De pinguïns in Afrika, een informatief en mooi natuur boek

Voor kinderen die graag informatieve boeken lezen lijkt me ‘De pinguïns in Afrika’ een erg leuk verhaal. Terwijl je leest leer je allerlei verschillen tussen de koude Zuidpool en warme Galapagos eilanden. Je leert over dieren die er wel of niet in Afrika wonen. En dat allemaal in een fijn Avi M4 niveau. Als je nog meer wilt weten kun je samen met iemand die Avi plus of Avi uit is nog meer verdieping lezen achterin het boek.

Pinguïns in Afrika

De pinguïns van de Galapagos eilanden

De Galapagoseilanden liggen aan de evenaar in de Stille Oceaan. Er komen veel bijzondere dieren voor, waaronder pinguïns. Over deze pinguïns gaat dit verhaal in De pinguïns in Afrika. De pinguïns Pepe en Bo wonen op het eiland Isabela, één van de eilanden van de Galapagoseilanden. Pepe is een levensgenieter en ziet altijd alles positief in. Bo is aan komen drijven vanaf de Zuidpool doordat hij een afslag heeft gemist.

Pepe is erg nieuwsgierig naar de Zuidpool. Hij besluit samen met Bo zich terug te laten drijven om er eens een kijkje te nemen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Tot hun grote schrik komen ze uit in een land waar ze een aap, een giraf en een leeuw ontmoeten. De Zuidpool ziet er toch heel anders uit? Je leest dit avontuur en deze ontmoeting in De pinguïns in Afrika.

De pinguïns in Afrika

Van Galapagos naar Afrika

Pinguïn Bo is in deel 1 aan komen drijven op de Galapagos eilanden vanaf de Zuidpool. Hij had een afslag gemist. Inmiddels is pinguïn Pepe, geboren op Galapagos, eigenlijk wel benieuwd naar die Zuidpool. Bo heeft er al zoveel over verteld. Uiteindelijk besluiten ze op weg te gaan. Meeuw An gaat gezellig mee in dit avontuur van De pinguïns in Afrika.

Het is een flink eind. De pinguïns worden moe en laten zich drijven. Als ze dan aan land komen vallen ze in het zand. Niet in de sneeuw. Dit blijkt Afrika te zijn. Samen ontdekken ze in Afrika van alles dat ze nog niet kennen. Ze maken nieuwe vrienden. En ook hier zijn dieren die op andere dieren jagen, zoals op de Zuidpool. Het is een gezellig samenkomen van dieren in het boek De pinguïns in Afrika.

De pinguïns in Afrika

Leeservaring De pinguïns in Afrika

Het boek De pinguïns in Afrika heeft niet heel veel bladzijden waardoor het een startende lezer niet snel zal afschrikken. Qua formaat is het dan weer niet te klein waardoor je wel een écht boek in handen hebt. De mooie en grote prenten in het boek dragen duidelijk bij aan het verhaal. Hierdoor kun je als startende lezer toch vlot weer een bladzijde omslaan.

Ik vind De pinguïns in Afrika een erg leuk boek voor de middenbouw lezer vanaf Avi M4 niveau. Het is een kort verhaal waarin veel wordt ontdekt. Ik zou dit boek ook aanraden vanaf 7 jaar. Eerder kan het natuurlijk al voorgelezen worden.

De pinguïns in Afrika

Specificatie ‘De pinguïns in Afrika’

Auteur: Esther van der Ham | Illustraties: Dick Rink | Uitgeverij: Droomvallei | 2018 | 38 pagina’s | 9789492343130 | AVI M4 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.