De geest en het meisje – een superspannend historisch verhaal

Af en toe krijg je een boek in handen wat je in één ruk uitleest. Dat had ik nu met ‘De geest en het meisje’. Een verhaal wat echt alles heeft: vlot leesbaar, spannend, mysterieus, boeiende personages en een bijzondere setting. Dit is een boek wat je echt moet lezen!

kaft

De geest en het meisje – terug naar 1899

Het verhaal speelt zich af in 1899, op de rand van de start van een nieuwe eeuw. De graaf van Gosswater is overleden en de twaalfjarige lady Agatha wordt uit haar ouderlijk huis verbannen door haar wrede neef Clarence. Het grote, statige landhuis is het enige thuis dat ze ooit heeft gehad. En nu wordt ze opgehaald door een vreemdeling, die beweert haar echte vader te zijn.

Ze moet daar wennen aan haar nieuwe leven in een vervallen hutje, waar ze moet koken en de ganzen moet verzorgen. Op het spookachtige Skeltereiland woont ze de begrafenis van haar vader bij, maar ze leert daar ook een vriend kennen. Op Skeltereiland is er echter meer tussen hemel en aarde… Aan de oevers van het Gosswatermeer waart de geest van een rusteloze jonge vrouw rond. Heeft deze geest te maken met het geheim van Aggies ware afkomst? Om daar achter te komen, moet je echt ‘de geest en het meisje lezen’!

Een verhaal vol geheimen

Wat een gaaf verhaal is dit! Ik heb dit boek werkelijk in één ruk uitgelezen. Het boek speelt zich meer dan een eeuw geleden af. Soms zijn dit soort boeken lastig te lezen, maar het boek leest als een trein. De vertelstijl is vlot en het verhaal maakt je enorm nieuwsgierig.
Want wat hebben de geest en het meisje met elkaar te maken? Wat is de werkelijke afkomst van Aggie? Wat voor familiegeheimen spelen er nog meer? En wat is het verhaal achter haar vader?

Het verhaal is een zoektocht naar de afkomst van Aggie. Centraal staat vriendschap, familie en erachter komen waar je bij hoort. Het verhaal heeft een leeftijdsindicatie vanaf 10 jaar, maar ik denk dat menig volwassene dit ook nog een enorm mooi boek zal vinden!

de geest en het meisje

Boeiende personages

De personages in ‘De geest en het meisje’ zijn enorm interessant. De hoofdrolspeelster start het verhaal als lady Agatha, maar moet dan haar draai gaan vinden in haar nieuwe leven als Aggie. Wie ben je dan, als alles om je heen anders is? Aggie zint om wraak en probeert haar neef Clarence terug te pakken, omdat hij verantwoordelijk is voor het verlies van haar identiteit.
Ook Thomas, de vader van Aggie, is een boeiend personage. Hij begint als een norse, stugge man, maar gaandeweg leer je hem steeds beter kennen.

Dit is echt een heel compleet verhaal. Het heeft een mooie, historische plaatsing en boeiende karakters. De beschrijvingen van de omgeving en landschappen zijn heel treffend, waardoor je de omgeving echt voor je ziet. En daarnaast is het verhaal echt ontzettend mysterieus en spannend. Je wil echt weten hoe het af gaat lopen. En het eind is ontzettend onverwacht. Dit boek zou ik echt aan iedereen aanraden. Ga het lezen en ervaar het zelf!

Specificaties De geest en het meisje

Auteur: Lucy Strange | Illustraties: Helen Crawford-White | Uitgever: Gottmer │ Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders | 9789025774769│april 2021│328 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

de geest en het meisje
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.