De wonderen van de Kasa – een modern sprookje

Een plaatje om te zien, dat is het eerste wat ik denk als ik De wonderen van de Kasa uit de envelop haal. Wat een mooie diepe kleur groen. Het boek wordt aangekondigd als een spiritueel verhaal dat visie, inspiratie en levenskracht brengt. Deze debuutroman van Macy Annabelle Pole belooft een modern sprookje te zijn. Ik ben er klaar voor! Lees mee in de wondere recensie van mijn beleving en ik heb ook wat vragen aan de auteur mogen stellen.

De wonderen van de Kasa

De wonderen van de Kasa

De wonderen van de Kasa gaat over Bessia, een meisje dat is uitverkoren om de mensheid te begeleiden naar de Nieuwe Aarde. Het boek neemt je mee op haar reis, van onbewust meisje tot de Kasa; de Uitverkorene. Het verhaal is gecentreerd rondom een levensveranderende reis waarin Bessia ontdekt dat ze bijzondere gaven heeft. Vervolgens moet ze die gaven leren beheersen om zelf geluk te vinden en zo de mensheid te kunnen redden. De lezer gaat mee op Bessia’s reis naar geluk en groeit ondertussen met haar mee. Aan het einde van het boek is niet alleen Bessia’s leven veranderd, maar dat van de lezer ook.

Hier, in het moment, waar er niet was behalve zijzelf en het water, vond ze de vrijheid in zichzelf die ze zo lang buiten gezocht had. Een gemoedstoestand die te allen tijde toegankelijk was, mits ze zich ervoor openstelde. Ze snoof de zeelucht op en vulde haar longen ermee. Haar krullende haren deinden mee op het ritme van de wind en ze staarde naar de horizon. En het was goed.

Flaptekst De wonderen van de Kasa
De wonderen van de Kasa

Een fictief zelfhulpboek

‘Je lichaam communiceert met je. Jullie hebben gewoon niet geleerd te luisteren. Als jullie lichaam protesteert, worden jullie boos en noemen jullie het zwak. In werkelijkheid is het lichaam enkel gevoelig en waarschuwt het je, wanneer het protesteert. Jullie zien ziekte, moeheid en allergie als iets slechts. Maar missen de boodschap die het lichaam daarmee uitzendt. Jullie zien het lichaam niet als intelligent geheel dat duidelijk communiceert. Jullie luisteren niet.’

Blz. 151

De wonderen van de Kasa staat vol met wijsheden en inzichten die ik heb opgedaan de afgelopen jaren. Ik heb heel wat boeken over persoonlijke ontwikkeling, hooggevoeligheid en leiderschap gelezen, ‘zelfhulpboeken’ genoemd in de volksmond. Eigenlijk is De wonderen van de Kasa zo geschreven, dat ik op een veel zachtere en meer ontspannen manier dezelfde informatie tot mij neem. Ik bleef lezen in het boek. Dit omdat ik wilde weten welke keuzes Bessia zou maken. Ondertussen stopte ik heel wat extra wijsheden in mijn rugzak.

De woorden van Lalo hadden bevestigd wat ze al vermoedde: ze was niet zomaar depressief en angstig geraakt. Ze had iets gevoeld. Een energie, blijkbaar. En hoewel ze intuïtief begreep wat Lalo bedoelde met het woord ‘levensenergie’ was het concept van een energieslurper nog erg vaag voor Bessia. Ze wist niet of ze er echt in geloofde dat iemand je levensenergie van je af kon pakken. Hoewel iets in haar binnenste zei dat dit nog wel eens waar zou kunnen zijn.

Blz. 133

Volledig fictie of toch niet?

Macy Annabelle Pole is de auteur van De wonderen van de Kasa. Dit is haar debuutroman. Macy studeerde economie en had een baan binnen het internationale onderwijs. In 2020 gooide ze haar leven om en volgde ze haar hart: ze nam ontslag en wijdde zich aan het schrijven. Deze informatie, in combinatie met het verhaal over Bessia, maakte dat ik nog nieuwsgieriger was geworden naar Macy. Ik heb dan ook contact gezocht met haar en mocht haar een aantal vragen stellen.

Mijn vragen aan Macy Annabelle Pole

Ik vroeg Macy of De wonderen van de Kasa gedeeltelijk autobiografisch is. Ze geeft aan dat dit zelfs voor zo’n 90% het geval is. De reis, het overlijden van de opa, de angstaanvallen, de situatie met haar vader. Alles is (wel wat losjes) gebaseerd op haar eigen leven. Het karakter Eder is echter verzonnen. Macy heeft hem gevormd aan de hand van mannen die in haar leven zijn geweest en gecombineerd met het beeld dat ze heeft van ‘de ideale man’. Ook de uitkomst, Bessia die als Kasa de wereld afreist met haar gave en andere Kasa’s ontmoet, is nog niet gebeurd. En ook het laatste hoofdstuk over de Nieuwe Aarde is nog niet uitgekomen.

Mijn tweede vraag aan Macy Pole ging over de huidige samenleving. In hoeverre is de transitie van Bessia in De wonderen van de Kasa richting de Nieuwe Aarde een spiegel voor de veranderingen die wij meemaken in onze tijd? Hierop geeft Macy aan dat de wereld momenteel wel ziek lijkt. Zo veel angst, de wereld lijkt wel op knappen te staan. Of het nou het klimaat is, de woningnood, ziekten, energierekeningen; iedereen lijkt zich ergens zorgen om te maken. Ze hoopt dat we als mensheid onze kracht weer terugpakken en het systeem zoals dat nu is omver werpen (door meer contact te maken met onszelf). Het resultaat daarvan is voor haar de Nieuwe Tijd.

Prettig leesbaar

Terwijl ik op de bank zit te lezen zegt mijn dochter (7 jaar) tegen mij: “Wat een fijn leesboek, dat leest lekker”. Als ik met haar doorpraat over waarom ze dat zegt, vertelt ze iets wat mij ook al is opgevallen. De regelafstand die is ingesteld bij het drukken van dit boek lijkt wat groter te zijn dan bij veel andere volwassen boeken. Het lettertype lijkt ook iets anders. Dit maakt dat De wonderen van de Kasa heel prettig leest. Het is rustig voor je ogen en het maakt dat ik minder vaak een regel over moet lezen. Dit laatste gebeurt mij bij boeken regelmatig, omdat ik een heel hoog leestempo heb.

Ben je op zoek naar een boek waar je iets van leert, wat je aan het denken zet en waar je je helemaal in kunt verliezen omdat het verhaal ook gewoon heel mooi is? Dan is De wonderen van de Kasa echt een boek voor jou!

Specificaties De wonderen van de Kasa

Auteur: Macy Annabelle Pole | Uitgeverij: Paris Books | 9789493280359 | augustus 2022 | 355 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel,klik hier of bezoek de website van Macy Annabelle Pole

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.