Alle boeken van Lucinda Riley, een handig overzicht

Lucinda Riley is een geliefd auteur onder vele, vele lezers. Laat ik dan meteen beginnen met een confessie… ik heb zelf nog niks van haar gelezen! Maar ik ben in de minderheid in ons team, velen zijn zeer enthousiast en vonden het hoog tijd voor een overzichtsblog. Lucinda Riley, soort van pseudoniem van Lucinda Edmonds, was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en een actrice. In 2021 is ze overleden maar haar werk is meer levend dan ooit. Lees vooral verder voor alle boeken van Lucinda Riley, een handig overzicht plus informatie en leeservaringen vanuit StoerLeesVoer.

Alle boeken van Lucinda Riley, een handig overzicht

De auteur Lucinda Riley / pseudoniem Lucinda Edmonds

Wist jij al dat Lucinda Riley een soort van pseudoniem is? Eigenlijk is haar (meisjes)naam Lucinda Edmonds. Riley is haar aangetrouwde naam vanuit haar tweede huwelijk. En naast auteur was ze ook actrice. Voor mij twee weetjes die ik nog niet wist. Daarom vinden we het altijd leuk bij StoerLeesVoer om dieper in auteurs, illustratoren, vertalers etc te duiken. En nu is het dus de beurt voor een boekenblog in het teken van alle boeken van Lucinda Riley.

Lucinda Riley werd in 1965 in Drumbeg, Noord-Ierland geboren. Na 5 jaar hier wonen is ze verhuisd naar Leicestershire in Engeland. Creativiteit zat in haar familie. Haar moeder en oudtante waren professionele actrices en haar oudoom was hoofd lichtdesign van het Royal Opera House. Haar vader reisde veel over de wereld rond en vertelde dan verhalen over zijn ontmoetingen en bezochte plekken. Op haar veertiende ging Riley ballet- en theaterlessen volgen. Later ging ze dramaturgie studeren. Ze was namelijk geobsedeerd met geschiedenis en filosofie.

alle boeken lucinda riley

Actrice, ballet en ziekte

Op haar zestiende jaar liep een BBC-regisseur haar balletles in. Er volgde hierdoor haar eerste rol op tv uit voor de BBC-dramaserie The Story of the Treasure Seekers door E. Nesbitt. Nadat de serie uitgezonden was kreeg ze meerdere keren een aanbod om deel uit te maken van professionele theater- en tv-producties. Een knieblessure destijds zorgde ervoor dat haar ballerinadroom in duigen viel. Omdat het acteren zo goed ging stopte ze op haar achttiende jaar met studeren. Een van haar rollen uit die tijd is Tracy the Bomber’s Daughter, in het iconische Auf Wiedersehen Pet. Riley trouwde met een acteur die ze ontmoet had op de set van een televisiereclame.

Ze reisde veel. Op haar 22ste moest ze gedwongen pauze nemen toen ze gediagnosticeerd werd met wat we nu de ziekte van Pfeiffer noemen, toen klierkoorts. Ze kon niks anders dan in bed liggen in die periode. Daardoor begon ze met schrijven van een verhaal die al lang in haar hoofd zat. Het feit dat ze haar fantasie kon gebruiken om te ontsnappen aan de moeilijke ‘echte’ wereld was zowel een openbaring als de beste soort therapie. Het begin van alle boeken van Lucinda Riley die nog zouden verschijnen.

alle boeken lucinda riley

Schrijversleven

Ze liet het boek aan een vriendin van haar lezen – die het vervolgens aan haar vader gaf die zelf auteur was. Hij gaf het boek op zijn beurt door aan zijn literair agent. Een paar maanden daarna, toen Lucinda 25 jaar oud was, kreeg ze niet alleen een boekdeal, maar raakte ze ook zwanger van haar eerste kind, Harry. Er volgden meerdere boeken, baby’s en een scheiding die haar terug naar Ierland bracht. De keuze voor haar volledige focus op schrijven was simpel. Ze kon hierin zowel haar creativiteit als intellect in kwijt! Alsook haar liefde voor geschiedenis, wat sindsdien een groot deel van haar boeken uitmaakte.

