Alles over paarden – een onmisbaar handboek voor elke paardenfan

Wellicht heb jij thuis een echte paardenfan in huis. Bij mij woont er een paardenmeisje wanna be. Ja echt ze wil er heel graag een zijn, maar papa en mama zetten haar maar niet op paardrijles. Zijn wij dan echte loederouders? Of houden we teveel van centjes op onze rekening? Haar buurmeisje zit wel op paardrijles en ik kan me dan ook voorstellen dat het lastig is dat zij niet mag. Om toch een beetje aan haar paardenbehoefte te voldoen is haar kamer omgetoverd met een paardenbehang en paardendekbed. Als ze buitenspeelt op de step met haar buurmeisjes spelen ze met hun paarden en eigenlijk wil ze alles over paarden leren. Met dit grote boek van Uitgeverij Kluitman gaat dat zeker lukken!

alles over paarden

Alles over paarden

In alles over paarden staat namelijk ook echt alles over paarden. Compleet met prachtige illustraties en handige weetjes. In de handige inhoudsopgave kun je makkelijk navigeren door deze paardenencyclopedie. En achterin staat zelfs een verklarende woordenlijst. Voor deze mama die weet hoe een schimmel eruit ziet en wat het verschil is tussen een hengst en een merrie wel erg handig.

Dochterlief kon sommige woorden heel goed al aan mij uitleggen. Dat komt natuurlijk door haar lidmaatschap op de Penny, maar ook door de paardenseries op Netflix die ze al tig keer heeft gekeken. Maar ook zij leerde nieuwe woorden. Had jij wel eens gehoord dat een Valk niet alleen roofvogel is, maar ook een paard met een zandkleurige of grijze vacht en donkere manen, staart en benen? Of dat de voorouder van onze paarden de Eohippus heette?

En heb jij wel eens een paar zijn bovenlip zien optrekken als hij ergens aan ruikt? Dat heet Flemen! Ja zo heb je in dit kleine stukje tekst al 3 nieuwe dingen geleerd. Maar er staat nog zoveel meer te leren in dit boek. Geweldig!

Perfect voor een spreekbeurt

Alles over paarden is daarbij ideaal voor een spreekbeurt. Er staat zo onwijs veel informatie in, dat je kind wellicht enige moeite zal hebben wat die in zijn ( lees ook haar) spreekbeurt wil zeggen. Je kan natuurlijk ook focussen op alleen de geschiedenis van paarden, of over het fokken en houden van paarden. Of misschien wel over de verschillende paardenrassen en hun unieke kleuren en aftekeningen.

Voor het thema van kinderboekenweek zou je zelfs kunnen kijken naar de verschillende beroepen met paarden. Dochterlief riep een paar jaar geleden nog dat ze dokter wilde worden, met in haar tuin ruimte voor paarden en in de vakanties wilde ze dan bergbeklimmen. Maar misschien wordt ze wel dierenarts, of een paardentandarts! Wie zal het zeggen.

Alles over paarden, ja echt alles!

Alles over paarden is echt een compleet boek van 127 pagina’s. Alles, maar dan ook alles wat je over paarden wil weten staat wel in dit boek. Er staat zelfs een handige beschrijving in hoe je de paardenknoop moet maken. Dat is waarbij je het halster vastmaakt aan een paal. En mag jouw kind wel op paardrijles dan staan er zelfs tips in om je hier goed op voor te bereiden! Heb jij jezelf weleens afgevraagd wat die letters doen in de rijbaan voor paarden? Ze helpen je om je te orienteren en baanfiguren te rijden. Er is zelfs een ezelsbruggetje voor:

Alle Friese Boeren Met Centen Hebben Een Koe 

En wil jij een stalfeest organiseren, of een leuk kinderfeestje? Dan kun je gaan appelhappen, hoefijzergooien, een stokpaardje maken, paardje prikje en misschien een mooie paardennaam verzinnen.

Illustraties

De illustraties in Alles over paarden zijn prachtig! De meeste met vrolijke kleuren als in een prentenboek, af en toe een prachtige schetstekening. Er zitten illustraties bij die ouderwets ogen, en prachtige pentekeningen die je zo in zou willen kleuren.

Vooral de illustraties over de werkpaarden vinden wij bijzonder mooi. En de schattigste tekeningen zijn natuurlijk die van de pony’s en de veulentjes. Superschattig en waarheidsgetrouw zijn de vele edele dieren in dit boek getekend.

Wil je als ouders, grootouders of vrienden punten scoren bij een kleine of grote paardenfan, dan doe je dat zeker weten door dit boek cadeau te geven! Een boek vol geschiedenisfeitjes over paarden, leuke weetjes over paarden, ezelsbruggetjes, prachtige illustraties en dus echt alles over paarden!

Specificaties alles over paarden

alles over paarden

Auteur: Karolin Leszinski | illustraties: Thea Ross | Uitgeverij Kluitman | Vertaling door Sietske Boonstra | 9789020619065 | april 2021 | 128 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.