De school in het magische maanlicht – een ‘school voor nobodies’

Wat als je naar een kostschool wordt gestuurd, die ook wel bekend staat als de ‘school voor nobodies’? Dat overkomt Flynn, die door haar pleegouders wordt weggestuurd. In de school in het magische maanlicht gaat ze op zoek naar haar werkelijke afkomst. Wat is er toch allemaal aan de hand?

De school in het magische maanlicht

Het avontuur op de school in het magische maanlicht

Het boek begint met de kennismaking met Claudia. Tenminste, zo is ze genoemd door haar pleegouders. Claudia is wees en heeft het niet getroffen met haar pleegouders. Door geheimzinnige boodschappen komt ze erachter dat haar echte naam Flynn is, ze een van een tweeling is, en dat haar zusje op een kostschool zit. Daarom doet ze er alles aan om daar ook naartoe gestuurd te worden. Ze maakt het thuis zo bont, dat haar stiefouders haar naar kostschool sturen. Maar ze komt terecht bij de verkeerde kostschool.

De school waar haar tweelingzus op zit, staat naast haar kostschool. De school van haar tweelingzus is luxe en daar zitten kinderen met ouders met geld, maar zij wordt naar de ‘school voor nobodies’ gestuurd, zoals de kinderen van de naastgelegen school haar school spottend noemen.
Op de ‘Cruet Instelling voor Verlaten en Lastige Kinderen’ zitten ook nog wat andere kinderen, die je gaandeweg het boek beter leert kennen. Maar op die school gebeuren ook vreemde dingen…. Lees het In de school in het magische maanlicht.

Geheimzinnige boodschappen over Flynns tweelingzus

Als Flynn een tijdje op deze school zit, krijgt ze ook hier geheime boodschappen. In een kamer op school ontdekt ze een magische spiegel, die zij alleen kan zien. Via deze spiegel krijgt ze informatie van een pratende zwarte vogel én verschijnt haar tweelingzus om met haar te praten. Haar tweelingzus waarschuwt haar voor de kinderen en leraren op de school in het magische maanlicht. Flynn wil er alles aan doen om contact te krijgen met haar tweelingzus, al moet ze daar alles voor opgeven. En dat lijkt precies te gaan gebeuren…

Een spannend en geheimzinnig avontuur

De Engelse titel van dit boek is niet ‘De school in het magische maanlicht’, maar ‘School for Nobodies’. Die titel is ook heel treffend, omdat alle kinderen die op die school terecht komen, eigenlijk ‘niemand’ zijn, ze moeten zichzelf en hun gaven nog leren ontdekken. Ook Flynn ontdekt op deze school langzaam haar ware ik. En ze ontdekt dat sommige dingen niet zijn zoals ze misschien op het eerste gezicht lijken.

Ik heb echt van begin tot eind van dit boek genoten. Wat is dit een spannend avontuur zeg! Ik hou van boeken die een beetje geheimzinnig zijn, met een vleugje magie. En dat heeft ‘De school in het magische maanlicht’ zeker in zich. Daarnaast is Flynn, de hoofdpersoon, een ontzettend tof en stoer meisje. Ze heeft van alles meegemaakt, maar laat zich niet uit het veld slaan en is een echte doorzetter. Een tof rolmodel voor jonge meiden!

Het is een boek met een vleugje magie en circus, maar ook met een duister randje. Je voelt continu een soort dreiging, maar je kan niet precies je vinger erop leggen. En dat is geweldig, want het boek is echt verrassend en heeft wat mooie plotwendingen.
De school in het magische maanlicht is een boek dat leuk is voor jongens én meiden, vanaf een jaar of 9. Maar pas op: want als je eenmaal aan dit boek begint, wil je het niet meer weg leggen! Je bent dus gewaarschuwd….

Specificaties ‘De school in het magische maanlicht’

Auteur: Susie Bower | Illustratie omslag: Caren Limpens | Vertaling: Imme Dros | Uitgeverij: Leopold | 9789025882099 | 288 pagina’s | december 2021 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

De school in het magische maanlicht
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.