Lucinda verhuisde in 1998 terug naar Engeland en trouwde daar opnieuw. Toen ook de jongste, van de inmiddels 4, kinderen naar school gingen, schreef Lucinda een boek dat ze wél aan uitgevers durfde te laten zien. Ze veranderde haar naam van Lucinda Edmonds naar haar nieuwe, aangetrouwde naam: Lucinda Riley. Dit deed ze omdat ze niet veroordeeld wilde worden of gestereotypeerd wilde worden door de boeken die ze vijftien jaar eerder geschreven had. Ze schreef zich in bij een universiteit om filosofie te gaan studeren. En was vervolgens zeer verwonderd toen Penguin Random House de rechten kocht voor Hothouse Flower (Later bekend als De Orchideeëntuin). Het boek werd al snel een nummer 1-bestseller over de hele wereld. Nog vier boeken volgden, die met groot enthousiasme onthaald werden.

zilverboom lucinda riley

Internationale bestsellers

En dan komen we bij de zeer geliefde en succesvolle reeks van De zeven zussen. Op een mooie sterrennacht in 2013 ter Norfolk, kwam ze op het idee kwam om een zevendelige serie te schrijven. Deze gebaseerd op de mythen en legendes van De Zeven Zusters van de Plejaden. Haar interesse in Griekse mythen en filosofie kon op deze manier in alle verhalen verwerkt geworden. Elk deel werd dan ook zorgvuldig gevuld met anagrammen en metaforen. Riley haar boeken raakten een snaar in bijna alle culturen. Iets wat uniek is voor een fictie-auteur uit het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 90% van haar verkoopcijfers komen van vertaalde versies uit andere landen. Al snel werd ze een van de meest succesvolle vrouwelijke auteurs in de wereld. De zeven zussen-serie is een wereldwijd fenomeen geworden en er liggen zelfs plannen om een tv-serie van zeven seizoenen te maken.

Haar boeken zijn voor meerdere prijzen genomineerd, waaronder de Italiaanse Bancarella-prijs, The Lovely Books-award in Duitsland en de Romantic Novel of the Year-award. In 2020 werd ze in Nederland bekroond met een Platina Boek, omdat ze 300.000 exemplaren had verkocht in een enkel jaar – een prijs die J.K. Rowling met Harry Potter ook in ontvangst mocht nemen. In samenwerking met haar zoon Harry Whittaker schreef Lucinda ook een kinderboekenserie: De beschermengeltjes-serie.

alle boeken lucinda riley

Overlijden

In 2017 werd Lucinda gediagnosticeerd met kanker. Op 11 juni 2021 is ze, omringd door haar familie, overleden. Toen ze na 30 jaar aan schrijfervaring De zevende zus uitbracht. En deze drie weken voor haar dood bekroond werd als haar allereerste hardcover-nummer 1 in zowel de Engelse als de Ierse Sunday Times, was dit het meest trotse moment van haar leven.

Ondanks het overlijden van Lucinda Riley verschijnt het eerder aangekondigde deel 8 in het voorjaar van 2023. Deel 8 is namelijk geschreven in samenwerking met haar eerste zoon Harry Whittaker. Riley heeft voor haar overlijden al gedetailleerde aantekeningen gemaakt over het plot en een aantal belangrijke passages van het achtste boek geschreven. Moeder en zoon werkten eerder al samen aan de kinderboeken in de Beschermengel serie. Het was uitdrukkelijk haar wens dat Harry het verhaal zou voortzetten in het geval van haar overlijden. Hierdoor kan haar zoon het verhaal voortzetten zoals Lucinda Riley dat voor ogen had. En kunnen haar lezers de geliefde serie afsluiten.

