Max en de superhelden

Max is gek op superhelden. Hij heeft één favoriet en dat is eigenlijk geen superheld maar een superheldin: Megapower! Ze is dapper, kan computers programmeren en bommen onschadelijk maken. Ze heeft laserogen en is ongelofelijk sterk…Maar het mooiste van alles is dat Megapower anders is dan alle andere superhelden. En Max weet waarom.

Max en de superhelden

Leeftijd

“Max is gek op superhelden, net als de meeste kinderen van zijn leeftijd.” De leeftijd van Max wordt hierin niet genoemd en ik vind als moeder van een 2-jarige alles groot, maar aan de tekeningen in het boek waarop Max met zijn vriendjes bij de bushalte staat en ze met een groepje langs winkels lijken te lopen én hij op een andere bladzijde in “Max en de superhelden” in zijn eentje met zijn rugzak over straat loopt, gok ik erop dat hij minimaal 10 jaar zal zijn. (Of doe je dat soort dingen dan nog niet? Ik moet er nog steeds een beetje inkomen, haha.)

Stoer

Ik vind Max in ieder geval stoer, omdat het hem niets interesseert wat anderen ervan vinden die zeggen dat een meisje nooit zo sterk kan zijn. Dat is iets wat ik ook aan mijn eigen zoontje mee wil geven en altijd fijn wanneer zulke dingen in (voorlees)boeken worden benoemd. Dan kun je dat gebruiken als aanknopingspunt om er eens iets over te zeggen. Uit het niets zou ik het namelijk niet zo snel over dat soort dingen hebben en dan kun je zo’n boek er ‘toevallig’ eens bij te pakken als het moment zich voordoet.

Stripboek

De tekeningen in “Max en de superhelden” veranderen  van stijl zodra Megapower, de superheld(in) van Max, in actie komt. Van een leuk voorleesboek naar een heus stripboek inclusief de bekende uitroeptekens. Erg leuk bedacht.

Ode aan moeders

Verder is “Max en de superhelden” een ode aan moeders. Zo voelde ik het voor mij toen ik het las. Allerlei herkenbare situaties kwamen in het boek voorbij, maar dan vertaald in de fantasie van een kind. Helpen met huiswerk wordt bijvoorbeeld gezien als codes kraken en de wilde dieren die Megapower kan temmen zijn eigenlijk gewoon de knuffels van Max. Die laserogen vond ik het grappigste: die superkracht waarmee moeders alles kunnen zien. Dat deed me terugdenken aan mijn eigen jeugd. Pas toen ik zelf moeder werd, snapte ik hoe dat vroeger allemaal gewerkt moest hebben.

Moederdagcadeautje

Al met al is “Max en de superhelden” een leuk cadeautje voor moederdag. Ik ga ‘m gelijk inpakken voor mezelf en dan lees ik ‘m zondag nog een keer, maar dan hardop met mijn zoontje op schoot.

Specificaties Max en de superhelden

Auteur: Rocio Bonilla | Uitgever: de Vier Windstreken | 9789051166958 | maart 2019 | 48 pagina’s | Meer informatie op Bol.

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij StoerLeesVoer en MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.