Pettson en Findus bouwen een auto – Sven Nordqvist

Pettson en Findus, wie kent ze niet? Nou ik dus niet… Althans de namen en de tekeningen roepen wel een vage herkenning op maar echt bekend ben ik er niet mee. Daar gaat verandering in komen, en vandaag duik ik eerst in ‘Pettson en Findus bouwen een auto’. Dit interactieve flapjesboek is echt een aangename verrassing kan ik jullie al wel vast vertellen!

Pettson en Findus bouwen een auto

Pettson en Findus bouwen een auto

Opa Pettson en kat Findus gaan vandaag iets leuks doen. Vandaag gaan ze namelijk samen een auto bouwen! De zon komt uit, Pettson ligt in zijn bed.. Findus maak je eerst Pettson wakker zodat jullie aan de slag kunnen? Help jij mee met alles wat moet gebeuren in Pettson en Findus bouwen een auto? Dit interactieve flapjesboek is klaar voor jou!

Next level

Nog voordat ik me kan verdiepen in de auteur en het verhaal van Pettson en Findus bouwen een auto, is het al in handen van mijn oudste dochter. Onderzoekend bladert ze door het boekje. Flapjes gaan open, schuifjes wiebelen heen en weer. En ik zie haar glimlach steeds groter worden. Dit is namelijk niet zomaar een interactief flapjesboek. Nee dit is echt next level! Wat is er tof gebruik gemaakt van de mogelijkheden! Je kan schuiven, trekken en draaien. Deurtjes openen, soms aan beide kanten van de pagina. Het zit echt heel slim in elkaar!

De illustraties in Pettson en Findus bouwen een auto zijn kleurrijk en speels. Er zit een warmte in en humor. Er is veel te zien en het is ook duidelijk allemaal. Een aangenaam en gezellig rommeltje. Mijn jongste dochter, die meer in de doelgroep valt, kijkt ook haar ogen uit. Ik ben zelf wat voorzichtig omdat haar bewegingen nog wat grof zijn. Maar het blijkt een stevig boek! Ook zij kijkt haar ogen uit! Er gebeurd zoveel meer nog en dat maakt dit tot een heerlijk boek. Misschien wel 1 van mijn favoriete flapjesboeken. De vliegende koeien van Gustavssons zorgen voor een hoop gelach hier.

Sven Nordqvist

Sven Nordqvist komt uit Zweden en schrijft en illustreert kinder- en prentenboeken. Zijn grote doorbrak kwam in 1985 met Pannenkoekentaart, dit is het eerste boek met opa Pettson en kat Findus. Daarna volgden velen boeken van deze 2 vrienden. Pettson en Findus bouwen een auto is mijn eerste kennismaking, en zeker niet mijn laatste!

Plezierig rommeltje

Onze eerste kennismaking met Nordqvist werk is een fijne! Pettson en Findus bouwen een auto, is een plezierig rommeltje om in te duiken. En de nodige humor en plezier worden goed overgebracht op mijn dochters. Het boek wordt aanbevolen vanaf 3 jaar. Mijn jongste dochter van 2 is net nog iets te grof voor dit mooie boek, maar haar grote zus helpt goed. Samen hebben ze de grootste lol met het lezen en beleven van dit boek. Ik vind dit erg leuk om te zien.

Specificaties Pettson en Findus bouwen een auto

Auteur en illustrator: Sven Nordqvist | Uitgever: Davidsfonds infodok | 9789002273179 | Februari 2021 | 10 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.