Voor haar overlijden deelde ze nog een videoboodschap waarin ze liet weten dat er niet de eerder beloofde 7, maar 8 delen verschijnen in De zeven zussen serie. Ze vertelt dat de verhalen van De zevende zus en Pa Salt met geen mogelijkheid in één boek gebundeld konden worden.

Big annoucement: een achtste deel van De zeven zussen!

Weetjes Lucinda Riley

 • Echte (meisjes)naam Lucinda Edmonds, Riley is de achternaam vanuit haar tweede huwelijk
 • Nadat haar vader overleed vond ze een papier met daar alle verhalen die hij verteld had
 • Naast auteur is ze actrice en ballerina geweest
 • Haar eerste boek waren 600 handgeschreven pagina’s in de maanden dat ze ziek was van Pfeiffer
 • Na het krijgen van vier kinderen die allen niet ouder waren dan negen, nam ze een paar jaar pauze van boeken uitgeven. In die tijd schreef ze, als de kinderen naar bed waren, nog drie boeken. Een paar jaar later werden twee van deze boeken – De vlinderkamer en De olijfboom – gered uit een bureaula in haar kantoor, om vervolgens met groot succes opnieuw geredigeerd en uitgegeven te worden
 • In 2015 maakte ze een langgekoesterde droom waar. Ze kocht een afgelegen boerderij in West-Cork, Ierland, wat altijd als haar spirituele thuis heeft gevoeld. Hier heeft ze dan ook haar laatste vijf boeken geschreven
 • Moeder van 4 kinderen
 • Schreef naast boeken voor volwassenen ook kinderboeken samen met haar eerste zoon Harry Whittaker
Alle boeken van Lucinda Riley, een handig overzicht zeven zussen boeken

Overzicht van alle boeken Lucinda Riley

Hoog tijd voor het overzicht van alle boeken van Lucinda Riley / Lucinda Edmonds. Ik neem alles mee wat ze geschreven heeft. In de Engelse, en eventueel Nederlandse titel met jaartal van uitgave. Het werk uitgebracht onder Edmonds is er niet in de Nederlandse vertaling.

Onder de naam Lucinda Edmonds

Losstaande boeken Lucinda Riley

De losse boeken, oftewel stand-alones, van Lucinda Riley kun je door elkaar lezen. Deze zijn geen onderdeel van een serie. Sommigen zijn eerder uitgekomen onder Lucinda Edmonds en later opnieuw uitgebracht onder haar succesvolle naam Riley. Soms ook bewerkt uitgebracht. Ik begin met de chronologische datum van uitkomst in de originele Engelse titel. Gevolgd door de Nederlandse uitgave en eventueel gevolg door een extra weetje. Een handig leesbaar overzichtje in alle boeken van Lucinda Riley.

Engelse titelNederlandse titelExtra
The Orchid House* (2010)De orchideeëntuin* (2020)Ook bekend als Hothouse Flower
The Girl on the Cliff* (2011)Het meisje op de rots* (2019)
The Light Behind the Window* (2012)De lavendeltuin* (2019)Ook in het Engels bekend onder de titel The Lavender Garden
The Midnight Rose* (2013)De nachtroos* (2018)
The Angel Tree* (2014)De zilverboom* (2020)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
The Italian Girl* (2014)Het Italiaanse meisje* (2019)Een bewerking van haar eerdere boek Aria uit 1996
The Olive Tree* (2016)De olijfboom* (2020)Ook bekend onder de titel als Helena’s Secret
The Love Letter* (2018)De liefdesbrief* (2021)Een bewerking van haar boek Seeing Double uit 2000. Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
The Butterfly Room* (2019)De vlinderkamer* (2019)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
The Murders at Fleat House* (2022)De geheimen van de kostschool* (2022)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60

Recensies op StoerLeesVoer:

De Liefdesbrief

De Beschermengeltjes boekenserie van Lucinda Riley en Harry Whittaker

In alle boeken van Lucinda Riley mogen haar kinderboeken geschreven samen met haar zoon Harry Whittaker niet ontbreken. Dit keer heb ik een lijstje gemaakt aan de hand van de Nederlandse uitgave. Deze lijken eerder uitgebracht en in een andere volgorde. Maar ik kom niet precies achter het hoe of wat. Hieronder dus chronologisch op Nederlandse uitgave de Beschermengeltjes boekenserie.

