Wombat en Vos avonturen in de stad, een graphic novel

Wombat en Vos avonturen in de stad is een ‘graphic novel’. Tegenwoordig een regelrechte hit bij kinderen. Terry Denton is de maker van de ‘waanzinnige boomhut’- reeks, dus dan zit je wel goed. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 7 á 8 jaar, maar naast Elias (11) vond ook mijn dochter van 6 het een leuk boek. Ze kan nog niet lezen, maar het boek is bijna een strip. Je hoeft niet te kunnen lezen, om de verhalen te kunnen volgen. Ze kon zo aangeven wat er gebeurde in het verhaal. En het is toch cool om hetzelfde boek te lezen als je grote broer!? Deze recensie is ook geschreven met input van Elias zijn zusje. Ze kunnen ook nog weleens behoorlijk ruzie maken, maar toen ze met het boek bezig waren heb ik geen onvertogen woord gehoord.  – Elles

wombat en vos avonturen in de stad

Wombat en vos avonturen in de stad

Het boek wombat en vos avonturen in de stad, bestaat uit drie verschillende verhalen. Eerst wordt een korte schets gegeven van deze drie verhalen.

Wombats geluksdollar

Op een dinsdag had wombat geen beltegoed meer, dus ging hij naar de telefoon winkel. Maar hij had geen geld, Wombat ging teleurgesteld op de stoeprand zitten. Even later reed Borstelrat voorbij, hij had net een splinternieuwe sportwagen gekocht. Waarom is hij miljonair en ik niet? Dacht Wombat. Ineens zag wombat iets glinsteren in de zon. Op de stoep links van hem. `Een munt!’ riep Wombat. Hij wachtte even voor het geval de eigenaar zijn munt kwam zoeken. Maar er kwam niemand. Dus toen raapte Wombat de munt op. Samen met vos betaalde hij alles met die munt, maar niemand accepteerde hem. Wat voor munt is het dan?

Supervos goudschoen

Op een woensdag gingen Wombat, Krok en Vos voetballen in het park achter het Oude Veld Flat. Wombat en Krok waren erg goed in voetballen. Maar vos niet. Hij bakte er helemaal niks van. Vos probeert duizenden keren om te scoren, maar elke keer gaat de bal naast of over. En het kan dan zo zijn dat je zo nu en dan een vogelnestje raakt. En dat is precies wat Vos overkwam. Hij moet een nieuw nest regelen. Maar als de winkel binnenstapt ziet hij een paar gouden voetbalschoenen, hij koopt de voetbalschoenen en een groot vogelhuisje. Misschien helpen de voetbalschoenen hem om te scoren? Of toch niet?

Een warme nacht in de stad:

Op vrijdag was het kei en kei warm, Vos licht op de bank te zweten “Laten we naar gorilla gaan´´ zei Wombat “Zij heeft airconditioning!´´ “Nee!´´ Zei Vos “De  Vijf Apen zijn daar vast ook.´´ dus gaan Wombat en Vos samen met Krok proberen om andere dingen dan airconditioning te zoeken zoals de fontein, de brandkraan, de vriezer in de supermarkt en de ijsblokjesfabriek. Maar niks in het leven is simpel als de vijf apen erin zitten…

hoofd Wombat en Vos avonturen in de stad

Terry Denton Waanzinnige boomhut

Het boek Wombat en Vos avonturen in de stad is een erg grappig boek. Als het geschreven is door Terry Denton kan je daar ook van uitgaan! Hij is de schrijver van de Waanzinnige boomhut boeken. Zijn gevoel voor humor is erg handig bij het schrijven van boeken. Vooral omdat veel kinderen dol zijn op vreemde grapjes in boeken.  Dan moet je bijvoorbeeld denken aan dat wombat op de stoep zit en er links van hem een munt ligt, dan zegt Terry: links voor hem, rechts voor jou. In de Waanzinnige Boomhut  wordt verteld over een ‘niet-pistool- , letterlijk… een pistool van een nietapparaat.

Verder is het in Wombat en Vos avonturen in de stad grappig dat Vos zich heeft verkleed als een superheld. Dat is vooral leuk in het tweede hoofdstuk waarbij vos steeds de bal niet in het goal kan schieten. Want tja… wat ben je voor superheld als je niet eens kunt voetballen! Ik vind de illustraties in dit boek beter dan die in de Waanzinnige boomhut.  Ik vind het wel een erg goed boek:  de verhalen zijn lang genoeg, veel humor en mooie tekeningen. Wat vindt mijn zusje (6) van het boek? “best grappig”. Want? “De dieren kunnen praten.

Wombat en Vos avonturen in de stad specificaties

Auteur: Terry Denton | Uitgever: Condor | 9789492899392 | januari 2019 | 144 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

wombat en vos avonturen in de stad
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.