Het raadsel van Pendelwiek – een nieuw avontuur van de zusjes Weddersinne

Yes! Michelle Harrison heeft een nieuw deel uitgebracht over de zusjes Weddersinne! Na het eerste deel van deze serie was ik verkocht. ‘Het raadsel van Pendelwiek’ is alweer het derde deel over deze drie dappere zussen. Dit keer hebben ze alle ellende van het eiland Kraaiensteen achter zich gelaten en maken ze een nieuwe start in het plaatsje Pendelwiek. Helaas gaat dit ook niet gemakkelijk….

Het raadsel van Pendelwiek

Niets is wat het lijkt in ‘Het raadsel van Pendelwiek’

Niets is wat het lijkt in het vredige Pendelwiek … Het zou een frisse start moeten zijn voor de zusjes Betty, Flis en Charlie Weddersinne, die het mistige eiland Kraaiensteen hebben verruild voor het pittoreske Pendelwiek. Alle ellende zou over moeten zijn. Maar waarom gedragen hun buren zich zo vreemd? Als een van de zusjes het slachtoffer dreigt te worden van de gevaarlijke vloek die Pendelwiek in de greep houdt begint opnieuw een race tegen de klok.

Het raadsel van Pendelwiek

Een nieuw, spannend avontuur

Je zou denken dat na twee delen over de zusjes Weddersinne er geen nieuw spannend avontuur meer kan komen. Je gunt het de meiden dat hun leven in rustiger vaarwater komt. En dat ze op een nieuw eiland een frisse start kunnen maken. Toch lijkt magie, onheil en avontuur de familie te achtervolgen.
En van de andere kant hoopte ik dat stiekem toch niet. Dit omdat deze boekenserie van Michelle Harrison zó goed en spannend is dat er eigenlijk geen einde aan mag komen….. De vorige twee boeken heb ik echt verslonden, en daarom was ik echt dolblij dat er een derde deel uitkwam. Je zou dan denken dat dit verhaal misschien een beetje afgezaagd gaat worden, en dat er niets origineels meer te verzinnen is, maar niets is minder waar! Dit deel, ‘Het raadsel van Pendelwiek’, vond ik zelf het spannendste deel tot nu toe. Ik heb het boek niet weg kunnen leggen en heb het echt in één dag verslonden. En nu hoop ik dus dat echt nog een vierde deel gaat komen!

‘Het raadsel van Pendelwiek’ is een avontuur vol heksen en magie

Waar de vorige delen zich afspeelden in een sombere, mistige omgeving, speelt dit deel Het raadsel van Pendelwiek zich af in een vredig pittoreske plaatsje. Schattige huisjes, overal heerlijk ruikende bloemen, moestuintjes, leuke winkeltjes en warm weer. Hier lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar toch: schijn bedriegt.
Want al na enkele uren in hun nieuwe woonplaats komen de zussen Weddersinne er achter dat er meer achter deze façade schuilgaat.

In het kleine stadje Pendelwiek is namelijk niets wat het lijkt. De inwoners gedragen zich vreemd, en iedereen reageert schrikachtig als het woord magie genoemd wordt. Een mysterieus bos, een vreemde boom, een geheime kamer en oude legendes zorgen voor een mysterieuze sfeer. Beetje bij beetje komen de zussen er achter dat er iets ernstig mis is in Pendelwiek.

plattegrond

Het meest geslaagde deel tot nu toe

Laat ik eerlijk zijn, over de vorige delen was ik al ontzettend enthousiast. Maar na het lezen van het raadsel van Pendelwiek, moet ik toegeven dat dit deel zo mogelijk nog beter is dan zijn voorgangers. De geheimzinnige gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Je wordt als lezer telkens weer op het verkeerde been gezet en vraagt je echt af hoe alles nu precies in elkaar zit. Dat is echt wel de kracht van dit boek.

De cover van Het raadsel van Pendelwiek is weer prachtig gemaakt door Melissa Castrillón. Een leuk weetje. De tekeningen aan de binnenkant, kleine silhouetten van hoofdpersonen of bijzondere voorwerpen uit het boek, zijn getekend door de schrijfster van het boek zelf, Michelle Harrison. Ook de kaart die je in het begin van het boek van het plaatsje Pendelwiek is door haar gemaakt. Zo’n kaart zat er ook in de voorgaande delen, en daardoor gaat de woonplaats van de zusjes Wedersinne echt meer leven.

Dit derde deel is zelfstandig te lezen, maar lijkt deze serie je wat, dan zou ik zeker aanraden om gewoon met het eerste deel te beginnen, want alle boeken zijn het lezen waard!

Mijn andere recensies van de voorgaande delen kun je via deze linkjes vinden:

Het raadsel van Pendelwiek

Specificaties Het raadsel van Pendelwiek

Auteur en illustraties: Michelle Harrison | Coverillustratie: Melissa Castrillón | Vertaling: Elise Kuip | Uitgeverij: Gottmer | 9789025776930 | 7 juni 2023 | 384 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.