 1. Bram en het droomengeltje* (2021) / Bill and the Dream Angel* (2022)
 2. Rosa en het vriendschapsengeltje* (2021) / Rosie and the Friendship Angel* (2023)
 3. Emma en het kerstengeltje* (2021) / Grace and the Christmas Angel* (2021)
 4. Noah en het speurengeltje* (2022) / Alfie and the Angel of Lost Things* (2023)

Recensies op StoerLeesVoer:

Wat is de volgorde van De zeven zussen serie?

De knaller in alle boeken van Lucinda Riley zijn natuurlijk De zeven zussen boeken. Bedoeld als een boekenserie van 7 delen. Uiteindelijk eindigend met 8 delen waarvan het laatste deel afgerond is door oudste zoon Harry Whittaker door het overlijden van Riley. Ik heb weer een handig schema gemaakt, op chronologische volgorde van Engelse titel en uitgave.

Engelse titelNederlandse titelExtra
I. The Seven Sisters* (2014)1. De zeven zussen* (2017)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
II. The Storm Sister* (2015)2. Storm* (2018)
III. The Shadow Sister* (2016)3. Schaduw* (2018)
IV. The Pearl Sister* (2017)4. Parel* (2018)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
V. The Moon Sister* (2018)5. Maan* (2019)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
VI. The Sun Sister* (2019)6. Zon* (2020)En deze heeft ook op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
VII. The Missing Sister* (2021)7. De zevende zus* (2021)Heeft op nummer 1 gestaan in de NL bestseller top 60
VIII. Atlas: The Story of Pa Salt* (2023)8. Atlas* (2023)Geschreven samen met haar zoon Harry Whittaker
The Missing Sister – Lucinda Riley in conversation with Harry Whittaker. Let op: gaat over boek 7 en bevat wellicht wat spoilers

Lucinda Riley namens de leden van StoerLeesVoer

Zoals gezegd bij de start van deze blog over de boeken van Lucinda Riley heb ik, Selena, nog geen boek opgepakt van haar. Wel ben ik heel erg nieuwsgierig geworden na mijn duik in het leven van Riley. Uiteraard willen jullie wel weten hoe de andere teamleden deze auteur en haar boeken ervaren. Hieronder dus oprechte leeservaringen en al het andere wat de teamleden van StoerLeesVoer kwijt willen over Riley!

Linda over Lucinda Riley

Alle boeken van Lucinda Riley waren nog onbekend voor mij. De serie van de Zeven Zussen heeft namelijk alles wat ik vreselijk vind in boeken. Toch heb ik zo genoten, hoe dat kan? Ik zal het proberen uit te leggen.

Eerst maar eens een opsomming van wat ik, normaliter, totaal onaantrekkelijk vind in boeken:

 • Romans: dat klinkt gek misschien, maar ik houd niet zo van romans. Alle boeken van Lucinda Riley zijn romans, dus onaantrekkelijk voor mij. Alhoewel, sinds ik schrijf voor slv is dat wel wat veranderd. Maar bij het eerste boek van deze serie ontliep ik ze nog.
 • Historische romans: oké, romans gingen nog, maar historische romans waren voor mij een no go. De Zeven Zussen is absoluut historisch, dus ik schreef ze bij voorbaat eigenlijk al af.
 • Dikke boeken: ook dit is inmiddels veranderd, maar destijds waren zulke dikke boeken ook echt niet favoriet. Alle boeken van Lucinda Riley zijn vrij dik, maar de Zeven Zussen spannen de kroon. Zwaar in je hand en regelmatig vond ik dikke boeken wat langdradig.

