Kunst puzzelcollectie, een speelse manier om naar kunstwerken te kijken

Yes, ik heb weer een ander soort boek gevonden om in de wereld van kunst te duiken. Dit keer op een speelse manier door middel van puzzels en een soort quiz. Voor de beginners is het een leuke en toegankelijke manier, daardoor ook voor wat oudere kinderen geschikt. Maar ook voor de wat meer bekende mensen in de kunstwereld is dit boek Kunst puzzelcollectie een leuke verfrissende manier om naar 36 iconische kunstwerken te kijken. Ik weet zeker dat je nieuwe dingen zult ontdekken!

hoofd Kunst puzzelcollectie

Kunst puzzelcollectie

Kun je de verborgen symbolen in het Portret van Arnolfini en zijn vrouw aanwijzen? Hoe kun je, tegen alle wetten van de zwaartekracht in, toch M.C. Eschers trappen op en af lopen? Kun je de raadsels in De tuin der lusten oplossen in dit boek Kunst puzzelcollectie?

Dit boek Kunst puzzelcollectie zet de kunstgeschiedenis op haar kop en laat je hersens kraken aan de hand van een aantal van de beroemdste schilderijen van de wereld. Los raadsels op over kunstwerken, van het oude Egypte tot aan de hedendaagse kunst, ontdek verborgen geheimen en test je algemene kennis. Susie Hodge en dr. Gareth Moore laten je kennismaken met 36 iconische kunstwerken. Over elk werk en iedere kunstenaar vertellen ze interessante feiten. Ook dagen ze je uit het schilderij zelf te analyseren.

Met meer dan 300 raadsels die je uitdagen, vermaken en verbazen. Dankzij Kunst puzzelcollectie zul je nooit meer op dezelfde manier naar kunst kijken.

Op reis

Ben je klaar om op reis te gaan? Gewoon lekker vanaf je bank, uit je tuin of waar je ook maar dit boek Kunst puzzelcollectie openslaat. Reis mee door de tijd en over de hele wereld. Duik in 36 iconische kunstwerken en verrijk je perspectief met hoe je naar deze schilderijen kijkt. Of maak op een erg leuke en speelse manier kennis met die kunstwerken. We gaan van het oude Egypte, naar New York in de jaren 80 en reizen onderweg nog langs andere plekken.

Susie Hodge is mij bekend door een ander boek wat ik gereviewed heb: Moderne kunst. Daarin duiken we 75 meesterwerken in om deze op elke aanwezige mm te onderzoeken. Nu zijn er wat minder kunstwerken geselecteerd en duiken we er zeker ook in. Maar wel op een meer speelse manier. Daardoor is dit boek Kunst puzzelcollectie geschikt voor oudere kinderen en voor mensen waarvoor die kunstwereld misschien nog wat onbekend is. Maar ook voor de kenners is het een leuke en verfrissende manier van kunst bekijken.

Puzzelen maar

Dit is geen escape boek, dat dacht ik eerst even. Het zijn echt 36 iconische kunstwerken uitgelicht door middel van een korte begrijpbare introductie. En daarna volgen er bepaalde vragen. Soms een zoekopdracht, soms algemene vragen en soms hoef je alleen maar goed naar de afbeelding te kijken. Achterin staan ook de antwoorden, dus het is leerzaam zonder Google te hoeven gebruiken. De vragen zijn leuk door de afwisseling. Soms gaat het echt om algemene kennis, die je dus kan verrijken doordat de antwoorden er ook bij zitten in de Kunst puzzelcollectie.

Soms volstaat het al dat je alleen naar het kunstwerk hoeft te kijken. En soms met raadsels en soms als zoekboek. De selectie is divers. Van mijn geliefde Frida, Dali, Bosch en Escher, langs nieuw ontdekte Sonia Delaunay naar ook Vermeer, van Gogh, Mondriaan en nog 28 kunstenaars meer. Er zijn diverse kunststromingen gekozen wat Kunstpuzzelcollectie een aangename afwisseling geeft.

Cadeautip

De opmaak van Kunst puzzelcollectie is helder, toegankelijk en fris. Ik vind het wel jammer dat er bij de introductie geen afbeelding van het uitgekozen kunstwerk staat. Graag had ik tijdens de introductie ook al direct een blik op het kunstwerk willen werpen in plaats van de bladzijde om te moeten slaan. Het staat namelijk recht op de bladzijde achter de introductie. Het is niet erg, maar remt wel een beetje de lees-kijkervaring. Ook vind ik het soms jammer dat een kunstwerk liggend is afgebeeld. Ik snap de keuze qua opmaak, maar leuker was een uitklappagina geweest.

Beide dingen zijn niet storend, ze zouden alleen de ervaring nog beter maken in mijn ogen. Verder vind ik het echt een hele leuke manier om naar kunstwerken te kijken. Het nodigt uit tot echt goed analyseren, het test je algemene kennis en waar deze niet toereikend is daar hebben we de antwoorden nog! Dus het is leerzaam op diverse manieren, op een speelse manier. Een tof boek om je kunstperspectief te verrijken. En een perfecte cadeautip wat mij betreft!

Specificaties Kunst puzzelcollectie

Auteur: Susie Hodge & dr. Gareth Moore | Vertaald door Maaike van der Rijst / Vitataal | Uitgever: Librero | 192 pagina’s | Nederlandse editie 2022 | 9789463593571 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.