Wat een geschiedenis! – Mack, een wondere wereld

Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is ‘En toen?’ Deze Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Wat een geschiedenis! is een perfect boek voor kinderen die niet alleen spannende of leuke verhalen willen lezen die zich afspelen in die tijd, maar die er ook echt wat meer informatie over willen.

wat een geschiedenis

Wat een geschiedenis! Uit de serie ‘wondere wereld’

Het boek ‘Wat een geschiedenis!’ is een boek uit de reeks ‘Wondere Wereld’. Deze serie is van uitgeverij Clavis en er zijn al vele delen in verschenen.
In die serie zijn bijvoorbeeld leuke boeken over de natuur, zoals: alles over seizoenen, de leukste babydieren, meer over het weer en het dikke bosboek.
Ook zijn er boeken over landen en aardrijkskunde, zoals: dit is Nederland, allemaal leuke landen, rivieren, zeeën en oceanen en zo veel mooie eilanden.

Dan zijn er ook nog overige titels, zoals het dikke boerderijboek, zo vieren wij feest en rijden, vliegen en varen.
Voor kinderen die graag meer willen weten dus een perfecte boekenserie!

De historie ingedeeld in tijdvakken

Wat een geschiedenis! is een reis door de geschiedenis van de mens. In het boek wordt de geschiedenis ingedeeld in tijdvakken. Het boek begint met een stuk over de geschiedenis van miljoenen jaren geleden. Daarin lees je over het eerste leven, de dino’s en de ijstijden.
Daarna ga je verder naar het tijdvak van duizenden jaren geleden, toen de eerste mensen kwamen. Ook komt hierin het oude Egypte, de Grieken en de Romeinen aan bod.
Vervolgens wordt er een sprong gemaakt naar honderden jaren geleden: de Vikingen, middeleeuwen, ridders, ontdekkingsreizigers en koloniën.
Als laatste komt het tijdvak ‘tientallen jaren geleden’ aan bod, waarin veel aandacht is voor technische ontwikkelingen en natuurlijk de eerste en tweede wereldoorlog.  

Geschiedenis voor kinderen vanaf 5 jaar

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, zoals op de achterkant staat aangegeven. Mijn dochter van bijna 9 is het boek zelf aan het lezen, en dat lukt prima. De hoeveelheid tekst is niet té veel, en er is veel afwisseling met foto’s en tekeningen.
Mijn dochter van 6 vindt het boek ook interessant, al moet je hier als ouder misschien wel wat meer bij uitleggen over de achtergronden dan in het boek staat.
Wat een geschiedenis! houdt de informatie per onderwerp beknopt, het is vaak echt een eerste kennismaking met een bepaald onderwerp. Het is anders natuurlijk ook onmogelijk om de hele geschiedenis in één boek te beschrijven.

stoomboot

Wat vonden wij ervan?

Hier viel dit boek enorm in de smaak! Mijn dochters waren eerst wel even verbaasd en wisten niet zo goed of ze het boek leuk zouden vinden, omdat we niet zo heel vaak informatieboeken lezen. Maar toen we eraan waren begonnen, was het echt een schot in de roos! Het geeft ook mooie gesprekken en is zo enorm leerzaam.
Het boek schuwt bepaalde onderwerpen niet. Zo wordt er bij de stukken over de koloniën en de indianen ook de rol van de Europeanen aangestipt. Hier kun je het eventueel met je kind verder over hebben als het daar aan toe is.

Wanneer je kind nieuwsgierig is naar een bepaald onderwerp of tijdvak, zou je daarna zelf gericht kunnen zoeken naar meer boeken over dit onderwerp. Dat maakt het leuk, zo is ‘Wat een geschiedenis!’ echt een brede kennismaking met de geschiedenis.

var bol_sitebar={“id”:”bol_1602867292317″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000133061093″,”familyId”:””,”site_id”:”1103116″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Wondere%20wereld%200%20-%20Wat%20een%20geschiedenis%21%2C%20Mack…”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};

Specificaties Wat een geschiedenis!

Auteur: Mack van Gageldonk | Uitgever: Clavis | 9789044838749 | juni 2020 | 80 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

wat een geschiedenis
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

1 reactie

  1. Hallo,wat een prachtig boek,heeft alles om mijn kleinzoon te bekoren !!! Hij is dol op dino’s daarom loot ik graag mee en duim ervoor !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.