Gevaar op safari – een spannend derde deel van de detectiveserie Dader op het Spoor

Ga mee op safari in Afrika! De jonge Alex en zijn oom Ben zijn echte avonturiers. Ze maken een treinreis met de Safari Star van Zuid-Afrika naar de Victoria watervallen. Een droom van Alex die uitkomt. Een avontuurlijke reis door een prachtig landschap. Maar dan wordt aan boord een dode passagier aangetroffen. Gelukkig is Alex ook een jonge en getalenteerde treindetective. Gevaar op Safari is het derde deel in de serie treindetectives: Dader op het Spoor. Een spannend avontuur voor kinderen vanaf 9 jaar!

Spanning en sensatie in Zuid-Afrika!

hoofd

Een avontuurlijke treinreis

Met Kerstmis krijgt Alex een bijzonder cadeau van zijn oom Ben. Ze gaan op safari met de trein. Ze starten hun reis vanaf het treinstation van Pretoria in Zuid-Afrika, met als eindstation de Victoria watervallen in Zambia. Alex en zijn oom hebben al eerder treinreizen gemaakt. Toen hebben zij al twee spannende mysteries weten op te lossen. Zou het nu lukken om een gewone vakantie te hebben en te genieten van de natuur?

Alex heeft een neusje voor intriges, geheimzinnigheid en verkeerde bedoelingen. Hij heeft al gauw in de gaten dat de baas van de trein, Leon Ackerman, iets in zijn schild voert. Maar wat? Bij de start van de reis maken ze kennis met de medepassagiers van de safari. Een bonte verzameling van enthousiaste maar ook wat eigenaardige mensen. Van een arrogante mediamagnaat tot een acteur, schrijfster, agent met pensioen en een arts. 

Gevaar op safari – een moord aan boord!

Alex is behalve een detective ook een begaafd tekenaar. Hij tekent met houtskool allerlei taferelen tijdens de reis. En deze tekeningen blijken van groot belang voor het oplossen van een spannend mysterie. De arrogante mediamagnaat Marvin Crass wordt namelijk dood aangetroffen in zijn hut. Was het een ongeluk met zijn eigen geweer toen hij een neushoorn neer wilde schieten vanuit de trein? Of is er een gevaarlijke dader aan boord die hem heeft vermoord? Gevaar op safari dus!

Alex heeft al snel vriendschap gesloten met de jongen Winston en zijn mangoest Chipo. Zij helpen met het oplossen van het mysterie. Door het uittekenen van waar iedereen zich bevond tijdens het overlijden van Marvin Crass, komen ze steeds dichterbij een oplossing. Maar klopt ieders alibi wel? En wat heeft het smokkelen van illegale waar met de moord te maken? Gelukkig is Alex heel goed in het observeren en analyseren van details. En zo komt hij als enige achter de waarheid, met een beetje hulp van zijn oom Ben, Winston en de dappere Chipo!

Spanning, mysterie en rechtvaardigheid

Een spannend en mysterieus verhaal ontvouwt zich. En dat tegen de achtergrond van een safari in Afrika. De groep komt dichtbij olifanten, leeuwen en giftige zwarte mamba’s. En dat maakt dit verhaal heel vermakelijk, spannend en afwisselend. Met veel leuke illustraties van Elisa Paganelli, die het verhaal extra diepgang geven. Zo wordt de trein bijvoorbeeld heel mooi geïllustreerd, maar ook de Afrikaanse wilde dieren. En handig dat er een tekening is van alle passagiers met naam! De ontknoping is heel verrassend, zoals natuurlijk ook wel bij een echt moordmysterie past.

Gevaar op Safari is het derde deel van de serie Dader op het Spoor. De boeken zijn geschreven door het duo M.G. Leonard en Sam Sedgman. Eerder hebben hoofdpersonen Alex en zijn oom Ben al de mysteries van De Juwelendief en De ontvoerde Schat weten op te lossen. De verhalen zijn prima los van elkaar te lezen. Er staan kleine verwijzingen in de tekst naar eerdere avonturen, maar ze staan verder op zichzelf.

De boekentrailer van de eerste twee delen:

Gevaar op Safari is een verhaal over vriendschap, vertrouwen op je intuïtie en dapper zijn. En over trots zijn op je talenten!

De binnenkant van de kaft hebben de kinderen thuis aandachtig bekeken, met de mooie kaart van de treinroute. En natuurlijk kwam er na het lezen van dit boek gelijk de vraag of we zelf ook een keer op treinsafari kunnen gaan! Erg inspirerend dus dit verhaal, en we hebben iets erbij op onze bucketlist. De schrijvers laten in hun nawoord weten dat je deze reis inderdaad kunt maken!

Specificaties Dader op het Spoor 3 – Gevaar op Safari

Auteurs: M.G. Leonard & Sam Sedgman | Illustraties: Elisa Paganelli | Vertaling: Anne Douqué | Uitgeverij De Fontein | 9789026156786 | december 2021 | 224 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.