Een T-rex voor Tibbe – een dinoboek van Busser en Schröder

Een prentenboek over dinosaurussen, daar worden vast heel veel stoere kleuters blij van! Een T-rex voor Tibbe is een fantasievol prentenboek van het bekende duo Marianne Busser en Ron Schröder. Een lekker dik prentenboek, met aansprekende illustraties van Richard Verschraagen. Ik vertel je heel graag meer over dit favoriete boek van mijn zoon Mees.

Een T-rex voor Tibbe

Een T-rex voor Tibbe

De oom van Tibbe heeft een heel bijzondere baan: hij is dinobottenzoeker. Op een dag stuurt hij Tibbe een écht dino-ei. Als het ei uitkomt, is Tibbe dolblij met zijn nieuwe vriendje. Hij neemt T-rex overal mee naartoe, zelfs naar school! Maar dan wordt T-rex langzaam groter en groter en groter…

Mening van Mees

Ik begin dit keer mijn recensie met de mening van mijn zoon Mees. Hij is 6 jaar oud en zit in groep 3. Hij houdt van voorgelezen worden en inmiddels ook van zelf lezen. Het allerliefst leest hij met papa of mama mooie prentenboeken. Bijvoorbeeld Een museum om nooit te vergeten, De boekenbus van Eland en Vos & Zoon. Met Een T-rex voor Tibbe heeft hij er een nieuwe favoriet bij! Zelf zegt hij hierover:

Superleuk

Ik vind een T-rex voor Tibbe een superleuk boek. Als ik het plaatje op de voorkant zie denk ik dat het over dino’s gaat. Het jongetje lijkt de baas van de dino te zijn. De andere mensen op de voorkant van het boek lijken bang. Dat snap ik aan de ene kant wel. Een dino is heel groot en als ik die tegen zou komen zou ik ook bang zijn. Toch is de dino best wel lief volgens mij, het is niet zo spannend getekend. Dat vind ik ook fijn, want hele spannende boeken hou ik niet zo van.

In het verhaal neemt Tibbe zijn T-rex mee naar school. Dat snap ik wel, ik zou het ook aan mijn vrienden laten zien. De T-rex verstoppen vond ik wel een grappig idee, dat kan namelijk helemaal niet goed op een schoolplein. In ieder geval niet op mijn schoolplein. Ik vind het flauw dat de jongen Tibbe niet gelooft. Dan is het logisch dat hij de T-rex roept. De plaatjes in het verhaal zijn heel mooi gemaakt. Je ziet veel groen en het gezicht van Tibbe is heel goed getekend. Zo zie ik hoe hij zich voelt. Ook is het grappig hoe de tekenaar zorgt dat je ziet dat de T-rex heel groot is. Als je hem met de blauwe fiets ziet zie je dat pas echt goed. Ik denk dat dit boek heel leuk is voor jongens die bij de kleuters zitten of in groep 3 of 4.

Wat vind ik van Een T-rex voor Tibbe?

Ik ben het eigenlijk heel erg met Mees eens. Een T-rex voor Tibbe is een boek dat herkenbaar is voor jonge kinderen, maar natuurlijk wel met een flinke dosis fantasie erbij. Dat past heel goed bij de ontwikkeling van kleuters. Ook is het fijn dat het niet TE spannend is, maar wel avontuur bevat. Ouders lezen vaak ’s avonds voor en dan is een eng verhaal of te spannende illustraties niet zo prettig. Het boek bevat een echt ‘prentenboekenplot’. De situatie is goed identificeerbaar voor het kind, er ontstaat een probleem, er worden oplossingen verzonnen.

School versjes Busser Schröder

De lay-out van Een T-rex voor Tibbe vind ik prettig leesbaar. De tekst en illustraties zijn goed verdeeld over de bladspiegel. Grappig dat het Mees opvalt dat de verhoudingen goed gezocht zijn door de illustrator.

Een T-rex voor Tibbe is geschreven in de zeer herkenbare stijl van Marianne Busser en Ron Schröder. Op rijm, met humor en een prettige voorleescadans. Dit boek is ook echt geschikt in het onderwijs, omdat het wat rijkere taal bevat dan dat ik eigenlijk gewend ben van deze auteurs. Het is vergelijkbaar met Het dikke zeedierenboek – ook van hen – qua taal, dat vind ik ook echt zo’n aanrader!

Ik ben het niet helemaal eens met Mees trouwens….. het is namelijk ook echt voor meisjes heel erg leuk!

Een T-rex voor Tibbe

Meer lezen over dino’s?

Wij houden van boeken over dino’s. Jouw kind ook? Kijk dan eens hier:

Specificaties Een T-rex voor Tibbe

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Peter Verschraagen | Uitgever: Moon | 40 pagina’s | september 2023 | 9789048864881 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.