Een draad – Phillipe Jalbert. Een prentenboek met een grappige ontknoping

Niet aan dat draadje trekken hoor, dan gaat je trui kapot! Iedere ouder heeft dat waarschijnlijk wel eens gezegd. Draadjes hebben nou eenmaal een grote aantrekkingskracht op kinderen. En dat zien we ook in dit boek van Phillipe Jalbert op grappige wijze terug. Hup, hoppa trekt het meisje uit volle macht! Een grappig prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wat zit er aan het einde van de draad?

hoofd

Hup en hoppa

We zien een beer, een varken en een poes op de voorkant van het boek. Wat is dat toch voor draad? Een vastberaden meisje is de eerste die een poging doet om de draad los te trekken. Maar alleen lukt het niet. Gelukkig krijgt ze hulp van een paar lieve dieren. En zelfs van een hele hele grote reus. Zou het ze samen lukken om de draad los te trekken?

Een beetje spuug in de handen en trekken maar! Ze doen hun uiterste best en geven natuurlijk niet op. Ze verwachten een hele grote schat. En iedereen heeft zo zijn eigen beloning in gedachten. Het varken denkt bijvoorbeeld aan een lekkere krop sla en de reus droomt van een berg frietjes. Met het laatste beetje hulp van een piepklein vogeltje komt het einde van de draad dan eindelijk in zicht!

Een hele lange draad

Van een millimeter naar een centimeter naar enkele meters. De draad wordt steeds langer! Voor de peuters en kleuters die het boek lezen is het natuurlijk enorm spannend. Ze worden steeds nieuwsgieriger. Wat zit er nou toch aan het einde van de draad?

Volg de draad! Helemaal op het einde vind je een schat!

Voor kleuters die van lachen houden!

Een draad is een prentenboek over volhouden en samenwerken. En ook met een grappige ontknoping. Een goed recept dus voor een geslaagd prentenboek! Leuk voor kinderen vanaf drie jaar. We zijn vooral fan van de stoere reus en zijn grote neus. De tekst en illustraties zijn van Philips Jalbert. En dat is leuk gedaan, zoals de vastberaden gezichtsuitdrukkingen van de hoofdpersonen. Philippe Jalbert is ook de schrijver van het boek En.. . Een boek met een hele korte titel waar je ook al zo nieuwsgierig van wordt!

Specificaties Een Draad

Auteur en illustrator: Philippe Jalbert | Vertaling: Marita Vermeulen | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462915992 | juli 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.