Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen – een prentenboek

I love Bob Popcorn! Er zijn inmiddels al 4 leesboeken over deze maïskorrel met het korte lontje verschenen en nu is er dan eindelijk ook een prentenboek: Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen! Zo kunnen ook jongere kinderen kennismaken met Bob Popcorn.

Bob popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Een boze maïskorrel: Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Bob Popcorn wordt vaak boos.
HEEL boos zelfs.
En dan ontploft hij. ECHT.
Bob is vastbesloten er iets aan te gaan doen.
Maar of dat lukt?

In dit prentenboek kunnen jonge kinderen kennismaken met Bob Popcorn. Hij is een bijzondere, levende maïskorrel. En als hij boos wordt, ontploft hij en wordt hij een echte popcorn. Dit boek is een mindfulness prentenboek, waarbij je allerlei tips krijgt over mogelijke manieren om een driftbui te voorkomen.

martijn van der linden

Tips tegen driftbuien

Eigenlijk is ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ niet echt een verhaal met een belevenis van Bob Popcorn, maar het is eerder een opsomming van tips. Tips en manieren om driftbuien te voorkomen. Ben jij een kind dat snel uit zijn vel springt? En is het lastig om met dat korte lontje om te gaan? Dan is dit een heel leuk boek!
Bob geeft zijn beste tips, maar terwijl hij deze tips geeft en uitprobeert, groeit zijn ergernis. Je ziet hem steeds bozer worden. En uiteindelijk gaat het natuurlijk toch mis….

bob popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Een prentenboek over Bob

De serie Bob Popcorn is hier in huis ontzettend populair. Alle vier de boeken zijn hier echt verslonden. En niet alleen de kinderen zijn fan, maar ik zelf ook! Zodra er een nieuw deel op de deurmat vangt, is het nog net niet vechten hier in huis wie deze als eerste mag lezen….
Deze boeken zijn perfect voor beginnende lezers, en zeker voor kinderen die wat lastiger lezen. Maar Bob Popcorn is zo’n leuk karakter, dat je ook kleuters een kennismaking met hem gunt. Nu is er dus een prentenboek verschenen.

Ik ben echt heel enthousiast over dit prentenboek, het is leuk om te zien hoe Bob nog meer tot leven komt in kleur. In de leesboeken zijn de illustraties natuurlijk zwart-wit, maar nu stelen de fantastische illustraties helemaal de show in hun volle kleurenpracht.
Ik hoop eigenlijk dat er nog meer prentenboeken van Bob komen, maar dan juist met een kort verhaaltje, een leuke belevenis of spannend avontuur. Een beetje vergelijkbaar met de boeken van de serie.

Nog meer extra’s bij Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Bob Popcorn is niet alleen een boekenfiguur, hij begint steeds meer een merk te worden. Hij heeft zijn eigen Instagram pagina én website, waar je elke keer veel leuke extra’s kunt vinden. Eigenlijk elk boek wordt er weer iets nieuws toegevoegd. Nu kun je zelfs een speciale meditatieoefening doen met Bob, om rustig te worden! Deze kun je op de website bekijken, maar ook hieronder!

Op de website kun je nog veel meer leuks vinden: kleurplaten, puzzels, traktatietips, tips voor je boekbespreking, kralenplanken en nog veel meer! Dus als je net als wij geen genoeg kunt krijgen van Bob, dan kun je je hier nog flink mee vermaken!
Wil je nog meer lezen over Bob Popcorn? Lees dan ook onze recensies van de vier leesboeken:

bob popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Specificaties ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’

Auteur: Maranke Rinck | Illustraties: Martijn van der Linden | Uitgeverij: Singel Uitgeverijen Querido | 9789045129440 | Augustus 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.