Enna tegen het inktgenootschap – een magisch mysterie

Enna tegen het Inktgenootschap is het eerste deel in de magische serie Inktgenootschap van Kristen Perrin. Voor meiden en jongens van 10 jaar en ouder die dol zijn op magische mysteries. Enna ziet haar wereld veranderen door het Inktgenootschap van meneer Fabel. Ze besluit te infiltreren, maar dat is nog niet eenvoudig.

Veel details

In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl van de schrijver. De gedachten gaan van links naar rechts en het is even alsof ik in mijn eigen ADHD hoofd zit waar ik ook regelmatig vergeet waar ik ook alweer heen wil met mijn verhaal.

Enna verteld een belevenis vol met details tot in de kleinste puntjes, weer herken ik mijzelf in haar. Ik ben pas 5 pagina’s verder en weet nu al dat ik dit een heerlijk boek ga vinden. Enna heeft een verstrooide oma. Ze hoort haar oma klagen dat de wereld om haar heen veel te rood wordt, maar Enna haar aandacht gaat op naar een vreemde man met een groene hoge hoed. Hij is aan het schrijven in een zeldzame eerste uitgave. De man schrikt als ze hem ziet en hij rent de winkel uit. Ze zet de achtervolging in en na een paar straten doet ze een verschrikkelijke ontdekking. De taxi’s zijn opeens rood? Er gaat nog veel meer vreemds gebeuren in Enna tegen het Inktgenootschap!

Enna tegen het Inktgenootschap

In de hoed van de vreemde meneer zit een kaartje en die heeft Enna gepakt. Zonder dat ze het wist is ze zo aan een sollicitatiedeelname voor het geheime Inktgenootschap gekomen. Haar eerste opdracht is een boek aanpassen. Maar terwijl ze met de opdracht bezig is gaat haar oma steeds meer gek praten en verdwijnen er dingen uit Londen. Het waterpark, snoepgoed en een brug verdwijnt allemaal in Enna tegen het Inktgenootschap. Maar hoe komt dat toch?

“Stel, je weet dat er iets heel ergs gaat gebeuren, en de enige manier om het te voorkomen is door je aan te sluiten bij de mensen die de erge dingen veroorzaken. Zou je dat dan doen?

pag. 63

Spannende detective

Enna tegen het Inktgenootschap begon als een mysterieus verhaal, maar wordt langzaamaan veranderd in een spannende detective. Enna komt er achter dat haar oma, de meneer met de hoge hoed kent. Dante Fabel neemt alleen haar sollicitatie niet in behandeling, maar Enna is slim genoeg om toch binnen te dringen op de plek waar andere kinderen wel verder gaan met hun opdrachten. Namelijk het hoofkwartier van het Inktgenootschap. En dan is er ook nog iets met een onzichtbare vijand?

Nieuwe vrienden in Enna tegen het Inktgenootschap

Waar Enna haar beste vriendin haar maar opeens kinderachtig vind, vind Enna een nieuwe vriendin in Mel, die net als zij niet is toegelaten tot het geheime Inktgenootschap. Zal het ze samen lukken om de mysteries te ontrafelen? Wat is de rol van Dante Fabel bij het rare gedrag van haar oma? En wat doet oma met een pen van het Inktgenootschap?

De groene pen gonsde in mijn zak en de magische rillingen die door mijn lijf trokken werd steeds sterker. Ik hoefde de inkt op het kaartje niet eens aan te raken om te voelen dat ik iets binnen handbereik had waar ik mach over had, wat ik kon gebruiken. Zoals de kinderen in de Harry Potter-boeken die, zodra ze hun toverstok vastpakten, wisten dat ze beschikten over het vermogen om de wonderbaarlijkste dingen te laten gebeuren.

pag. 64
magische mysteries

Enna tegen het Inktgenootschap heeft zoveel mysteries en zoveel te ontdekken. Wat is dit een heerlijk boek om te lezen door kinderen vanaf 10 jaar. Er komen heel veel quotes uit boeken voor en die heeft Kristen allemaal achterin uitgeschreven met de boektitel waar het uitkomt. Een boek dat gaat over boeken op een boekenblog — need i say more?

Boeken zijn geen boeken als niemand ze leest.

Kristen Perrin

Psst. als bonus staat achterin Enna tegen het Inktgenootschap al het eerste hoofdstuk van het tweede deel!

Specificaties Enna tegen het Inktgenootschap

Auteur: Kristen Perrin | Vertaling: Anne Douque | Uitgeverij de fontein | 9789026155529 | augustus 2022 | 288 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Enna tegen het Inktgenootschap
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.