De zon, de zee & de sterren, mooi geïllustreerde wijsheden

De zon, de zee & de sterren is een boek met illustraties en eeuwenoude filosofische wijsheden om je levenspad te verlichten. Er staan korte inspirerende zinnen en gedichten in van bekende namen zoals Rumi, Lao Tzu en Hafiz. Ook staan er zen-spreuken in. Deze teksten staan op paginavullende illustraties van Iulia Bochis.

Prachtige illustraties in De zon, de zee & de sterren

Ik kende Bochis prachtige werk al van Instagram. De illustraties in De zon, de zee & de sterren zijn ingedeeld volgens de seizoenen, beginnend met de herfst. Die seizoenen hebben allemaal hun eigen levenslessen en symboliek. Mensen veranderen, groeien en ontwikkelen. Na de winter komt de lente. Na donker komt licht. De seizoenen en de natuur brengen je naar het hier-en-nu. We kennen allemaal angst, twijfel, onzekerheid, zorgen, duistere momenten en oordelen. Dit boek laat zien dat je daarin niet alleen bent en dat biedt troost. Maar ook hoop dat er na regen zonneschijn komt.

strand

Inspirerend en hoopgevend

Steeds vullen de tekst en illustratie elkaar mooi aan. De teksten zijn kort en krachtig en de illustraties visualiseren het levenspad erg mooi. De zon, de zee & de sterren moet je eigenlijk ergens open in huis hebben leggen op een pagina die je momenteel steunt. Ik ben wel iemand die regelmatig een reminder nodig heeft als ik ergens mee aan het oefenen ben. Dat is nu bijvoorbeeld in het hier-en-nu blijven en de controle over de toekomst loslaten.

Ik zou willen dat je dit boek als een spiegel ziet. Een spiegel die jouw prachtige innerlijke schoonheid weergeeft en de magie van de wereld om je heen.

Iulia Bochis
De zon, de zee & de sterren

Leuk als cadeautje

De zon, de zee & de sterren is een mooi boek om jezelf of een ander cadeau te doen als steuntje in de rug bijvoorbeeld. Ik word in ieder geval blij van de vele boeken met illustraties voor volwassenen. Zo ben ik ook liefhebber van Grote Panda & Kleine Draak. Zulke boeken zijn leuk om te bekijken en inspirerend om te lezen.

Specificaties De zon, de zee & de sterren

Auteur & illustrator: Iulia Bochis | Vertaling: Ariana Schluter | Fontaine Uitgevers | 9789464041941 | september 2022 | 128 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

gedroomd
footer 5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.