Thirsa en het spookvliegtuig – Connie Mitchell, een spannend avontuur

In Thirsa en het spookvliegtuig speelt een stoer meisje Thirsa de hoofdrol. Wanneer ze haar lieve oma bezoekt en oma verteld over de Tweede Wereldoorlog, wil Thirsa iets aan oma’s verdriet doen en haar blij maken. Ze beland in een avontuur die niet alleen over de Tweede Wereldoorlog gaat maar ook het verhaal verteld van Thirsa die piloot wil worden. Samen met haar vrienden, een magisch tekenblok en een spookvliegtuig, beleef je in Thirsa en het spookvliegtuig een spannend avontuur.

Thirsa en het spookvliegtuig

Oma Fien

Het verhaal van Thirsa en het spookvliegtuig begint bij haar oma Fien thuis. Oma verteld hoe zei in de oorlog aardappels had gekocht met haar broer en een vliegtuig in een aardappelveld neer kwam. De Engelse piloot was gewond en oma probeerde de piloot via het bos mee naar huis te nemen. Oma verteld dat ze de piloot naar een geheime ruimte op zolder bracht, zodat hij niet gevonden werd. Toen oma dit had verteld dacht Thirsa na over de zolder waar zij nu op sliep. Ze had nooit een geheime ruimte gezien in haar kamer. Nadat oma haar verhaal verdrietig eindigt wil Thirsa maar één ding: oma Fien weer gelukkig maken.

Thirsa en het spookvliegtuig

Thirsa en het Spookvliegtuig

Als Thirsa thuis komt doorzoekt ze hoekje voor hoekje haar kamer. Maar vind de geheime ruimte niet. Als haar vader, die piloot is, Thirsa op een dag meeneemt in een klein vliegtuig bedenkt Thirsa dat zij ook piloot wil worden. Dan kan ze oma misschien naar Engeland vliegen en op zoek gaan naar de Engelse piloot waar zij verliefd op werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer Thirsa een geheime boekenkast ontdekt met een tekenblok en een dagboek veranderd alles. Als oma Fien een groot geheim deelt met Thirsa begint een spannend avontuur: Thirsa en het spookvliegtuig.

opa en oma zoenen

Avontuurlijk boek

Ik vind Thirsa en het spookvliegtuig echt heel leuk om te lezen. Het is avontuurlijk en ook een beetje fantasie. De Tweede Wereldoorlog komt ook ter spraken en neemt je mee naar die tijd. Het verhaal is voor jongens en meisjes die wel houden van een leuk avontuurlijk boek. Je kan niet stoppen in dit verhaal en wordt telkens weer nieuwsgierig gemaakt wat er nu weer gaat gebeuren.

Specificaties Thirsa en het spookvliegtuig

Auteur: Connie Mitchell | Uitgever: Kluitman | 9789020622591 | 1 juni 2020 | 256 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Thirsa en het spookvliegtuig
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.