Sluimergeest, een tweede deel in de Drakenzieler trilogie

Net als je denkt dat de rust is terug gekeerd in de Drakenburcht valt het leven van Fenna uit elkaar. Sinds ze teruggekeerd is uit de dood is alles anders… haar lijf, haar kracht en haar liefde voor Arlan… of toch niet? Lees het in Sluimergeest het meeslepende vervolg in de Drakenzieler trilogie.

Sluimergeest

Sluimergeest

In Sluimergeest probeert Fenna haar leven weer op te pakken en dat gaat het ene moment beter dan het andere. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt ze alles te verliezen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft geen controle meer over zichzelf en haar krachten. En dan knalt alles uit elkaar.

Na de strijd in deel 1 is er slechts één overlevende uit de kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtegoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, ontdekt dit persoon zijn Meesters dagboek. En de drie bijgevoegde amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin sterke krachten verborgen liggen. Hij wil wraak. Op Fenna en op de Drakenburcht…

Sluimergeest

Nieuwe vrienden en oude vijanden

In sluimergeest ontstaat er een intense vriendschap tussen Fenna en Aureolus, een draak. Hij helpt haar wanneer ze een absoluut dieptepunt bereikt. En tijdens zijn intensieve lessen ontstaat er een hechte vriendschap. Hoewel je dit misschien wel verwacht in een boek over draken kwam het toch onverwachts. Misschien omdat hier in deel 1 absoluut geen sprake van was. Toch vind ik de opbouw van deze vriendschap een van de mooiste momenten uit dit boek.

Sluimergeest gaat heen en weer tussen het leven van verschillende mensen. Hierdoor beleef je het verhaal vanuit verschillende oogpunten. Zo ook vanuit Gille, een oude vijand met nieuwe krachten. En wat ik nu zo knap vind van auteur Cocky van Dijk is dat ik soms vergat hem als vijand te zien. Ik leefde zo enorm met hem mee. Tot hij toch weer veel te ver ging en hij ineens weer echt de vijand was.

Wat maakt Sluimergeest een goed vervolg?

Ik vind dit deel nog spannender dan zijn voorganger. Het eerste boek speelde zich voor een groot deel af in de schemerwereld. Mede hierdoor was het vooral voor Fenna een mentale strijd. Sluimergeest speelt zich voor het grootste deel af in de ‘gewone’ wereld. Wat de strijd veel meer fysiek maakt en mij hierdoor meer mee sleepte het verhaal in.

Ook bij dit tweede deel moest ik echt even in het verhaal komen. Maar eenmaal in het verhaal heb ik vele hoofdstukken als een razende zitten lezen. Het was echt zo spannend en ik kon niet wachten met ontdekken hoe het verder zou gaan.

En wat Sluimergeest voor mij compleet maakte is toch echt de vriendschap die Fenna opbouwt met de draak Aureolus. Ik denk dat ik dit in het eerste deel een beetje gemist heb. En was daarom blij verast dat het nu alsnog gebeurde.

Sluimergeest

Drakenzieler trilogie

Sluimergeest is een waardig vervolg op Spiegelgeest, maar waar begon het ook alweer en hoe gaat het verder na dit spannende tweede deel?

Spiegelgeest (deel 1)
In deel 1 van de Drakenzieler trilogie maak je kennis met Fenna en haar leven op de Drakenburcht. Wanneer Fenna een draak wil helpen gaat het gruwelijk mis. De draak keert zich tegen haar en wat volgt is een intense mentale strijd voor Fenna.

Lees onze review van Spiegelgeest hier.

Schemergeest (deel 3)
In het afsluitende deel van de Drakenzieler trilogie moet Fenna opnieuw wennen aan alle veranderingen. Er gebeuren vreemde dingen in de Drakenburcht. En de rust is slechts van korte duur. Fenna zal het nog één keer moeten opnemen tegen haar vijand in een laatste ultieme strijd.

Lees de recensie van Schemergeest hier

Trilogie

Specificaties Spiegelgeest

Auteur: Cocky van Dijk | Hoofdredacteur: Chinouk Thijssen | Uitgever: Zilverspoor | 31 juli 2015 | 404 pagina’s | 9789463080019 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.