De lieve krokodil – Leo Timmers. Een mooi prentenboek over echte vriendschap

Eén van onze lievelingsprentenboeken is nog steeds Het Eiland van Olifant. Een prachtig en leuk boek van Leo Timmers. En nu is er dan een nieuw prentenboek van zijn hand: De Lieve Krokodil. Een stevig kartonboek om voor te lezen aan kinderen tussen 1 en 4 jaar. Is het weer zo’n grappig en blij verhaal? We zijn benieuwd, jullie ook?

hoofd

De lieve krokodil redt zijn vrienden

Stel je bent een muis en je wordt achterna gezeten door een slang. Zou je dan de hulp vragen van een krokodil? Alleen als het een lieve krokodil is natuurlijk! Op de savanne zijn verschillende dieren op de vlucht. Waaronder de muis, antilope en neushoorn. Gelukkig is er de krokodil die voor niemand bang is en iedereen beschermt. Of blijkt dat toch een beetje veelgevraagd om iedereen tegelijk te beschermen?

Hoe weet je of een prentenboek een succes is? Natuurlijk als je kind het na de eerste keer gelijk nog een keer wil lezen. En dan nog een keer. Dus we kunnen met zekerheid zeggen dat ook De Lieve Krokodil van Leo Timmers wat ons betreft geslaagd is. Een beetje spanning, veel humor en vriendschap blijken het ideale recept voor een leuk prentenboek. 

Een pareltje

De prenten zijn wederom prachtig in de stijl van Leo Timmers. Mooi gedetailleerd met de kenmerkende ogen van de dieren die alle emoties tonen. Bang, blij, boos en bezorgd komen allemaal aan bod. Met een toch wel spannende ontknoping, is die krokodil echt wel zo lief?

Een verhaal over vriendschap. Want dankzij vriendschap ben je samen sterk en kun je alles aan. En vrienden hebben heel veel voor elkaar over. Of je nu klein bent of heel groot: je hoort erbij en je helpt elkaar. En het is vooral leuk om ook GGRAPJES te maken! 

De Lieve Krokodil is een boek met stevige kartonnen bladzijden, om keer op keer te lezen. Gelukkig, want bij ons zal ook dit boek van Leo Timmers vaak uit de kast gepakt worden! En oefen vast even je GRROM om het goed voor te kunnen lezen! 

  • Tip: kijk eens op de website van Leo Timmers naar het filmpje over hoe de illustraties van de lieve krokodil tot stand komen. Indrukwekkend!
  • Naast Het Eiland van Olifant zijn er nog meer mooie boeken van Leo Timmers. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de review van Op Weg.

Specificaties De Lieve Krokodil

Auteur en illustrator: Leo Timmers | Uitgeverij Querido | 9789045124964 | oktober 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.