Oké, maar waarom ben ik dan toch begonnen aan de Zeven Zussen? Eigenlijk omdat iedereen om mij heen enthousiast was. Ik gaf het de voordeel van de twijfel, dus ik begon maar gewoon. Het duurde niet lang voordat ik echt verslaafd raakte aan de boeken. Vooral Storm en Maan (wat mij betreft de mooiste delen van alle boeken van Lucinda Riley) hebben mij volop gegrepen. In alle boeken zit een geweldige balans tussen historie en het heden. De dwarsverbanden binnen de boeken zijn ingenieus gemaakt. Maar wat pas echt heel goed gedaan is, is het verbinden van de verschillende delen. Het klopt gewoon.

Details en historisch correct

In deze boeken, maar eigenlijk alle, van Lucinda Riley zie je dat ze met zorg gemaakt zijn. Historisch kloppen ze, zie ook de verantwoording die ze daarover schreef. De details zijn zo knap, als je helemaal in de serie kruipt merk je dat de verhaallijnen exact op elkaar afgestemd zijn. Ik heb de auteur nog niet op een foutje kunnen betrappen.

Toen de Zevende Zus uitkwam, het boek waar ik het meest naar uitkeek, was ik wat teleurgesteld. Ik hoopte zo HET antwoord te vinden op de mysteries rondom Pa Salt. Gelukkig is het bijna zover, het laatste boek in deze serie komt uit. Mijn verwachtingen zijn torenhoog, ook door de podcast die er inmiddels over is gemaakt. Daar vertelt een werknemer van de uitgeverij dat er echt antwoorden komen op al je vragen. Zij heeft het boek al mogen lezen. Nou kom maar op met die antwoorden….ik ga met mijn slaapzak voor de deur van de boekhandel! (Of nee..ik heb een pre-order* gedaan).

Ik heb nog lang niet alle boeken van Lucinda Riley gelezen. Of ik dat ga doen? Zeg nooit nooit, want dit smaakt naar meer!

Ellen over Lucinda Riley

Voor mij waren het lezen van de boeken van Lucinda Riley een escape van mijn gedachten. Ik las de hele zeven zussen serie en elk boek dat ik kon vinden van haar in de bibliotheek tijdens mijn burn-out. Het was een medicijn, een ontspanning en een vlucht uit de realiteit. Heel bewust heb ik er toen ook geen recensies over geschreven. Dit moest geen werk zijn, het was een ontspanning. Ik werd opgezogen in de boeken en bevond mij op allemaal verschillende werelddelen.
Ik had afwisselend medelijden met de zussen, en tegelijkertijd was ik jaloers. Wat is mijn leven eigenlijk saai. Zij weten hun hele leven dat ze geadopteerd zijn, en ontdekken op volwassen leeftijd waar ze vandaan komen. Hun leven staat op hun kop, maar dan op een spannende leuke manier. Al is het natuurlijk niet leuk dat ze hun dierbare vader verloren hebben.

Ook de andere boeken zoals de vlindertuin, de olijfboom en de vlinderkamer heb ik verslonden. Prachtig hoe het verleden altijd verweven raakt met het heden. De verhaallijnen die perfect in elkaar overlopen, en de goed gevonden geheimen die langzaam maar zeker aan het licht komen. Mijn nieuwsgierigheid was telkens geprikkeld en ik heb de boeken echt verslonden! Alles klopte gewoon!

alle boeken lucinda riley de geheimen van de kostschool

Noëlle over Lucinda Riley

Je kan er in geen enkele boekenwinkel om heen, ‘de Zeven zussen serie’ van de schrijfster Lucinda Riley.
Deze serie staat al jaren wereldwijd hoog in de top-tien. En elk boek dat opnieuw uitkomt zorgt voor lange rijen bij de verkooppunten op de dag van verschijning. Na het zevende deel gelezen te hebben was daar de grote verrassing dat er nog een deel in de maak was. Over Pa Salt, de ‘vader’ van de zussen. Eindelijk zouden wij als lezers te weten wat ook de Zussen zo graag zouden willen weten. Waarom heeft hij zoveel dochters, met zo een uiteenlopende achtergrond, geadopteerd en zo liefdevol op laten groeien?

