Mol viert kerst – Marieke van Hooff, over samen zijn

Mol viert kerst samen met zijn vrienden maar alles gaat mis. Hoe gaat hij dit oplossen? Wat is er belangrijker; de materialistische dingen of toch het samen zijn?

Mol viert kerst

In Mol viert kerst duiken we meteen in de kerstsfeer. Mol is druk in de weer om zijn huis om te toveren tot een kersthuis. Zijn huis is opgeruimd, de kerstboom staat binnen en de lichtjes in de boom gaan aan. Het eten staat in de oven, maar dan komt Mol ineens tot de conclusie dat de lichtjes in de boom niet meer werken. Hoe kan dat nu? De stekker gaat in en uit het stopcontact, maar ook dat mag niet baten. Dan ruikt Mol ineens een geur die niet veel goeds voorspeld..

Samen zijn

Kerst is een feest voor iedereen. Of je nu gelooft in Jezus en zijn verhaal of niet; kerst is een mooie tijd in het jaar. Voor veel mensen staat het samen zijn centraal; zo ook in Mol viert kerst. Samen eten, drinken, cadeautjes onder de boom; kortom gezelligheid. Kerst zet mensen weer even aan het denken. Zo ook Mol in dit boek. Waar zijn we dankbaar voor en wat moeten we koesteren in ons leven? Wie behoren tot ons leven en misschien willen we vaker met deze mensen samen zijn? In deze COVID-19 periode is dit niet altijd haalbaar en dat is moeilijk. De mens heeft andere mensen nodig om zich heen en dit boekje geeft dit prachtig weer.

Wat vind ik ervan als kerstliefhebber?

Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar! De aankleding van het huis en dan vooral de kerstboom; het is mijn paradepaardje. Ik had dan ook echt te doen met Mol viert kerst en zijn kerstboom zonder lichtjes en andere dingen die mis gingen. Wat ik zo leuk vind aan Mol viert kerst is het formaat; het is een lief klein boekje en de illustraties zijn heel schattig. Sommige illustraties vullen een hele pagina en op andere pagina’s versterken woord en afbeeldingen elkaar.

De personages in Mol viert kerst zijn ontzettend leuk neergezet en herkenbaar voor kinderen en dat vind ik ook onwijs belangrijk. Daarnaast is het thema in het boek, samen zijn, ook prachtig neergezet en voel ik meteen de boodschap die kerst met zich meebrengt. Lekker samen zijn en genieten van elkaars gezelschap en het heerlijke eten en drinken. Kortom; bij het lezen van dit boek kreeg ik meteen zin om mijn kerstboom te gaan zetten en daarom zeg ik; doel geslaagd van dit boek!

Mol viert kerst is helaas tijdelijk niet leverbaar via Bol. Probeer je boekhandel of check de link voor andere kerstboeken

Specificaties Mol viert kerst

Auteur: Marieke van Hooff | Illustrator: Henk van der Gugten | Uitgeverij: Tdm Publishing | 9789059248977 | 2020|  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.