Groot gluurboek machines, een kijkje in verbazingwekkende machines

Yes! Een nieuw groot gluurboek! Hier in huis zijn mijn dochters echt fan van deze boeken. Het grote gluurboek lichaam wordt er nog wekelijk bij gepakt. En ik moet zeggen, het werkt ook gewoon heel erg goed. Daarbij zijn de pagina’s van stevig karton gemaakt, wat weer fijn is met een 3 jarig zusje in huis. En ook als het mee naar school gaat. Want dat gaan deze boeken. Groot gluurboek machines is weer een tof boek over allerlei diverse machines.

hoofd Groot gluurboek machines

Groot gluurboek machines

Gluur binnen in machines en kijk hoe ze werken. Zie je door je verschuifbaar vergrootglas hoe de pompen zuigen, tandwielen in elkaar haken en turbines draaien? Leer alles over verschillende soorten machines, van tractors tot ruimtetuigen. Zet je ingenieurspet op en ontdek welke taken machines in samenwerking met mensen kunnen voltooien. Met echte wetenschappelijke details en een waaier aan machines is dit boek de perfecte introductie tot STEM-onderwerpen voor wetenschappers in wording. Dit interactieve verkenningsboek is een aanrader voor nieuwsgierige jongens en meisjes.

We love de gluurboeken

Had ik al gezegd dat we fan zijn van de grote gluurboeken? Wij zijn fan! Het vergrootglas werkt gewoon zo leuk en goed. De boeken zijn stevig gemaakt zodat ze ook echt door kinderhanden ontdekt kunnen worden. Daarbij zijn de onderwerpen boeiend en passend voor de belevingswereld van kinderen. Denk je misschien dat Groot gluurboek machines wat saai kan zijn? Of alleen voor jongens? Neejoh. In dit boek gaan we de ruimte in, vliegen we de lucht in met een vliegtuig, varen we óp zee met een reuzecruiser maar gaan we ook kopje onder met de onderzeeboot.

In Groot gluurboek machines scheur je door de lucht met een gevechtsvliegtuig, redden we mensen met een helikopter en wat dacht je van diverse soorten voertuigen op wielen? Auto’s, treinen, olietankers, vrachtwagens, ruimtesondes, waterscooters, ijsbrekers, monorails en zoveel meer kom je tegen in dit boek. Van diep in de zee tot hoog in de ruimte. Oh dan vergeet ik nog bijna de Killer Whale persoonlijke duikboot die op mijn dochters verlanglijstje van de feestdagen dit jaar staat dankzij dit boek.

Niet kinderachtig

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een interactief element en van dikke kartonnen paginas kan het misschien wat kinderlijk overkomen. Het is dan ook voor een jong publiek. Maar toch is de informatie niet kinderachtig. Er worden boeiende informatieve stukjes gedeeld die echt kloppen. Achterin staat een woordenlijst waarbij bepaalde gebruikte begrippen nog eens even kort orden toegelicht. Groot gluurboek machines staat wederom bomvol boeiende informatie voor jong en oud.

Groot gluurboek machines is dankzij de stevigheid echt fijn wat mij betreft. Zonder zorgen gaat het mee om te showen naar school. Het boek over het lichaam is echt favoriet en ik ben benieuwd of dit boek net zo populair gaat worden. Tot nu toe moet ik elke avond voorlezen terwijl mijn dochters gaan gluren. En ik mag zeker de Killer Whale duikboot niet overslaan. ”Hoe ga je die inpakken mama en past het onder de kerstboom?”

Specificaties Groot gluurboek machines

Auteur: Honor Read | Illustraties: Donough O’Malley | Uitgever: Davidsfonds | Augustus 2022 | 9789002277115 | 22 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.