Ik leer lezen stickerboek, interactief bezig zijn op AVI niveau!

Wij zijn hier thuis voorlopig nog niet klaar in de AVI wereld! En wij nemen jullie graag mee in onze ervaringen. Want het goed leren lezen met veel plezier is zo belangrijk. Als die basis goed is, is een kind geholpen in de rest van zijn leven. En dit keer hebben we weer een manier gevonden om het leren lezen leuk te maken. Het ‘Ik leer lezen stickerboek’! Het leren lezen gecombineerd met interactieve elementen, wat een top idee!

hoofd

een hut in de boom

Dit vrolijke verhaal is speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen. Lees de tekst en vul hem aan met de vele kleurrijke stickers die erbij zitten. Sommige woorden zijn namelijk vervangen door een tekening waarop een sticker geplakt moet worden. Zo wordt leren lezen echt leuk! Op een leuke manier de leesvaardigheid ontwikkelen dankzij meer dan 100 herbruikbare stickers. Ik leer lezen stickerboek is ideaal voor eerste lezers uit groep 3 of het eerste leerjaar

daan maakt een hut.
een hut met oom wim.
de hut is hoog in een boom.
er is een raam en een hek.
pop is er.
en aap is er.
de hut is top.
maar dan mist nog wat…

Wat een tof idee is ‘Ik leer lezen stickerboek’. Het doen maakt dat dit voor sommige kinderen veel fijner leren en lezen is. De illustraties en stickers zijn echt heel tof, niks goedkoops of kinderachtigs aan. Er is echt aandacht en liefde aan besteed. Ook is de afwisseling van tekst en plaatje een toffe andere manier van leren lezen. Het verhaal zelf is ook nog eens leuk. En achteraan staat nog een leuke opdracht. Een top boek!

Tekst: Juliëtte Rosenkamp | Tekeningen van Deborah van de Leijgraaf | Juli 2021 | 28 pagina’s | 9789044759426 | AVI Start / AVI 1 | Uitgever: Deltas

saar en de boot

Dit vrolijke verhaal is speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen. Je kind leest de tekst en vult hem aan met de vele kleurrijke stickers die erbij zitten. Sommige woorden zijn namelijk vervangen door een tekening waarop een sticker geplakt moet worden. Zo wordt leren lezen echt leuk! Ik leer lezen stickerboek is een leuke manier om de leesvaardigheid ontwikkelen. Met meer dan 100 herbruikbare stickers. Dit is echt ideaal voor eerste lezers uit groep 3 of het eerste leerjaar.

elf saar maakt een boot.
ze maakt de boot met een noot.
dan gaat saar met de boot op een plas.
dat is heel leuk!
de boot gaat van hier naar daar.
maar dan slaat de boot om!
als dat maar goed gaat…

Uiteraard heeft uitgeverij Deltas weer verschillende AVI niveaus opgenomen in hun serie. Dus is dit een goede manier om je kind te leren lezen. En om met plezier te lezen, dan zijn er ook hogere niveaus in Ik leer lezen stickerboek. En ook ‘saar en de boot’ is een prachtig boek. Een mooi verhaal, mooie vormgeving en een genot om in te lezen en interactief mee bezig te zijn. Emoties, vriendschap en avontuur komen mooi samen.

Ik leer lezen stickerboek

Wederom kan ik niks anders dan positief en enthousiast zijn over deze AVI boekenreeks van uitgeverij Deltas. Het is inmiddels de vierde reeks waarmee wij kennismaken. Ik zie wat voor een plezier mijn dochter heeft in het lezen. En in dit geval van Ik leer lezen stickerboek, ook het interactieve! De stickers zijn echt prachtig en dat maakt dit meer tot een echt leesboek uiteindelijk, dan tot een snel doeboek. Ik zie dat mijn dochter heel secuur en voorzichtig met de mooie stickers omgaat.

Ook is het lezen weer heel anders dan bij de andere AVI boekjes. Ik vind het echt top dat er zoveel diverse manieren zijn voor kinderen die beginnen met lezen. En ik vind het dan ook echt belangrijk dat al die manieren goed overgebracht worden. Help je lezende kind thuis, in de klas of op de opvang en zorg voor een mooi en divers aanbod in AVI lezen.

Specificaties ik leer lezen stickerboek

Tekst: Carine Aerts | Tekeningen van Nick Claes | Uitgeverij Deltas | September 2019 | 28 pagina’s | 9789044754964 | AVI M3 / AVI 1

Hieronder nog wat toffe andere boeken in de Ik leer lezen Stickerboek serie

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.