Boeken over de ruimte en ons zonnestelsel, een leuk reisje

Een tijdje terug al weer deed ik met de gastkinderen het thema ruimte. Ik had zelf wat boeken, huurde wat boeken bij de Bibliotheek en een vraagouder huurde ook nog boeken voor mij. Er zijn ontzettend veel goede, leuke, grappige boeken over de ruimte voor kinderen en natuurlijk ook over ons zonnestelsel en deze wil ik graag met jullie delen! 

hoofd Boeken over de ruimte

Boeken over de ruimte voor kinderen

In deze blog neem ik jullie mee naar boeken over de ruimte en ons zonnestelsel maar ook gewoon hier op aarde. Fantasie en werkelijkheid wisselen elkaar af en voor de kinderen is het een al magie!! Immers is hun wereldje nog zo klein! Oupa en Omi wonen om de hoek en niet twee uur reizen. De zon en de maan kunnen ze zien, maar zijn zo klein! Hoezo zeggen die boeken dat ze zo groot zijn en warm of koud?

Ja thema ruimte is magisch en heel leerzaam!

André het astronautje leert de kleuren

andre het astronautje leert de kleuren

André Kuipers schreef dit boekje voor kleine kinderen die veel te ontdekken hebben net zoals hij in de Ruimte heeft gedaan. Zo zag hij ook prachtige regenbogen en over elke kleur kan hij je wel wat vertellen. Ook over zwart en wit want daar wordt ook door de kinderen mee gekleurd.

André en Valentina zitten in hun raket en ontdekken allemaal kleuren. Welke kleur vind jij het allermooiste?

Een stevig klein kartonboekje met dikke pagina’s geschikt voor de allerkleinsten die net als hun grote broers en zussen of vriendjes en vriendinnetjes over de ruimte willen leren. Met precies genoeg informatie om te kunnen snappen en onthouden en trots je oupa te bellen aan de andere kant van het land om te vragen of hij de maan ook ziet!

Specificaties boeken over de ruimte

Auteur:   André Kuipers | Uitgeverij:  Fontaine | 9789059568051 | 16 pagina’s | november 2017 | meer informatie vind je hier

André het astronautje op reis naar de planeten

andre het astronautje op reis naar de planeten

André gaat samen met Valentine langs alle planeten. Ze ontdekken dat het op Mercurius snikheet of ijzig koud is. Op Venus prikt de lucht aan je ogen. Op Mars heb je een zuurstofmasker nodig en Jupiter is giftig. Saturnus lijkt wel een juweel, Uranus is op zijn kant omgevallen en op Neptunus stormt het. Pluto is heel ver weg!

boeken over de ruimte voor kinderen

Na deze reis langs vreemde en mooie planeten is het weer tijd om terug naar huis te gaan.

Op een leuke simpele manier leren de kinderen de hoofdkenmerken van alle grote bekende planeten. En natuurlijk leuk dat het over André de astronaut gaat!

Specificaties boek over de ruimte

Auteur:  André Kuipers | Uitgeverij:  Fontaine Uitgevers | 9789059567801 | 30 pagina’s | september 2017 | meer informatie vind je hier

André het astronautje terug naar de Aarde

andre het astronautje terug naar de aarde

André, Astromuis, Valentine en Laika zweven in het heelal in hun rakt. Ze missen de aarde en kijken ernaar terwijl ze er rondjes omheen draaien. Ze kijken naar de vulkanen en koraaleilanden. Aan de donkere kant van de aarde is het magisch met al die lichtjes. Helaas zien ze ook minder mooie stukken zoals vuile lucht en omgekapte oerwouden.

boeken over de ruimte voor kinderen

Samen leren ze hoe ze op de aarde moeten letten en over de satellieten die veel werk doen. Dan landen ze in de zee. Ze kruipen uit de raket en huh 2 marsmannetjes zijn meegekomen! Ze willen kijken op aarde.

Dat doen ze vanaf een boot onderweg naar het huis van André en Valentina. Prachtige watertekeningen met hier en daar zelfs plastic afval. Mooi voor als je het over thema plastic soep hebt bijvoorbeeld.

Specificaties boek over de ruimte

Auteur:  André Kuipers | Uitgeverij: Fontaine Uitgevers | 9789059567870 | 24 pagina’s | augustus 2017 | meer informatie vind je hier

Daan in de ruimte

daan in de ruimte

Daan krijgt voor zijn verjaardag een astronautenpak! Nu nog een raket.. Hij vraagt zijn vader hem te helpen met er een te bouwen, maar die heeft een beter idee. Hij neemt hem mee naar het ruimtevaartmuseum.

Ze zien een hond en een aap. Laika en Ham zijn namelijk ook op de maan geweest!

boeken over de ruimte voor kinderen

Ze klimmen helemaal naar boven in de grote hoge raket en gaan zitten. Papa verteld van alles, maar Daan hoort niks meer. Hij gaat volledig op in zijn avontuur met de aap. Ze proberen een meteoriet te vangen die op weg is naar de aarde. Ze beuken er tegen aan zodat hij van koers veranderd.

Als hij weer terug op de aarde is, wordt hij wakker gemaakt door papa. Wat een avontuur en wat een belevenissen in de raket!

Specificaties boek over de ruimte

Auteur:  Fiona Rempt | Uitgeverij: Kluitman | 9789020682854 | 32 pagina’s | augustus 2014 | meer informatie vind je hier

Ruimtevaartmuseum Space Expo

Deze boeken zijn natuurlijk ideaal om te combineren met een echt bezoek aan het ruimtevaartmuseum.

Bekijk zeker even de website! Noordwijk staat namelijk in 2018 in het teken van het thema Space. Het hele jaar worden er mooie evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals theater, films, een stripfestival, kunstprojecten, tentoonstellingen en meer. Hieronder vind je een greep uit de activiteiten. Kijk voor een actueel overzicht op de toeristische website van Noordwijk: www.noordwijk.info/space

Nog meer boeken over de ruimte

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.