Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelmann, een magisch avontuur

We weten allemaal dat poezen spinnen, en dat spinnen webben spinnen. Maar wat spinnen poezen dan? Het poezenweb! Een magische wereld op ons internet, of beter gezegd hun internet en wij zijn te gast op hun poezenweb. Heb jij jezelf wel eens afgevraagd waarom je poes toch altijd over je toetsenbord heen loopt? Of het liefst op je laptop in slaap valt? In Ava en het gesponnen poezenweb vind je de antwoorden! Van uitgeverij Kluitman

ava

Ava en het gesponnen poezenweb

Nadat je Ava en het gesponnen poezenweb hebt gelezen weet je het antwoord op al die vragen! In dit verhaal is er 1 slimme kat die een mensenkind weet te overtuigen van het poezenweb. Zonder woorden uiteraard, want poezen kunnen natuurlijk niet praten! Maar hij heeft andere manieren gevonden.

Het zit zo de poezen in het dierenasiel waar hij verblijft zijn in groot gevaar! De eigenaar wil van de poezen af. Ze houdt alleen maar van honden, zelfs haar zoon houdt ze eigenlijk niet van. En die zoon die pest de hoofdpersoon van het boek maar al te graag. Tot hij doorheeft dat zij hem misschien wel kan helpen om zijn moeder te stoppen.

Goede samenwerking

Een unieke samenwerking volgt in Ava en het gesponnen poezenweb waarbij Ava ( het mensenkind) Scratch ( de slimme kater) en Tommy ( de zoon van de gemene directeur) op geweldig spannende manieren de dieren gaan redden.

Twee verhaallijnen in Ava en het gesponnen poezenweb

Stiekem zit er nog een verhaallijn verstopt. Ava haar ouders hebben het namelijk niet makkelijk sinds haar moeder een drukke baan heeft. En ze krijgt ook nog eens promotie. Zal Ava haar moeder nog wel zien? Waarom hebben haar ouders ruzie? En is haar moeder echt allergisch voor een poes?

De paar illustraties die in het boek staan zijn prachtig gemaakt door Sophie Pluim!

Ik heb Ava en het gesponnen poezenweb in 1 ruk uitgelezen en hij ligt nu bij dochterlief op de stapel om in de vakantie te lezen. Heb jij een kattenliefhebber thuis? Dan is dit boek een absolute aanrader compleet met purrrfecte woordgrapjes!

Specificaties Ava en het gesponnen poezenweb

Auteur: Marieke Poelmann | Illustrator Sophie Pluim | Uitgever Kluitman | juni 2020 | 224 pagina’s |9789020624960 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

26 reacties

 1. Wat zijn er toch leuke kinderboeken tegenwoordig, je wordt er gewoon een beetje hebberig van, ik doe uiteraard weer graag mee voor mijn nichtje Amaly, fijn voorlezen en prenten bekijken.

 2. Wij, de kleindochter en ik, lazen al de avonturen van Winston. Dit verhaal gaat ook over een poes die kan communiceren met een meisje dat inwoont bij de professor, het baasje van de kat. Een nieuw verhaal om te delen met Eva, over Ava en een poes❣️

 3. Ben als Leesspin zo benieuwd naar een Poezenweb. Heb het altijd al grappig gevonden dat het gelyid dat poezen maken spinnen heet. Als ik win lees ik dit boek voor aan mijn overblijf klas waar ik na de vakantie weer naartoe mag…

 4. Wat een leuk boek! Ik denk dat dit in een ruk uitgelezen wordt door mijn dochter, ik loot heel graag mee

 5. Mijn jongste smult van woordgrapjes en droomt van een nieuwe poes in huis. Ik doe graag mee voor dit boek want hij leest ontzettend graag !

 6. Omdat ik helemaal miauws ben van katten en mijn nichtje ooknvan honden houdt (ze heeft er drie!!), kan ze alleen bij mij haar hart ophalen aan katten. Ze kan echt geen poezenbeestje krijgen… dat vinden haar ouders niet hoed. Dit boek zal het leed een beetje verzachten: geen kat. maar wel een wegdroomboek met een prachtige kaft!

 7. Wij zijn hier dol op katten en op boeken over katten. Mijn man werkt nu al maanden thuis, hij wil wel weten waarom de kat op zijn toetsenbord gaat liggen.

 8. Oh, mijn meisje is dol op katten! Ze mist ons poezenbeest nog iedere dag en zou heel erg blij worden van een boek over haar lievelingsdieren!

 9. Ik waag graag een kans voor mijn 13 jarige dochter. Hopelijk spint ze dan weer eens van tevredenheid ipv een slecht humeur door puberperikelen.

 10. Dit boek zou ik graag meenemen naar school voor mijn klas. Op deze manier kunnen er veel kinderen van genieten!

 11. Had dit boek al online gezien en vind de cover prachtig Dus wil hem graag lezen 🙂
  PS. Volg je overal 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.