Ciao Bella – een fijne thriller van Linda van Rijn

Ciao Bella is weer een fijne thriller van Linda van Rijn. Alweer haar 30e boek als ik goed geteld heb, in 11 jaar tijd. Sinds kort is eindelijk bekend wie er achter het pseudoniem Linda van Rijn zit, namelijk Mariette Middelbeek. Onder haar eigen naam heeft zij ook veel geschreven, van chicklits tot jeugdthrillers. De thrillers vanuit Linda van Rijn zijn altijd fijne boeken voor op vakantie bijvoorbeeld, om lekker ontspannen te lezen (ondanks het feit dat het thrillers zijn). Ciao Bella hoort daar zeker ook bij.

Ciao Bella

Ciao Bella in Italië

Het verhaal in Ciao Bella begint met een soort mini-aflevering van ‘Ik vertrek’. De Nederlandse Sanne en Hugo willen samen met hun kinderen gaan emigreren naar Italië. Na wat zoekwerk vinden ze een verwaarloosde camping aan het Gardameer. Dit voelt goed, ze kopen de camping en knappen de boel op. De camping loopt lekker en samen met wat Italiaanse en Nederlandse hulp werken ze hard aan hun zaak. Een van de mensen die verbonden is aan de camping is de Nederlandse vriendin Helena. Zij geeft yogalessen op de camping. En soms vangen ze elkaars kinderen op, ook altijd handig.

Ciao Bella

Vreemde gebeurtenissen

Er is geen vuiltje aan de lucht in Ciao Bella, totdat ze merkt dat Helena werk afzegt en wat afwezig reageert. Volgens haar is er echter niets aan de hand. Wanneer Sanne even later midden in de nacht door Helena wordt wakker gebeld, blijkt het toch niet goed te zitten. Onder het bloed treft Sanne haar aan. Helena’s verklaring rammelt, en ze wil alles zo snel mogelijk vergeten en er geen ruchtbaarheid aangeven. Een paar dagen later krijgt het verhaal pas echt een vreemde wending en blijkt alles complexer en anders in elkaar te steken. Dan blijkt het Italiaanse leven minder ‘dolce vita’ dan Sanne dacht.

Lekker lezen

Ciao Bella is een lekker leesboek, zoals we van Linda van Rijn gewend zijn. Ik vond het wel even duren voordat de thriller kant in het verhaal naar voren kwam. De beschrijving van hoe het stel naar Italië is gekomen, duurt best een poos en heeft uiteindelijk ook niet zoveel met het echte verhaal te maken. Daarna komt het verhaal pas echt op stoom. Wat mij betreft een lekker leesboek voor op vakantie, misschien wel net als in Ciao Bella onder de Italiaanse zon!

Specificaties Ciao Bella

Auteur: Linda van Rijn | Uitgever: Marmer | April 2022 | 9789460686016 | 253 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Linda van Rijn
footer 5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.