Helaas kwam toen het plotselinge verdrietige nieuws dat Lucinda Riley was overleden. Jarenlang heeft zij haar ziekte voor haar lezers verborgen gehouden maar is wel al die tijd door blijven schrijven. Niet alleen aan de Zeven zussen-serie. Lucinda heeft vele andere titels op haar naam staan, waarvan ik de meeste reeds gelezen heb. Bij vele lezers van de Zeven zussen-serie rees natuurlijk wel direct de vraag: Hoe nu verder met deel acht. Het afsluitende deel van de serie? Al snel kwam daar het verlossende nieuws dat de zoon van Lucinda Riley, Harry Whittaker – zelf ook auteur, het manuscript en de aantekeningen had gelezen en had besloten het laatste deel zelf af te schrijven. Yes!!! Moeder en zoon hadden al eerder samen geschreven; een kinderboekenserie over een Beschermengel. Dus was het voor Harry Whittaker niet vreemd dit door te zetten naar een roman.

”Alles van blijvende waarde heeft tijd nodig om te rijpen. En als het eenmaal tot bloei gekomen is, zul je blij zijn dat je hebt volgehouden.”

Uitdaging voor een boekenworm?

Nu kan ik op zijn tijd wel heel erg genieten van een serie maar acht delen is zelf voor mij als boekenworm en leestrein een hele uitdaging. Althans dat dacht ik. Want de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley is zo anders dan andere series dat ik letterlijk de maanden en dagen heb afgeteld tot er weer een nieuw deel verscheen. Daarbij zette ik ook een kruis in mijn agenda zodat ik direct kon gaan beginnen met lezen. Voor nu staat er dus een groot kruis door 11 mei 2023, de verschijningsdatum van het achtste deel!

De boekenreeks van de Zeven Zussen-serie, maar eigenlijk geldt het ook voor de standalone romans van Lucinda Riley, hebben een zeer herkenbare opbouw. Het combineren van heden en verleden. Een trucje wat al jaren, vooral in historische romans, erg populair is. Maar wat Lucinda Riley tot kunst heeft weten te verheven. Haar schrijfstijl is, buiten dat het zeer prettig en toegankelijk leest, zeer gedetailleerd. Met goede en uitgebreide beschrijvingen van de omgeving, gebeurtenissen en personages. Zonder dat het vervalt in de eentonigheid. Haar manier van schrijven ligt een beetje in de lijn van Maeve Binchy. Het is treffend en duidelijk met hier en daar een vleugje romantiek. Wat dan weer het grote verschil tussen deze twee schrijfsters is, is dat Lucinda Riley elke keer ook nog eens een grote dosis geschiedenis in haar verhaal verweeft. Waar ze zeer kundig onderzoek naar gedaan heeft.

parel de zeven zussen

Geschiedenis

In de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley wordt bijvoorbeeld niet alleen het familie mysterie besproken. Elke geadopteerde Zus wordt, door middel van coördinaten gegeven door Pa Salt, teruggevoerd naar hun daadwerkelijke afkomst en de daarbij behorende geschiedenis. Zo was ik erg onder de indruk van de geschiedenis in het eerste deel, ‘de Zeven Zussen’. Het vertelt het verhaal achter het beeld van Jezus Christus, die op de berg in Brazilië staat.

