Bram en het droomengeltje – een mooi verhaal van Lucinda Riley en zoon Harry Whittaker

Lucinda Riley is bekend van de boeken van de zeven zussen. Samen met haar zoon Harry Whittaker schreef ze dit prachtige voorleesverhaal: Bram en het droomengeltje. Een verhaal over verhuizen en wennen aan nieuwe geluiden om je heen.

Bram en het droomengeltje

Bram en het droomengeltje

Wij hadden Bram en het droomengeltje mee een weekendje weg en toen werd het boek ’s avonds laat te eng gevonden. Het boek werd weggelegd en een ander boek kwam er voor in de plaats. Ik was hier zelf niet bij en achteraf wel jammer dat ze niet hadden doorgelezen want het is zo’n lief en mooi verhaal. Maar als je het niet in een keer gaat uitlezen, kun je het inderdaad beter overdag voorlezen misschien..

Het is soms namelijk best een beetje spannend als je verhuist naar het platteland. Een nieuwe omgeving, andere geluiden en zelfs de hemel ziet er anders uit in het donker. Bram is heel blij met zijn nieuwe kamer. Hij is zo groot en zo hoog met twee ramen erin. Hij speelt overdag zoet met zijn treinbaan en dan is het tijd om naar bed te gaan.
maar Bram hoort allemaal geluiden achter de gordijnen.. Hij gaat op onderzoek uit en schrikt zich een hoedje als hij twee grote ogen voor het raam ziet. Hij is heel erg bang en kruipt weer in bed.

Wennen aan het nieuwe en verlangen naar het oude

In Bram en het droomengeltje wordt super mooi omschreven wat het met je doet als je verhuisd naar een andere omgeving. Dat je je in een nieuw groot huis tussen alle lege weilanden je heel erg klein en alleen kan voelen.
Bij het ontbijt vertelt Bram aan zijn moeder dat er monsters zijn en dat hij een nachtmerrie had. Als hij de tweede avond weer de rare geluiden hoort rent hij snel naar zijn ouders toe. Bram wil terug naar zijn oude huis!

Het beschermengeltje Lot

In dit prachtige voorleesboek komt ook een engeltje voor. Ze heet Lot en hoort alles als er om hulp wordt gevraagd. Zo hoort ze dus ook Bram die hulp nodig heeft bij zijn nare dromen. Lot hopt van wolk naar wolk. Ze weet natuurlijk dat monsters niet bestaan en ze weet ook precies wat ze moet doen om Bram te helpen. Op haar beurt heeft zij echter ook hulp nodig, van de boer die iets verderop woont.

Het droomengeltje laat de boer in zijn slaap nadenken over iets van vroeger en de volgende dag wordt de boer wakker en bedenkt hij zich.

Want monsters bestaan inderdaad niet! Er woont een hele bijzondere familie onder het dak van huis van Bram.

Prachtige illustraties in Bram en het droomengeltje

Bram en het droomengeltje is echt een mooi verhaal. Een boek dat kinderen helpt als ze gaan verhuizen, kinderen die dromen over monsters, of die enge geluiden om zich heen horen. De illustraties zijn super schattig en mooi in warme blauwe en groene teinten, maar ook veel paars en roze. Het is een lang voorleesverhaal, en waarschijnlijk red je het niet om in 1 avond voor te lezen. Mijn tip is om het dan in 3 keer voor te lezen. Totdat Bram gaat slapen, en totdat Bram bij zijn papa en mama in bed kruipt om te slapen. Dan volg je ook eigenlijk een beetje echt het verhaal van Bram!

Inclusief een mooi voorwoord over beschermengeltjes!

Specificaties Bram en het droomengeltje

Bram en het droomengeltje

Auteur: Lucinda Riley | Harry Whittaker | Illustrator Marie Voigt | Vertaling Erica Disco | Xander Uitgevers | 9789401613163 | september 2020 | 58 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.