Weerwolvensoep Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon

Voor het eerst heeft dochterlief dan een echt Dolfje Weerwolfje boek helemaal uitgelezen. Ik kan nog niet helemaal met volle overtuiging zeggen dat ze het lezersgen van haar moeder heeft georven, maar als ze dit boek las, deed ze vaak meerdere hoofdstukken achter elkaar lezen. Voor mij een teken dat Weerwolvensoep een goed boek is.

Weerwolvensoep

Meisje leest weerwolvensoep Dolfje Weerwolfje 16

Het begin van weerwolvensoep lazen we samen. Ze vond het namelijk spannend en leuk tegelijk om eindelijk aan “Paul van Loons bekendste boekenreeks” te beginnen.

Dolfje heeft een afspraak met opa weerwolf en Leo en Noura, en hij rent alleen door het weerwolvenbos. Maar dan hoort hij opeens een vreemde stem. Die stem zegt rare enge dingen. Uiteindelijk komt er tussen de donkere bomen een lange slungel tevoorschijn. De man heeft knuppel en is een weerwolvenjager. Met een lang touw weet hij Dolfje gevangen te nemen. Hij wil weerwolvensoep van hem maken!

ingredienten weerwolvensoep

Na dat eerste hoofdstuk deden we direct het tweede hoofdstuk, want dochterlief zat er direct in. Knuppel wil dus weerwolvensoep van Dolfje maken. Hij heeft een handboek voor weerwolfjagers en daar staat een recept voor weerwolvensoep in.

Ingrediënten verzamelen en spannende verhalen vertellen

Terwijl Knuppel ingrediënten aan het verzamelen is, probeert Dolfje hem af te leiden door spannende verhalen te vertellen. Knuppel noemt Dolfje de hele tijd Willie, iets wat dochterlief in het begin wat lastig vond.

Aan het einde van het verhaal wordt Dolfje gelukkig gered door zijn vrienden en familie en blijkt Knuppel stiekem een grote fan van ze geworden te zijn.

Bij het recept hoort ook een liedje en gelukkig komt er aan het einde van het boek een woord bij waardoor er toch geen weerwolf voor de weerwolvensoep nodig is.

Weerwolvensoep is alweer het 16de deel van de Dolfje Weerwolfje boekenreeks. Het is een spannend verhaal met 2 verhaallijnen door elkaar.

Specificaties Weerwolvensoep

weerwolvensoep Dolfje Weerwolfje 16

Uitgever: Leopold | Auteur: Paul van Loon | 9789025878931 | april 2020 | 160 pagina’s  | AVI E4 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.