Maar ook het derde deel ‘Schaduw’ is een van mijn favoriete. Dat deel neemt je honderd jaar mee terug in de tijd, naar het Lake District. Een heerlijk verhaal voor mij om bij weg te dromen. Zo heeft denk ik elke lezer wel zijn of haar favoriete deel. De beschrijving van de personages zijn zo beschreven dat ze herkenbare trekjes hebben. Daarnaast beleef je als lezer hun groei naar volwassenheid van dichtbij mee omdat het verhaal steeds wisselt tussen heden en verleden. De emoties zijn goed verwoord en voelbaar, zonder dat het te zoetsappig wordt.

Één ding is duidelijk in alle boeken van Lucinda Riley

Deze manier van schrijven heeft ze ook in haar stand-alone romans, waarvan ‘Het Italiaanse meisje’’ mijn favoriet is. Wellicht komt dat mede doordat het verhaal zich afspeelt in mijn geliefde land Italië. Tijdens het voorbereiden voor dit blog kwam ik erachter dat ik toch nog een boek miste: ‘de Vlinderkamer’. Dat was snel opgelost, het boek is reeds besteld! Lucinda Riley maakte, naast haar kinderboekenreeks, ook een uitstapje naar een spannende boek (een thriller wil ik het niet noemen). Het boek ‘De geheimen van de kostschool’ vond ik onderhoudend maar meer ook niet. Al denk ik wel, als ze daar nog de tijd voor had mogen krijgen dat ze erin had kunnen groeien.

Één ding komt in haar al haar boeken wel duidelijk naar voren en dat is dat keuzes die ver voor jou tijd door anderen gemaakt zijn, wel degelijk invloed hebben of de persoon die jij nu bent. Lucinda Riley is absoluut een geweldige auteur en het is jammer dat ze haar familie, maar ook ons als lezers, zo vroeg ontvallen is. Gelukkig heeft ze genoeg leesvoer achter gelaten om te lezen en/of te herlezen. Want het zijn mooie verhalen over het leven wat ons allemaal aangaat met zijn liefde, verdriet, geluk, verlies, keuzes en verraad. Maar bovenal over familiebanden.

alle boeken lucinda riley

Minke over De zeven zussen

Heb ik alle boeken van Lucinda Riley gelezen? Nee ik ben een De zeven zussen fan! De serie van de zeven zussen neemt je vervolgens mee in een mysterie. Wie is Pa Salt? Maar wie zijn de zussen zelf, waar komen hun (voor)ouders vandaan? Prachtige verhalen met een mooi balans tussen heden en verleden. De boeken lezen super fijn. Je wilt hem eigenlijk niet weg leggen, het is dat ik uiteindelijk in slaap val. Mooie balans in de boeken. Ik vind Maia, de eerste zus, het meest op mij lijken. Vind die erg leuk om te lezen. Met Star had ik het minst, ze stond veel verder van me af. Een lievelings zus, behalve dat ik met het meest met Maia kon identificeren, is er niet. De verhalen zijn zo verschillend maar allemaal super tof om te lezen.

Alle boeken van Lucinda Riley op chronologische volgorde

Alle boeken van Lucinda Riley startte met een spontaan idee van een verzamelblog. Door mij als niet fan en niet lezer. Inmiddels weet ik dat ik me flink verkeken heb, ze heeft zo’n boeiend verhaal en zoveel boeken geschreven. Tel hierbij de liefde en enthousiasme op van de teamleden van StoerLeesVoer en ik heb Riley op mijn tbr lijst gezet. Ondanks dat het niet mijn voorkeursgenre is. Ik heb De zeven zussen 1 en De geheimen van de kostschool nu beide genoteerd.

Jullie zijn gek op lijstjes dus ik voeg er nog twee toe. Alle boeken van Lucinda Riley / Egmonds chronologisch op jaartal. Een Engelse en een Nederlandse lijst. Soms komen er meerdere boeken per jaar uit, de maand was niet altijd te vinden dus het kan zijn dat ik ze per overeenkomend jaar niet geheel goed heb in volgorde. Voor meer informatie over het boek en weetjes verwijs ik je terug naar bovenstaande uitgebreidere tabellen. De Engelse lijst is overigens langer omdat dus niet al haar werk vertaald is naar het Nederlands.

