Een kerst om te kussen – een heerlijk winters, romantisch queerboek

Toen ik Een kerst om te kussen in de brochure voorbij zag komen, wist ik eigenlijk gelijk dat ik het boek wilde lezen. Want I love kerstboeken. Ik vind de cover erg tof. Je ziet op de cover twee personages aan een tafeltje bij het raam zitten. Door het raam heen zie je sneeuw, wat al een echte heerlijke winterse vibe geeft. Bovenaan de cover is nog een soort lichtslinger getekend wat de cover net dat beetje extra kerstvibes geeft. Ik kreeg meteen zin om Een kerst om te kussen te lezen en heb na ontvangst dan ook niet lang gewacht met starten in dit boek.

Een kerst om te kussen cover

Een kerst om te kussen

In Een kerst om te kussen volgen we Ellie. Zij werkt in een café en valt al snel in een sleur. Ze mist haar perfecte leven en is niet écht gelukkig. Daarnaast is ze vorig jaar ontslagen bij haar droombaan, haar moeder laat alleen iets van zich horen als ze geld wil hebben en Ellie voelt zich eenzaam. Ze heeft vorig jaar een onenightstand gehad met haar droomvrouw, Jack, die ze op kerstavond is tegengekomen. En naast haar ontslag raakt ze binnenkort ook nog haar huis kwijt.

Maar dan is er Andrew, de eigenaar van het café waar Ellie werkt. Hij doet haar een gestoord aanzoek voor een verstandshuwelijk. Zo kan Andrew zijn familieproblemen oplossen en Ellie wordt er financieel mee geholpen. Eigenlijk een soort nephuwelijk dus. Eerst twijfelt Ellie maar doordat ze dronken een huwelijkscontract ondertekent moet ze er wel mee instemmen. Ellie gaat kerst doorbrengen bij Andrew en zijn familie. Maar dan komt Ellie erachter dat haar droomvrouw van vorig jaar de zus van Andrew is! Dat gaat een heel ongemakkelijk kerstdiner worden!

Een kerst om te kussen flap

Leeservaring Een kerst om te kussen

Een kerst om te kussen is een heerlijke meeslepende feelgoodroman vol romance, humor en sfeer. De schrijfstijl van Alison Cochrun is fijn en leest vlot. De personages zijn realistisch neergezet en ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, wordt goed en duidelijk beschreven. Niet te uitgebreid, maar er wordt wel genoeg vertelt dat het net lijkt alsof je je daar zelf ook bevindt!

Ellie is mijn favoriete personage, ik vind haar zo lief! Helaas heeft ze veel ongeluk gehad in haar leven, waaronder haar ontslag en haar moeder die alleen maar wat laat horen als ze geld wil hebben. Ik had zo te doen met Ellie! Tussen de gewone hoofdstukken door, lees je ook een paar hoofdstukken die ‘Sneeuwdag’ worden genoemd. Dit zijn hoofdstukken uit haar webcomic, deze vertellen wat er die sneeuwdag tussen Ellie en Jack is gebeurd.

Conclusie: Een kerst om te kussen is een heerlijke kerst feelgoodroman, met toffe, goed neergezette personages die je echt meenemen door het hele verhaal heen. Er zit een goede dosis humor in verwerkt en echte diepgang wat het verhaal nog beter maakt. Sommige scenes bevatten zelfs een beetje spice.

Queer personages

Alison Cochrun gebruikt verschillende voornaamwoorden, zoals in het Nederlands vertaalde ‘die’ en ‘hun’ voor een non-binair persoon. Dat kan voor sommigen misschien een beetje wennen zijn (dat was het voor mij ook) maar Een kerst om te kussen is daardoor wel heel progressief en helemaal van nu.

Over Alison Cochrun

Alison Cochrun is een voormalig leraar Engels op een middelbare school en nu schrijfster van queer liefdesverhalen. Ze woont buiten Portland met haar gigantische hond. Ook heeft ze een enorme verzameling felgekleurde boeken. Een kerst om te kussen is het tweede boek van Alison Cochrun en voor mij het eerste boek wat ik van deze auteur heb gelezen. Het Charmeoffensief* was haar debuutroman.

Specificaties Een kerst om te kussen

Auteur: Alison Cochrun | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Oorspronkelijke titel: Kiss Her Once for Me* | Vertaald (vanuit het Engels) door Erika Venis | oktober 2023 | 382 pagina’s | 9789020549232 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.