Nooit meer thuis – een heerlijke pageturner van Inge Spaan

Voordat Nooit meer thuis uit kwam, had ik al regelmatig wat voorbij zien komen over dat boek. Het maakte mij direct nieuwsgierig. Al snel nadat Nooit meer thuis in de winkels lag, heb ik een exemplaar aangeschaft. Alleen door het veelvuldig feelgood lezen is er een heel lange tijd niets van gekomen om dit boek op te pakken. Maar nu schreeuwde Nooit meer thuis bijna naar me om gelezen te worden, dus ik kon er niet meer omheen natuurlijk. Niet dat ik er tegenop zag, zeker niet! Ik wilde hem al lange tijd heel graag lezen, maar door het vele feelgood lezen lag de drempel wel even wat hoger om weer een thriller op te pakken.

Nooit meer thuis cover

Nooit meer thuis

Nooit meer thuis gaat over twee moeders (Nicoline en Meriam) en twee dochters (Tessa en Benthe).
Tessa en Benthe zitten bij elkaar in de klas. Hierdoor trekken de moeders ook meer met elkaar op, waardoor ze onverwacht een vriendin in elkaar vinden waar ze elkaars zorgen mee kunnen delen. Zeker nadat de man van Meriam zegt dat hij van haar wilt scheiden. Ze verzamelt al haar moed om het aan haar kinderen te vertellen. Ondanks dat ze het moeilijk heeft, probeert ze er wel het beste van te maken.

Maar ook Nicoline heeft veel aan haar hoofd, maar ook zij probeert zich groot te houden, vooral voor haar dochter Tessa, want het blijkt dat zij wordt gepest.
Maar als Nicoline actie wil ondernemen, wordt ze van alle kanten tegengewerkt.
Dan verdwijnt een van de meisjes en komt het leven van beide gezinnen op zijn kop te staan. De moeders gaan samen op zoek naar de waarheid. De zoektocht zal hun levens compleet veranderen, want wat is er toch gebeurd?

Nooit meer thuis achterkant

Leeservaring Nooit meer thuis

Nooit meer thuis begint met een korte proloog, die ervoor zorgt dat je direct nieuwsgierig wordt. Deze proloog is geschreven vanuit een van de dochters. Je wil meteen verder lezen. Nooit meer thuis is een heerlijke pageturner.

De hoofdstukken zijn in verschillende perspectieven geschreven. Vanuit Nicoline en Meriam. De hoofdstukken lopen niet in ‘dezelfde tijd’.  De hoofdstukken vanuit Nicoline, beginnen in het verleden en vanuit Meriam lees je gelijk vanuit het heden. Vanuit Nicoline ga je redelijk snel naar het heden toe en komen de verhalen samen. Soms kom je dan een stuk tegen, wat je eerder hebt gelezen vanuit Meriam. Hierdoor vielen er voor mij al een aantal puzzelstukjes op hun plek en heb ik met open mond verder zitten lezen. Want ik wilde weten hoe het af liep!

Toch bleef ik de rest van het verhaal wel met een aantal vragen zitten, die aan het eind alsnog werden beantwoord. Het einde was wat onverwacht. Maar desondanks heb ik heel erg genoten van Nooit meer thuis. Inge Spaan heeft een vlotte en fijne schrijfstijl, het boek bevat korte hoofdstukken. Ik kan niet wachten tot het volgende boek!

Over Inge Spaan

Inge Spaan (1980) woont met haar gezin en haar twee honden in de Achterhoek. Al sinds haar jeugd schreef ze verhalen. Soms schreef ze samen met vriendinnen. Na haar middelbare school is ze ermee gestopt. Ze heeft accountancy en fiscale economie gestudeerd en werkt sindsdien in de beroepsgroep die door velen als een van de saaiste wordt gezien. Begin 2018 schrijft ze zich in bij de Schrijversacademie, hier heeft Spaan nog nooit spijt van gehad. In haar vrije tijd leest ze veel. Daarnaast houdt Inge Spaan van chocola, uit eten gaan, een dagje shoppen en ze kan ook genieten van de sauna. Oververhit is haar debuut.

Andere boeken van Inge Spaan

Specificaties Nooit meer thuis

Auteur: Inge Spaan | Uitgeverij: HarperCollins | mei 2023 | 303 pagina’s | 9789402712124 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.