Demonenjager, wat als sprookjes en legendes echt zijn?

Wat zou jij doen als je ineens oog in oog staat met de mythologische demonen waar je al jarenlang onderzoek naar doet? Precies! Hard gillend wegrennen! Of toch niet… lees hoe Elena omgaat met deze ontdekking in Demonenjager.

Demonenjager

Synopsis Demonenjager

Elena doet al jaren onderzoek naar demonen. Derek vindt de mensenwereld interessant. Maar kan een ontmoeting tussen een mensenmeisje en een demonenjongen wel goed aflopen? Wanneer Derek Elena redt van een aanval en daarbij zijn ware aard onthult, moet Elena accepteren dat demonen dus niet alleen in de verhalen van haar onderzoek bestaan. Wat begon als een romantisch avontuur wordt ineens een verhaal vol bedrog en eeuwenoude strijd tussen bewoners van de hel. Kan een demon als Derek zijn hart volgen?

Sara Marino

Romantisch avontuur

Demonenjager is een heerlijk spannende young adult dat je meeneemt in een romantisch avontuur. Dat de aantrekkingskracht tussen Derek en Elena niet te ontkennen valt merk je al snel. En dit zorgt er dan ook voor dat je al na een aantal hoofdstukken lekker in het verhaal zit. Toch is het verhaal niet alleen maar romantisch. Het boek gaat tenslotte over demonen die van nature gewelddadig zijn. Echter door de manier waarop dit geschreven is voert dit niet de boventoon van het verhaal. En wat ik altijd belangrijk vind is dat het geweld moet passen binnen het verhaal. En dat is in dit boek zeker het geval. Hierdoor is Demonenjager een goede mix van spanning en romantiek.

Demonenjager

Triggerwarning

Dit boek heeft wel een triggerwarning nodig. Allereerst omdat er scenes in voorkomen waarin gesproken word over aanranding. En een scene waarin een daadwerkelijke aanranding plaats vind. Dit kan door de lezer als schokkend ervaren worden. Hoewel ik hier wel tegen kan kwam het ook bij mij wel even binnen. Dit kwam ook mede doordat ik het niet verwacht had hierover te lezen. Toen ik het stukje voor de tweede keer las om hier een goede triggerwarning over te schrijven ervaarde ik het minder heftig.

Daarnaast is een triggerwarning op zijn plaats voor Demonenjager vanwege het geweld. Ook hier wordt redelijk specifiek over geschreven. En hoewel het past binnen het verhaal is dit niet voor iedereen prettig om over te lezen.

Voor mij zeker geen redenen om dit boek niet te willen lezen, maar wilde het wel graag benoemd hebben voor mensen die hier gevoelig voor zijn.

Italiaanse auteur Sara Marino

Wat ik enorm knap vind van de Italiaanse auteur Sara Marino is dat op de een of andere manier het geweld van Derek bijna een soort van gerechtvaardigd voelt. Dit komt mede doordat het eenvoudig is om hem door de ogen van Elena te bekijken. Zij zit vol acceptatie en heeft het vermogen om het goede in hem te zien. En deels komt dit doordat hij haar beschermd. Dus wat hij doet komt voort uit goede bedoelingen.

Ook vind ik het mooi dat het Sara Marino is gelukt om een compleet avontuur in een relatief dun boek (166 pagina’s) te stoppen. Zo krijgen ook minder sterke lezers de kans om even te verdwalen in een heerlijk verhaal.

Daarom ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig of Sara Marino met een vervolg zal komen. Want ik wil graag meer lezen over deze personages.

Demonenjager

Thema’s in Demonenjager

Zoals de titel van dit boek doet vermoeden gaat het over demonen en alles wat daar bij hoort. Demonen zijn dan ook echt wel het centrale thema in Demonenjager. Daarnaast mag vriendschap ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Net zoals familie, liefde en romantiek. Demonenjager is een prachtig voorbeeld van de kracht van onvoorwaardelijke vriendschappen, sterke familiebanden en intense allesoverheersende liefde!

Wat vind ik van Demonenjager

Ik vind Denonenjager een heerlijk boek. Het leest weg als een echte young adult. Toch komen er best wel heftige onderwerpen naar boven zoals benoemd bij de triggerwarning. Hierdoor is het dit boek misschien minder geschikt voor de jonge young adult lezer. Dus zeker goed om die even door te lezen en daaruit een keuze te maken.

Ik zat verrassend snel in het verhaal en kon het boek toen ook maar moeilijk wegleggen. Daarnaast leest het gewoon echt makkelijk weg. Het boek heeft niet zo heel veel pagina’s, dus ook als je niet zo’n enorme lezer bent is dit een leuk boek. Lees je net zoals ik veel, dan is dit een fijn boek als je even geen zin hebt in ingewikkelde werelden. Je hoeft deze wereld niet eerst te leren kennen en de personages zijn eenvoudig te volgen. Hierdoor kun je gewoon even meegaan in een spannend avontuur.

Vervolg

Het boek blijft wat mij betreft wel redelijk aan de oppervlakte waardoor het wat diepgang mist. En dit vind ik jammer, want het verhaal maakt me nieuwsgierig naar meer. Het is mooi om te lezen wat er gebeurd tussen de verschillende karakters. Waarbij Elena en Derek al gauw de romantische spanning voelbaar is ontstaat er tussen anderen personages een bijzondere vriendschap. Dit alles maakt dat ik nieuwsgierig ben naar hoe het verder zal gaan met Derek en Elena. Mocht er een deel twee verschijnen zou ik deze graag willen lezen.

quote

Ben je ook zo dol op young adult boeken binnen het fantasie genre? Lees dan ook een deze reviews:

Specificaties Demonenjager

Auteur: Sara Marino | Vertaler: Jen Minkman | Omslagontwerp: Jen Minkman | Tekst redactie: Marieke Veringa | Uitgever: Dutch Venture Publishing | 11 oktober 2023 | 384 pagina’s | 9789493265615 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.