Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie, het begin van een nieuw leven..

Team Mortis is een razend spannende boekenserie voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar. Ik ben deze serie ingestapt bij deel 9. Dat kan namelijk prima. Je krijgt net voldoende mee van wat is geweest zonder dat deze kennis bepalend is. Bjorn heeft zijn serie zo geschreven dat je kan instappen waar je wil. Ook heeft hij het zo geschreven dat je wel meer wilt weten over de teamleden en eerdere gebeurtenissen en dat je als vaste lezer beloond wordt door alles te lezen. Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie is het eerste deel en ik ga kennis maken met Erika haar verhaal en het begin van dit team…

hoofd Team Mortis: het Romeo & Juliet mysterie

Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie

De wereld van de 16-jarige Erika Storm stort in wanneer haar Italiaanse vriendje Marco grote geheimen blijkt te hebben. In het bezit van drugs en een wapen dreigt Erika jaren te worden opgesloten. Gelukkig komt ex-MI6 agent Brian Bailey op de proppen. Hij kent de stille kracht die woedt in het meisje, die een panische angst heeft voor water. Brian kan Erika redden uit handen van de politie als het tienermeisje voor Team Mortis wil werken : een geheime Europese spionagedienst. Maar Erika moet een immens offer maken. Ze moet sterven… op papier. Hiermee verliest ze haar naam en identiteit voorgoed. Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie is de start van een razend spannende boekenserie.

‘A rose by any other name would smell as sweet’
~
William Shakespeare Romeo & Juliet 1597

Bjorn van den Eynde

De boekenserie Team Mortis is geschreven door Bjorn van den Eynde. Het is een serie die interessant voor zowel jongens als meiden is. Er zit actie en geweld in, maar ook liefde en vriendschap. De basis is een team jongeren die een ieder zo hun eigen problemen hebben. Familiegeheimen, liefde, vriendschap, overleven en een plekje vinden in deze wereld terwijl je opgroeit zijn allemaal thema’s. Bjorn (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel. Na de opleiding ‘Audiovisuele Kunsten’ heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis. Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie is de start van deze boekenserie.

Zijn manier van schrijven is ook heel filmisch en boeiend voor een grote doelgroep. Erika is wel de rode draad maar om haar heen zitten 3 diverse jongens. Bjorn weet een prima evenwicht en toegankelijkheid in zijn verhaal te bereiken. Ondanks dat Team Mortis een jeugdboek is, is het verre van kinderlijk. Seks, geweld, drugs, afpersing, seksuele intimidatie zijn zaken die voorbij komen. Zijn manier van dat verwerken in een verhaal is dusdanig gedaan dat het wel passend is voor de doelgroep. Daarbij ben ik groot liefhebber van hoe hij cultuur en kunst in zijn boeken verwerkt. Kunstenaars, klassiek ballet, klassieke muziek, culture wereldse dingen: het komt allemaal voorbij en is wat mij betreft een enorme verrijking.

Romeo & Juliet – Dance of the Knights (The Royal Ballet) is zeer belangrijk in dit boek

Team Mortis

Met Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie gaan we helemaal naar het begin. Team Mortis is een geheime organisatie waarbij kinderspionnen geheime missies moeten ondernemen. Doordat het uiteraard niet is toegestaan om minderjarigen in te zetten voor gevaarlijke missies is deze groepering zeer discreet en geheim. De leden zijn voor de maatschappij overleden en alle banden met hun verleden worden afgekapt. Ze nemen alleen hun voornaam mee en worden in een team van 4 geplaatst. Team Mortis heeft als betekenis Team dood en de vormgeving van de boekencovers sluiten hier haarfijn bij aan.

We leren deze geheime groep kennen via Erika Storm. Een meisje waarvan haar ouders beide zijn verdronken tijdens een missie. Haar ouders waren namelijk bekende undercover agenten. Ze komt in Team Mortis terecht en leert daar de Italiaanse adonis Andreas en Franse nerd Felix kennen. Maar ook Nielsen is er… zowaar een oude bekende want dit is haar neef! Dit clubje vormt de basis voor deze boekenserie. Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie is de start en een zeer stabiele bodem voor een geweldige boekenserie.

Team Mortis: het Romeo & Juliet mysterie

Ballet en snelle auto’s

Ik had echt zin om naar het begin van deze serie te gaan. Tegelijk had ik verwacht dat het wat milder en tammer zou zijn. De laatste delen zijn vrij heftig en het voelt aan alsof de serie elke keer meer opbouwt. Maar niks is minder waar. Al vanaf de start vlieg je gierend door de bochten met g-krachten die Bjorn haarfijn weet in te zetten. Ik leer nieuwe dingen over mijn geliefde team, dingen die nog meer verdieping en verhaal geven. Ik snap de onderlinge banden nu beter, en het is echt een feestje om dit boek Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie te lezen.

Naast een razend spannend whodunnit verhaal vol mysterie en stoere actie is er ook voldoende ruimte voor de culturele setting van Verona, voor klassiek ballet en voor snelle mooie auto’s. Wat een top combinatie! Ik ben zelf ook wel een beetje mijn hart verloren aan Verona en aan het bekende liefdes verhaal van Romeo & Juliet. Bjorn weet met dit alles een geweldig spannend verhaal te maken wat gewoon klopt, wat zorgt voor leesplezier, en wat een geweldige start is van een door mij inmiddels geliefde boekenserie. Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie is misschien wel mijn favoriet tot nu toe. Al denk ik dat De Slaventocht toch nog wint.. Hoe dan ook, lekker gaan lezen. Ik ga door met deel 2.

De versie van Romeo + Juliet uit 1996 die mij verliefd heeft laten worden (om vervolgens te moeten leven met het liefdesdrama wat zich voltrekt, zucht)

Boeken uit de serie Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 13 – 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)

Specificaties Team Mortis: Het Romeo & Juliet mysterie

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Baeckens / Bakermat | Omslag: Dries Bastiaensen | 9789077826843 | Oktober 2012 | Deel 1 Team Mortis | 280 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekenserie of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.