3 2 1 GO! André Kuipers, een ruimte avontuur

Als klein meisje wist ik niet wat ik wilde worden, later als ik groot zou zijn. Wel heb ik altijd een droom gehad over astronaut worden. Helaas groeide ik op met astma en werd me al vroeg duidelijk gemaakt dat daardoor astronaut geen carrière keuze voor mij zou kunnen zijn. Ik heb het verwerkt inmiddels, en de fascinatie tot het heelal en ruimtereizen is altijd gebleven. Mijn boekenkast bevat vele mooie boekenpareltjes binnen dit thema en nu dus ook 3, 2, 1, GO! van André Kuipers. Een spannend astronauten avonturenboek.

3 2 1 GO!

3, 2, 1, GO!

André krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte! Maar er is één voorwaarde. Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen. En er mogen maar 2 kinderen mee.. En er zijn 4 kinderen die kans maken! Hij moet dus goed zijn best gaan doen. Gaat het André lukken in 3, 2, 1, GO!?

Op het scherm verschijnt een bekend gezicht.
‘Dat is André Kuipers.. de echte astronaut!’

‘Wat leuk!’roept Valentina, ‘nog een André’

De Kleine Astronauten

André Kuipers heeft een missie. Nee, niet alleen naar de ruimte maar ook hier op aarde! Hij wil jongeren enthousiasmeren tot lezen. Al meerdere boeken heeft hij uitgebracht van De Kleine Astronauten. De eerste serie van André het kleine astronautje heeft reviewer Ellen mogen lezen en reviewen. Maar die boeken zijn tegenwoordig vrij lastig te krijgen. Gelukkig zit hij niet stil en komen er steeds nieuwe boeken uit. Zo ook 3 2 1 GO! Een spannend avonturen boek met kleine held André en zijn Astromuis.

De ‘Kleine Astronaut’ André heet natuurlijk niet zomaar zo. Dit alter ego creëerde Kuipers tijdens zijn tweede ruimtereis. Zijn kinderen waren op dat moment 3 (Sterre) en 5 (Stijn) jaar oud. Ze hadden contact via een videoverbinding. Om ze wat langer aan het scherm te houden vertelde hij verhalen over de Kleine Astronaut. Dit karakter is gebaseerd op zijn zoontje Stijn en zijn lievelingsknuffel muis.

André Kuipers gelooft dat wanneer kinderen op jonge leeftijd enthousiast worden gemaakt voor wetenschap, techniek en duurzaamheid, dat de kans groot is dat ze hier iets op latere leeftijd mee gaan doen. Hij vindt dit heel belangrijk en daarom schrijft hij boeken, staat in het theater en moedigt hij kinderen aan tot knutselen en ontdekken! Een mooie missie naast al zijn andere toffe missies. Ik vind dat vooral de passie van André Kuipers voor de wereld en daarbuiten zijn kracht is. En ik ben blij dat hij kinderboeken is gaan schrijven.

3 2 1 GO! Een spannend ruimte avontuur

Normaal hebben wij meer informatieve boeken over de ruimte. Maar 3 2 1 GO! is voornamelijk een spannend ruimte avontuur, met leuke weetjes. Wat is dat leuk, mijn oudste dochter is helemaal enthousiast. We beginnen het verhaal met André en zijn Astromuis die belangrijke post ontvangt. Hij mag naar KSA, de Kids Space Agency. En krijgt hier de kans om zes weken naar de ruimte te gaan onder één voorwaarde… hij moet eerst zijn astronautendiploma halen.

Op de astronauten school komen we Valentina en haar hond Laika tegen. Leuke knipoog naar de eerste echte ruimtehond Laika. Luna en Jim zijn er ook en hebben beide een poes als huisdier. Ze krijgen allemaal 10 dagen de tijd om hun astronautendiploma te halen. En twee van hen mogen daadwerkelijk naar de ruimte. Ondertussen bellen ze met André Kuipers die tips en aanmoedigingen geeft. Plus de nodige informatie die speels genoemd wordt. 3 2 1 GO! is voornamelijk een spannend ruime avontuur maar er staat dus ook leuke en nuttige informatie in.

Missie

Hoe het verhaal verder verloopt verklap ik niet. Wel zijn we allemaal heel enthousiast over dit boek. Het leest fijn voor maar is voor jonge lezers ook prima om zelf te lezen. Er wordt veel gespeeld met de vormgeving van de tekst. En dat leest altijd motiverend. Als ‘echte’ André gaat praten dan is de tekst donkerblauw en in een ander lettertype. En bepaalde woorden zijn ook uitgelicht. Woorden zoals geluiden, kreten en misschien wat moeilijke woorden. Mijn dochter geniet echt van het verhaal en pikt zo alle weetje moeiteloos op door dit plezier. Ze wilt later ook de ruimte in. Niet als astronaut, nee heel specifiek als astronaut-politie. 3 2 1 GO! voedt die fantasie door de kinderen die dekans krijgen om de ruimte in te gaan en is dus een feestje voor haar. Een absolute leestip wat ons betreft!

  • Spannend avontuur met de Kleine Astronauten
  • De leukste, gekste en meest bijzondere weetjes over reizen naar de ruimte
  • Verteld door André Kuipers

Specificaties 3 2 1 GO!

Auteur: André Kuipers | Uitgever: Witte Leeuw | 64 pagina’s | April 2021 | 9789492901781 | 5 – 8 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.