Chronologische volgorde Engelse boeken Lucinda Riley / Edmonds

 1. 1992: Lovers and Players*
 2. 1993: Hidden Beauty* / Cover Girl
 3. 1994: Enchanted
 4. 1995: Not Quite an Angel
 5. 1996: Aria
 6. 1997: Losing You
 7. 1998: Playing With Fire*
 8. 2000: Seeing Double*
 9. 2010: The Orchid House*
 10. 2011: The Girl on the Cliff*
 11. 2012: The Light Behind the Window*
 12. 2013: The Midnight Rose*
 13. 2014: I. The Seven Sisters*
 14. 2014: The Angel Tree*
 15. 2014: The Italian Girl*
 16. 2015: II. The Storm Sister*
 17. 2016: The Olive Tree*
 18. 2016: III. The Shadow Sister*
 19. 2017: IV. The Pearl Sister*
 20. 2018: The Love Letter*
 21. 2018: V. The Moon Sister*
 22. 2019: The Butterfly Room*
 23. 2019: VI. The Sun Sister*
 24. 2021: Grace and the Christmas Angel*
 25. 2021: VII. The Missing Sister*
 26. 2022: Bill and the Dream Angel*
 27. 2022: The Murders at Fleat House*
 28. 2023: Alfie and the Angel of Lost Things*
 29. 2023: Rosie and the Friendship Angel*
 30. 2023: VIII. Atlas: The Story of Pa Salt*

Chronologische volgorde Nederlandse boeken Lucinda Riley

 1. 2017: 1. De zeven zussen*
 2. 2018: 2. Storm*
 3. 2018: 3. Schaduw*
 4. 2018: 4. Parel*
 5. 2018: De nachtroos*
 6. 2019: 5. Maan*
 7. 2019: Het meisje op de rots*
 8. 2019: De lavendeltuin*
 9. 2019: Het Italiaanse meisje*
 10. 2019: De vlinderkamer*
 11. 2020: 6. Zon*
 12. 2020: De orchideeëntuin*
 13. 2020: De zilverboom*
 14. 2020: De olijfboom*
 15. 2021: 7. De zevende zus*
 16. 2021: De liefdesbrief*
 17. 2021: Bram en het droomengeltje*
 18. 2021: Rosa en het vriendschapsengeltje*
 19. 2021: Emma en het kerstengeltje*
 20. 2022: Noah en het speurengeltje*
 21. 2022: De geheimen van de kostschool*
 22. 2023: 8. Atlas*
Alle boeken van Lucinda Riley, een handig overzicht

Wat is jouw verhaal?

Ik denk dat ik alles wel heb verzameld over alle boeken van Lucinda Riley. Feiten, informatie, diverse lijstjes, linkjes en oprechte leeservaringen van onze teamleden. De informatie komt van de officiële Nederlandse website, Wikipedia en losse artikelen die ik gelezen heb. De linkjes met * erachter brengen je naar Bol toe, dit is een affiliate link. Mocht je hierop klikken en tot bestellen overgaan, dan ontvangen wij een klein percentage zonder dat jij meer betaald of iets hier van merkt. Wel zorgt het ervoor dat we onze boekenblog draaiende kunnen houden en alle bijkomende kosten kunnen betalen. Linkjes zonder * brengen je naar onze eigen recensies toe of naar andere websites zonder dat deze affiliate zijn.

Nu ben ik benieuwd naar jullie verhaal! Wat is jouw verhaal? Lees je graag Lucinda Riley boeken? In welke taal? En welke boeken en karakters zijn favoriet? Laat het ons weten in de reacties. Ik ben in ieder geval enthousiast geworden door het schrijven van deze boekenblog over alle boeken van Lucinda Riley :).

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Alle boeken van Lucinda Riley, een handig overzicht
Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.