+Broer – Mario Demesmaeker, een lekker boek vanaf 12 jaar.

Een +Broer? mij niet gezien! Wil je weten hoe het is een +Broer, oftewel een stiefbroer, te hebben en dat niet te willen? Dan is dit boek van uitgeverij De Eenhoorn iets voor jou! +Broer, een deel in de reeks lekker lezen vanaf 12 jaar.

+Broer lekker lezen

Mirte heeft zomervakantie, maar op de eerste dag heeft haar moeder al een vervelende mededeling: Ze heeft een man leren kennen! En die man blijkt ook nog een zoon te hebben. Waarschijnlijk gaan ze zelfs samen wonen! Ze gaan op een vakantie naar zee met Mirtes toekomstige stiefvader en +Broer. Zo noemt Mirte hem. Maar Mirte zal er alles aan doen om haar leven terug te krijgen en ze zonder haar +Broer weer lekker kan lezen.

+Broer lekker lezen

+ Broer = lekker lezen zonder +Broer

+Broer is een deel in de reeks lekker lezen vanaf 12 jaar. Lekker lezen staat voor snel, echt en (ont)spannend. Dat klopt wat +Broer betreft. Het gaat over een serieus onderwerp. Toch kan je er goed om lachen. Het is met humor geschreven. In sommige zinnen gebruikt Mirte erg rare voorbeelden van iets en daar moet ik dan erg om lachen. Ze maakt vooral dat soort grapjes met haar beste vriendin Fien in de buurt. En sinds ze haar +Broer heeft, ook veel over hem. Dit zorgde er ook voor dat ik het boek snel uit had. Want als je je vermaakt gebeurt alles heel snel. Ik heb het in één dag uitgelezen. +Broer is dus inderdaad Lekker lezen vanaf 12 jaar.

leesboek

No graphic novel, toch leuk.

Ik lees vooral boeken die ook plaatjes bevatten. Die zitten er niet in +Broer. Het is een serieus boek. Afbeeldingen in +Broer zou voor mij het boek wel wat lekkerder maken om te lezen. Bijvoorbeeld een illustratie van het huisje aan zee waar Mirte naartoe gaat. Het kan ook een foto zijn van bijvoorbeeld een huisje aan het strand in Scheveningen. Dat zou +Broer voor mij nog leuker maken. Maar ja, het is geen graphic novel natuurlijk! En ik heb wel gelachen bij het lezen van dit boek.

bladzijdes uit een boek

Geen+Broer+15 jaar = lekker lezen

Ik vind +Broer grappig en spannend. Normaal lees ik meer graphic novels, maar ik vond dit boek ook leuk om te lezen. De hoofdpersoon is een meisje, maar dat maakte voor mij niet uit. Als jongen is dit ook leuk om te lezen omdat het gaat om het verhaal. Ik wilde graag weten hoe het afliep. Een tipje van de sluier: het loopt af met de som geen +Broer + 15 jaar = lekker lezen.

+Broer lekker lezen

Specificaties

Uitgeverij: De Eenhoorn | auteur: Mario Demesmaeker | 9789462914513| februari 2020 | 128 pagina’s |Meer informatie vind je hier.

WIN

winnen met stoerleesvoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt +Broer uit de reeks lekker lezen van De Eenhoorn winnen. Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit leesboek wil hebben.

Verplicht:

Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten

Niet verplicht:

  • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
  • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Gefeliciteerd Hans en Sonja Schaap

Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

10 reacties

  1. Klinkt goed, dit maakt nieuwsgierig om het boek te lezen. Denk dat het heel geschikt is voor de bibliotheek van onze Buiten Schoolse Opvang. Ik doe dan ook graag mee met dexe winactie!

  2. Een boek met een onderwerp dat indruk maakt, maar ook de nodige humor bevat. Ik wil mijn nicht hiermee wel verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.