Daniels belofte – een leuk vervolg op Edwards keuze

Na dat ik het eerste deel van deze trilogie, Edwards keuze, had gelezen, wilde ik eigenlijk niet al te lang wachten met het lezen van dit tweede deel. Ik was erg benieuwd naar de achtergrond informatie die ik er nu bij zou krijgen (misschien krijg ik al een tip van de sluier van het geheim van Ridgewood Hall in dit tweede deel?) en natuurlijk hoe het verhaal verder zou gaan. En: Zou Marijke Vos mij met dit tweede deel opnieuw verrassen? Wil je weten wat ik van Daniels belofte vond? Lees dan snel verder!

Daniels belofte cover

Flaptekst van Daniels belofte

1905
Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?

Ruim 100 jaar later
Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt en zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis.

Daniels belofte achterkant

Waar gaat Daniels belofte over?

In Daniels belofte volgen we de jongste van de drie broers, Daniel. Daniel is docent aan de universiteit in Cambridge. Op deze universiteit spelen suffragettes een grote rol, Elizabeth is een van hen. De suffragettes strijden voor gelijke rechten van man en vrouw. De vrouwen hadden vroeger namelijk veel minder rechten dan mannen en ze mochten ook niet aan de universiteit van Cambridge studeren.Maar Elizabeth en Daniel worden verliefd. Wat zal de graaf hier van vinden? En gaat dat wel samen met Daniel’s carrière? Of zal hij tussen de liefde en zijn carrière moeten kiezen?

Ook volg je Rose in het heden, Zij wil ook graag meer weten over haar verleden en gaat samen met Flora (uit het eerste deel van deze trilogie) op zoek naar meer informatie over hun familiegeschiedenis. Tijdens dit onderzoek stuiten ze op nog een familielid: Iris Bellamy. Haar verhaal en dat van James, lees je in het derde deel: James’ geheim.

Over de Ridgewood Hall trilogie

De Ridgewood Hall trilogie gaat over de drie broers Bellamy: Edward, Daniel en James. We volgen de verhalen van de broers, in elk boek lezen we het verhaal van een andere broer. Hun verhalen spelen zich af in het verleden.

In het heden volgen we de drie nazaten van de broers, drie achternichten die elkaar nog nooit hebben ontmoet. Maar door de erfenis van een van hen op elkaars pad komen. Zowel Flora, Rose als Iris worstelen allemaal met hun eigen demonen: eenzaamheid, liefde, het alleenstaande moederschap, carrières die anders lopen dan verwacht… Terwijl ze onverwacht vriendschap bij elkaar vinden, ontrafelen ze ook stukje voor stukje de geheimen van Ridgewood Hall en ontdekken ze wat er meer dan honderd jaar geleden precies is gebeurd…

Volgorde van de Ridgewood Hall trilogie boeken

 1. Edwards keuze (paperback juni 2023 en e-book oktober 2022)
 2. Daniels belofte (paperback juni 2023 en e-book november 2022)
 3. James’ geheim* (paperback juni 2023 en e-book december 2022) / Recensie vind je hier

Alle drie de boeken hebben een mooie cover, met een stukje van het landhuis erop. Als je de drie delen naast elkaar zet in de kast, lopen de ruggen mooi in elkaar over, wat er extra mooi uit ziet.

alle ruggen van de drie boeken

Mijn leeservaring van Daniels belofte

Het boek wordt vooraf gegaan met een korte terugblik op het eerste deel: Edwards keuze. Als je de boeken van de trilogie vlak achter elkaar leest, is het niet per se nodig om dat stuk te lezen. Maar als er langere tijd tussen de delen zit, is het wel handig om te lezen voor je begint aan de rest van het boek, omdat je dan weer weet waar het eerste deel over ging en je deel twee op die manier wat beter kan volgen, aangezien er soms wordt teruggeblikt naar gebeurtenissen uit Edwards keuze.

Daniels belofte was wederom een heel tof verhaal om te lezen. Dit tweede deel in de Ridgewood Hall trilogie is ook weer gesplitst in meerdere delen, welke afwisselen tussen heden en verleden. Door het hele boek heen heeft Marijke Vos ons weer meegenomen in nog meer geheimen van Ridgewood Hall. Elk deel eindigde wel met een kleine cliffhanger. Het was niet mega spannend, maar het zorgde er wel voor dat ik heel graag door wilde lezen. En ik heb ook soms gelachen, bijvoorbeeld bij wat er gebeurde met Rose bij de boekhandel tijdens de ontmoeting met haar favoriete auteur.

Daniels belofte is heel mooi opgebouwd en de stukken heden en verleden wisselen elkaar op de goede momenten af. Elke keer vlak voordat je overspringt naar het volgende deel, eindigt Marijke Vos het deel met een cliffhanger.

Over Marijke Vos

Marijke Vos (1985) is auteur en schrijfcoach. Na een finaleplek bij de Chicklit schrijfwedstrijd werd ze ontdekt. In haar vrije tijd leest ze graag, Marijke Vos is een echte boekenwurm. Daarnaast is ze zorgelijk schoenverslaafd en een echte wijnfanaat

Andere boeken van Marijke Vos

Stand alones

Rainbow Lake

E-books

De weddingplanner (2020)

 1. Peddelen en proosten*
 2. Suikerspinnen en tandenstokers*
 3. Pijpenstelen en modderpoelen*
 4. Slingers en stellages*
 5. Bruidstaarten en slagroomspuiten*
 6. Glitterkanonnen en bridezilla’s*
 7. Picknicks en catwalks*
 8. Bierbrouwers en wijnvaten*
 9. Champagneglazen en tranentrekkers*

Alleen tweedehands verkrijgbaar

Specificaties Daniels belofte

Auteur: Marijke Vos | Uitgeverij: HarperCollins | juni 2023 | 348 pagina’s | 9789402712476 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.