Hond op hakken, een aandoenlijk prentenboek met grappige flapjes

Dit is toch een cover om direct verliefd op te worden? De titel Hond op hakken is in glimmend rood gedrukt. En daaronder staat een superschattig hondje, met rode haklaarzen aan. De cover is lief, speels, grappig en prikkelt mij tot oppakken. En datzelfde geldt voor mijn dochters. Want een Hond op hakken? Hoezo? En kan dat wel? Wij gaan snel dit prentenboek lezen… lees je mee?

Hond op hakken - Paula Metcalf voorkant cover prentenboek clavis liefde prenten flapjes dieren humor grappig inkijkexemplaar recensie samenvatting verwachtingen

Hond op hakken samenvatting

Een aandoenlijk boek met geestige flapjes over verliefdheid, vooroordelen en doorzettingsvermogen. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Philip is tot over zijn flaporen verliefd op Penelope. Ze heeft flonkerende ogen, een kwispelende staart en een STRALENDE glimlach. Maar er is een klein probleempje … Philip is veel te klein om haar een nat neusje te geven! Kan hij zichzelf GROTER maken?

Liefdevol grappig

Zodra we dit boek Hond op hakken openslaan valt er al iets op. Het schutblad wordt gedeeld met het titelblad. Dat zie ik niet regelmatig en daardoor valt het op. Het stukje schutblad met Philip op hakken kan meteen rekenen op een luid gelach van mijn dochters. Het ziet er ook wel heel komisch uit een kleine teckel op hakken. En dat plezier houdt tot de laatste bladzijde aan. Wat een geweldig prentenboek is dit! Het hoofdthema is liefde, maar tegelijkertijd ook verwachtingen, perspectief en tevreden zijn met jezelf. En ook vriendschap is een onderdeel. Want we maken kennis met de beste vriend van Philip, hond Ralph.

Ik vind het ook hilarisch dat de honden menselijke eigenschappen hebben in Hond op hakken. Zo zitten Ralph en Philip in een café te praten hoe ze het hart kunnen veroveren van de nieuwe buurvrouw van Philip. Hij is namelijk head over heels verliefd op haar geworden. En hij zou heel graag een nat neusje (wederom hilarisch) willen halen bij haar. Maar hij is zo klein! De vrienden bedenken allerlei dingen die hun vriendschap ook wat op de proef stelt. Of het Philip uiteindelijk lukt om een nat neusje te halen? Geen spoilers!

Flapjesboek

Flapjesboeken kinderachtig? Uhm.. ja en nee. Flapjesboeken worden voornamelijk in kinderboeken gebruikt dus vanuit dat perspectief is het inderdaad kinderlijk of kinderachtig zonder dat het negatief bedoelt wordt. Maar ook de negatieve lading van dat woord is niet van toepassing op Hond met hakken. Voor mij was het namelijk een verrassing dat er flapjes in dit boek zitten. En deze worden zo leuk, grappig en eigen ingezet. Het is echt een aanvulling op het verhaal, in plaats dat het een verkooptrucje is.

Er is 1 flapje wat echt onze favoriet is. Hiermee wordt geniaal met taal en ruimte gespeeld. Ik verklap wederom niks. Maar iets met een liefdesgedicht op een muur en geen rekening houden met een raam wat openklapt waardoor de tekst iets anders naar voren komt. Wat hebben wij gelachen om dit onderdeel in Hond op hakken.

Voor welke leeftijd is Hond op hakken?

Hond op hakken is een prentenboek met flapjes. Het is vrolijk, lief en grappig. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Mijn oudste dochter is 10 en is gek op honden. Daarbij leert ze steeds beter lezen en leest ze graag voor voor haar zusje van 5 jaar. Het stuk met het flapje, raam en de tekst die anders wordt moest ze even een paar keer goed lezen. Stond dat er nou echt? Ook zij heeft erg moeten lachen om dit fijne prentenboek.

Hond op hakken past perfect in een thema als liefde, valentijn, vriendschap, verliefdheid, jezelf zijn, zelfbeeld, zelfvertrouwen en tevreden zijn met jezelf. Dit prentenboek is één van onze favorieten van dit jaar en het ligt alweer klaar om vanavond weer voor te lezen.

Boekentips prentenboeken honden en liefde

Prentenboeken met honden en over de liefde kan je denk ik nooit genoeg hebben. Hieronder dus wat tips die op dat niveau passen bij Hond op hakken. En sommigen maken ook de combinatie van honden en humor.

Specificaties Hond op hakken – Paula Metcalf

Tekst en illustraties: Paula Metcalf | Uitgever: Clavis | Oorspronkelijke Engelse titel: Dog in Boots | Oktober 2017 | 9789044831696 | 28 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Clavis of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.