Het dierendoodboek – dood verbonden met het leven

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven. Sommige mensen vinden dood een heel naar onderwerp, anderen vinden dit ontzettend fascinerend. Ook ik vind het wel fascinerend. Want er is zoveel over te vertellen! ‘Het dierendoodboek’ gaat over alles wat met het fenomeen dood te maken heeft in het dierenrijk. En dat is nogal wat! Vandaar dat het dierendoodboek ook een flink boek is!

De dood als onderdeel van het leven… het dierendoodboek

Wist jij dat…

  • olifanten over hun overleden familieleden waken?
  • een moederhamster soms doodleuk haar eigen kinderen opeet?
  • de dodo ook wel ‘walghvogel’ werd genoemd, omdat hij zo vies smaakte?

De dood is onderdeel van het leven – ook in het dierenrijk, waar ieders dood een ander zijn brood is. Maar het is meer dan eten of gegeten worden. Ken jij alle manieren waarop dieren zichzelf of hun familie verdedigen? En wist je dat sommige dieren zichzelf opofferen voor de groep? Kunnen dieren rouw ervaren? Hoe zit het eigenlijk met uitgestorven diersoorten? En wat is de invloed van de mens op dierendood? Dat en meer ontdek je in ‘Het dierendoodboek’!

Een ontzettend interessant boek

Ik heb inmiddels al een flinke stapel boeken die over de natuur gaan, of boeken met weetjes. En toch blijf ik voor dit soort boeken vallen. Vooral als ik het idee heb dat er veel feitjes in staan die ik nog niet weet. Toen ik dus in de brochure zag dat ‘Het dierendoodboek’ uit zou komen, was ik meteen getriggerd. Ik vind het een interessant onderwerp, en de informatie over het boek deed het ook overkomen alsof er veel nieuwe informatie in zou staan. En dat is ook zo! Het dierendoodboek is ontzettend interessant en bevat echt heel veel informatie. En ik heb ook weer heel veel leuke nieuwe dingen geleerd (altijd leuk om indruk mee te maken op een feestje).

Zoals bijvoorbeeld het verhaal dat lemmingen van een klif af springen, een mythe is. Of dat een reuzenkraak (inktvis) vier jaar zonder voedsel over haar eieren waakt totdat ze uitkomen. Maar dat ze daarna sterft omdat ze zo verzwakt is. Maar het allertofste weetje vond ik nog wel dat jonge haaien elkaar in de baarmoeder al opeten, totdat het sterkste jong uiteindelijk overblijft. Alleen de zandtijgerhaai bevalt van 2 jongen. Maar dat komt dus omdat zij twee baarmoeders heeft. Super interessant om te weten!

Prachtige tekeningen en boeiende teksten

Naast het feit dat Het dierendoodboek dus heel veel interessante informatie heeft, is het ook nog eens heel boeiend geschreven. Het lijkt misschien in het begin een wat dik boek. Maar de teksten zijn zo boeiend geschreven, dat je er echt doorheen vliegt. Het boek is dus uitermate geschikt voor kinderen die graag meer willen leren over de natuur. De tekeningen zijn echt prachtig! Sommige tekeningen zijn zo gedetailleerd dat het wel foto’s lijken. Het boek heeft naast de teksten en tekeningen ook nog de specificaties over de dieren genoemd, en op elke bladzijde wat leuke weetjes. Zo is Het dierendoodboek ontzettend compleet en echt een plezier om te lezen!

Andere toffe weetjesboeken

Specificaties ‘Het dierendoodboek’

Auteur en illustraties: Stern Nijland | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047715887 | 22 januari 2024 | 88 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgever Lemniscaat of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.