Museumnacht – durf jij het aan? Een jeugdthriller van Chinouk Thijssen

Museumnacht is een boek die al heel lang op mijn lijstje stond, al een paar maanden voordat het boek uit kwam, had ik hem op mijn lijstje gezet. Ik volg Chinouk al heel lang op Instagram en Facebook. Chinouk plaatste in maart een berichtje als introductie op Museumnacht. Dus ik moest nog wachten tot eind juni! Wat waren dit lange maanden en wat was ik blij toen Museumnacht eindelijk uit kwam en ik het boek kon kopen!

hoofd Museumnacht

Moordnacht

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep? Een spannende maar diepgaande thriller, waarin we elk personage leren kennen – ook de dader. Vanaf 15 jaar en young adults die van de betere slasher houden.

Over de schrijfster

Chinouk Thijssen is geboren op 30 juni 1983 in Rotterdam. Ze begon op de basisschool al met het schrijven van verhalen. Maar het duurde nog heel lang voordat ze wist dat ze schrijfster wilde worden. Toen ze begin 20 was, schreef Chinouk haar eerste echte boek. Sinds 2018 verschijnen haar Young Adult thrillers bij uitgeverij Clavis. En Chinouk mag zichzelf ook kinderboekenauteur noemen want in 2021 kwam haar eerste kinderboek Lúcia Flores uit. Naast schrijven, bezoekt Chinouk regelmatig scholen, om kinderen en jongeren nog enthousiaster te maken over boeken. Deze uitstapjes (en veel meer leuks) kan je volgen op haar social media kanalen. Ze is een actief bookstagrammer en booktokker. Museumnacht is vers van de pers maar vast en zeker niet de laatste.

Wisselende sfeer verhoogt spanning

In het boek Museumnacht volg je steeds een ander personage. Dit wisselt per hoofdstuk tussen vier jongeren van de groep. Zo lees je steeds vanuit het oogpunt van het personage waar het op dat moment over gaat en hoe hij of zij de nacht beleeft. De personages bestaan uit een vriendengroep, de twee Youtubers en.. misschien wel een geest… Maar de hoofdpersonen zijn de acht vrienden. Ze lachen samen, maar maken ook ruzie en er vliegen beschuldigingen over en weer. Kortom: de sfeer wisselt steeds tussen de vrienden, wat de spanning behoorlijk verhoogt.

museumnacht

Verkeerd spoor in Museumnacht

Museumnacht is een spannende slasher van Chinouk Thijssen. Al vanaf de allereerste bladzijde wordt je in het verhaal gezogen. Het verhaal zit heel goed in elkaar en elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Hierdoor wil je graag doorlezen. Ik dacht steeds te weten wie de dader zou zijn, maar later bleek hij/zij het niet te zijn. Je wordt elke keer op een verkeerd spoor gezet. Het boek is erg toegankelijk en daarom al te lezen vanaf een leeftijd van 15 jaar. Er gebeuren wel gruwelijke dingen, maar deze worden niet uitgebreid beschreven. In dit boek komen diverse onderwerpen aan bod, zoals familie, liefde en vriendschap.

tags museumnacht

Overzicht van alle boeken Chinouk Thijssen

Bij StoerLeesVoer zijn we fan van Chinouk. Haar energieke aanwezigheid op social media is een feestje en haar boeken zijn aangenaam spannend. Ook is haar liefde voor boeken, verhalen en haar boekenfans oprecht en groot. Inmiddels heeft ze meerdere boeken geschreven en wij gaan ze allemaal proberen te lezen en reviewen natuurlijk. Naast spannende boeken heeft Chinouk ook een meer romantische kant en die diversiteit vind je in haar verhalen terug. Van Fataal spel zijn de filmrechten verkocht en Chinouk schrijft mee aan het filmscript. Hieronder een handig overzicht van al haar boeken.

Truth or Dance serie

  1. Truth or Dance 1 (2018)*
  2. Truth or Dance 2 – Break a leg (2019)*
  3. Truth or Dance 3 – Dance or die (2019)*

Young adult boeken van Chinouk Thijssen

  1. Fataal spel (2018)*
  2. Dubbelleven (2020)*
  3. Je hebt één nieuwe volger (2020)*
  4. Gegijzeld (2021)
  5. Museumnacht (2022)

Volgorde van de Lucia Flores serie

  1. Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers (2021)*
  2. Lúcia Flores en de behekste kermis (2022)*
voorkant

Specificaties Museumnacht

Uitgever: Clavis | Auteur: Chinouk Thijssen | Juli 2022 | 195 pagina’s | Aanbevolen vanaf 15 jaar | 9789044846614 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.