De belangrijke encyclopedie van mijn wereld – Lannoo

Is jouw kind ook zo nieuwsgierig en wil het alles weten? Dan is de belangrijke encyclopedie van mijn wereld een geweldige keuze. Waarom? In mijn blog laat ik je weten waarom ik zeker weet dat jouw kind “De belangrijke encyclopedie van mijn wereld” een fantastisch boek gaat vinden.

encyclopedie van mijn wereld

De belangrijke encyclopedie

Van mijn wereld is het vierde deel van de reeks over De Belangrijke encyclopedie. Hiervoor was er de encyclopedie over alle belangrijke dingen, van alle dieren en van alle dingen. Nu volgt Van mijn wereld. Een geweldig, dik boek nieuwsgierig kinderen die alles willen weten. Alle belangrijke weetje over de wijde wereld in één encyclopedie. De reeks is voor kinderen vanaf 6 jaar.

het strand

Verschillende thema’s

De belangrijke encyclopedie van mijn wereld is onderverdeeld in zes verschillende thema’s met allemaal hun eigen kleur en symbool. Het fijne is dat je aan de zijkant ook die kleur zit, dus erg snel naar het thema van jouw keus kan gaan. Op alle bladzijdes zie je bovenaan de kleur en het symbooltje van dat betreffende thema. Het eerste thema is natuurlijk Mijn wereld. Gevolgd door de wereld om me heen. Mensen en hun cultuur. De wijde wereld. De natuur om ons heen en eindigt met een reis om de wereld. Onder alle thema’s staan alle onderwerpen met hun bladzij nummer erbij. Handig!

encyclopedie van mijn wereld

Genoeg plaatjes en tekst in de belangrijke encyclopedie

Soms heb je een encyclopedie die veel tekst bevat en weinig plaatjes. En soms heb je er eentje die alleen maar plaatjes bevat en heel weinig tekst. Ik denk dat ze hier goed over na hebben gedacht. Voor kinderen vanaf 6 jaar die nog niet goed kunnen lezen is het heel fijn om de plaatjes te kunnen bekijken terwijl iemand de tekst voorleest. Daarnaast zijn de stukjes tekst lekker kort. Dat leest fijn door is mijn ervaring. Daardoor is De belangrijke Encyclopedie van mijn wereld een fijn boek voor iedereen vanaf 6 jaar.

energie

Foto’s en tekeningen

Zoals ik al aangaf zijn de plaatjes en teksten in de juiste hoeveelheid aanwezig. Verder zie je in de belangrijke encyclopedie van mijn wereld niet alleen tekeningen maar ook foto’s! Een mooie en leuke afwisseling. Mijn kinderen vonden de tekening van mijn lijf erg leuk, want al voorlezend konden zij aanwijzen waar ik het over had. Wat mij ook opvalt is dat het boek allerlei soorten mensen gebruikt. Herkenbaar dus voor iedereen.

Zoek het op!

Wanneer jouw kind zelf kan lezen, kan hij ook zijn vragen in de belangrijke encyclopedie van mijn wereld opzoeken. Achterin het boek zit een register met allemaal woorden die voorkomen in het boek. Allemaal op alfabetische volgorde. Vragen? Zoek je woord en vindt het antwoord.

Een chique uitstraling

De belangrijke encyclopedie van mijn wereld heeft een harde kaft, maar de voorkant is opgevuld waardoor die zachter aanvoelt. De plaatjes glimmen en zijn iets verdikt waardoor ze nog mooier eruit zien. Dit alles geeft hem een chique uitstraling. Je hebt echt een encyclopedie vast. Een dik boek die je niet zo gauw over het hoeft ziet. Zodra je hem ziet, denk je, hier staat veel in.

De belangrijke Encyclopedie is een echt must-have

Voor nieuwsgierige kinderen is dit echt een must-have. Mijn oudste vindt het heerlijk om erin te neuzen en dingen te ontdekken. Hij is net zes en kan nog niet lezen, maar de belangrijke encyclopedie van mijn wereld vindt hij geweldig. Op de achterkant zag hij dat ze ook een boek over dino’s hebben. Of ik die ook wil kopen, want dat lijkt hem ook erg gaaf. haha. Kort gezegd, een heerlijk boek waar je veel plezier van zult hebben!

Specificaties

Uitgever: Lannoo | 9789401464253 | Februari 2020 | 224 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

encyclopedie van mijn wereld
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.