eekhoorntjes en maken ruzie met iedereen. Ze hebben hun zoon van een waslijn gestolen, reizen rond met een lelijke oude caravan, 2 ezels een een olifant.

Waar ik bij het eerste deel van deze serie vooral verrast was, moest ik er bij ‘De Hapsnurkers Koppie-onder’ vooral in het begin weer even inkomen. Het was natuurlijk voor mij niet nieuw meer dat dit een gekke familie is, dus dat element van verrassing was ervan af. In het begin duurde het vooral heel lang voor het verhaal echt op gang kwam. Het verhaal is zo geschreven dat je het ook als losstaand deel kunt lezen. Maar dat komt vooral omdat er heel veel herhaling in zit en uitleg over bepaalde dingen die in het vorige deel al zijn beschreven. En dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje irritant. Ik dacht echt: ‘Wanneer gaat het verhaal nu echt beginnen?’

Met zijn allen op de boot

Uiteindelijk komt het verhaal van De Hapsnurkers Koppie-onder dan echt op stoom, en dan leest het wel lekker vlot weg. Vooral voor kinderen die houden van boeken die wat makkelijker te lezen zijn, is dit een lekker luchtig verhaal. Het verhaal is niet te ingewikkeld, het heeft een groot lettertype, veel grapjes én lekker veel illustraties.
Deze zijn wederom van Axel Scheffler, die bijvoorbeeld ook de bekende boeken van de Gruffalo en ‘Het lievelingsboek van Simon Snoek‘. De illustraties zijn echt weer superleuk.

Het verhaal vond ik uiteindelijk toch niet helemaal af. Toen ik De Hapsnurkers Koppie-onder uit had, vond ik het een leuk en verrassend eind, maar later bedacht ik dat niet alles goed is afgerond. (Hoe kwamen ze bijvoorbeeld bij deze UBO? Wat is er met de vrouw met de oorbel op de fiets? Wie is degene die de opdracht gaf? En heeft meneer Hapsnurk zijn beloning gehad of gaat hij daar nog naar op zoek?) Ik verwacht dus eigenlijk dat er nog wel een deel gaat komen, want dit voelt als een verhaal dat nog niet helemaal af is.

De Hapsnurkers koppie-onder

Specificaties De Hapsnurkers koppie-onder

Auteur: Philip Ardagh | Vertaling: Tosca Menten | Illustraties: Axel Scheffler | UitgeverijVolt | 9789021476759 | Mei 2023 | 312 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

  1. Wat lijkt me dit een leuk boek! Ik lot graag mee voor de kinderen in mijn klas die dit verhaal hilarisch zullen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.