Fanfiction: een tweede Confessions of a Teenage Serial Killer

Confessions of a Teenage Serial Killer is een boekenserie voor young adults uit handen van Bjorn Van den Eynde. Elk deel staat los van elkaar en allen hebben ze het thema in overeenkomst. Namelijk die van een teenage serial killer. Als je Van den Eynde een beetje kent dan weet je wat je kan verwachten. Actie, no-nonsense en veel spanning. Vaak met cultuur en geschiedenis verweven. Daarbij neemt hij zijn lezers graag op reis. In Fanfiction neemt hij ons mee naar Letland. We gaan kennismaken met turnster Nona en haar verleden..

Fanfiction confessions of a teenage serial killer bjorn van den eynde ya thriller

Synopsis Fanfiction: Confessions of a Teenage Serial Killer

Een jaar geleden verdween Nona’s beste vriendin Camila, samen met bad boy David Silis. Kwatongen beweren dat de twee stiekem een relatie hadden en kozen voor een nieuw leven samen. Nona gelooft daar niets van en vlucht sinds Camila’s verdwijning in het turnen en in het schrijven van verhalen die ze deelt op de socialmedia-app Wattpad.

Wanneer op een dag plots een schokkend filmpje van Camila opduikt, beseft Nona dat ze gelijk had: Camila werd ontvoerd. En wat is er met David gebeurd? Nona lijkt bovendien de sleutel in handen te hebben om het mysterie rond haar beste vriendin op te klaren. Want bij de video staat een quote uit Nona’s laatste zelfgeschreven verhaal…

Waarom is de onbekende dader zo gefascineerd door Nona’s verhaal? En is het jonge meisje in staat om het leven van Camila te redden? Durft Nona daarvoor tot het uiterste te gaan en ook in haar eigen, gruwelijke verleden te duiken? In haar verhalen zit immers een duister geheim verborgen. Erger zelfs: misschien is dit wel allemaal haar schuld…

‘Geloof me maar. Ik ben jouw grootste fan.’

Whodunnit

Ik heb soms echt even behoefte aan een no-nonsense actieverhaal van Van den Eynde. Ik heb tot nu toe heel veel boeken van deze auteur gelezen. Zijn Team Mortis serie zit ik helemaal in en ook zijn recente boek voor volwassenen heeft me weten te grijpen zoals alleen Van den Eynde dat kan. Wat ik daarmee bedoel? Ik zit niet altijd op eenzelfde lijn met deze auteur, soms schuren de gebeurtenissen of acties van karakters. Maar er is altijd een moment dat ik toch in het verhaal gezogen wordt en het dan niet meer kan wegleggen. En dan sla ik een boek toch met veel voldoening en leeshonger naar meer dicht. Fanfiction begon voor mij echt razendspannend.

Van den Eynde staat namelijk ook bekend om zijn gruwelijkheden waaraan hij zijn karakters onderwerpt. Geen genade voor hen! Ik ben blij dat ik geen personage uit zijn boek ben. Fanfiction begint echt gruwelijk en ik zit meteen in het verhaal van Camila en Nona. Het leest als een echte whodunnit, je krijgt karakters toegeworpen, stukjes verleden vermengen zich met heden en werken naar een apotheose toe. Een ontknoping van wie er achter Nona en haar oude vriendengroep aan zit. Van den Eynde wisselt wel vaak van mogelijke ontknopingen waardoor het bijna onmogelijk wordt om een hoofddader op voorhand al correct te voorspellen. De ontknoping is voor mij dan ook redelijk verrassend en dat is altijd wel tof.

boek confessions of a teenage serial killer

Het schuurt hier en daar

Als hoofdconclusie kan ik zeggen dat ik Fanfiction vermakelijk vond. Ik was echt even in Letland en zat middenin de mysterie die Van den Eynde me gaf. Maar dit boek is geen favoriet van mij, terwijl ik dat niet had gedacht. Het begon heel sterk. Er zijn namelijk wat dingen die mij schuren. Het is een YA boek dus thema’s uit dat leven worden meegenomen. Denk dan aan: opgroeien, familie, vriendschap, liefde en seksualiteit. Dat laatste zit altijd mild verweven in deze boeken. Iets wat totaal passend is bij de doelgroep. Maar dit keer snapte ik de toegevoegde waarde niet helemaal van het benoemen van een knellend turnpakje in de lies en het in een roze onderbroekje met strikje staan voor 2 vrienden. Het wordt gewoon benoemd en dat was het.

Ook is Van den Eynde gek op gekissebis onder zijn karakters. Het vuur vlamt vaak uit de discussies en dat kan soms werken, en soms niet. In dit verhaal van Fanfiction zou het moeten werken, want er heerst veel achterdocht en onuitgesproken dingen uit het verleden. Maar toch schuurde ook dat dit keer. Ik vind het ook wel eens leuk als de karakters juist samenwerken zodat er meer ruimte is voor de rest van het verhaal.

En dan het einde… wat was dat snel en plotsklaps. Ik ben ook hierin wel meer gewend van Van den Eynde. Er komt minimale uitleg, alsof er zeker 20 pagina’s nog missen. De plottwist zit wel tof in elkaar. Misschien dat de ondertitel van deze boekenserie, Confessions of a Teenage Serial Killer, ook wel wat verwachtingen oproept. Ik lees dan ook graag die bekentenissen (uitgebreider) van diegene terwijl dat thema natuurlijk helemaal niet zo nauw opgepakt hoeft te worden.

fanfiction bjorn van den eynde confessions of a teenage serial killer
Muziek uit het boek: Tate McRae – you broke me first

Is Fanfiction spannend?

Fanfiction heeft me weten te boeien en al met al was het een vermakelijke read. Maar zoals gezegd heb ik in dit boek dat het gewoon wat meer schuurt hier en daar en dat gevoel ben ik na het einde niet kwijtgeraakt. Maar dat geeft verder niet wat mij betreft. Ik heb inmiddels zoveel boeken gelezen van deze auteur, het één spreekt gewoon meer aan dan een ander.

Dit boek Fanfiction zou overigens wel met een triggerwarning mogen komen. Ik ben best wat gewend maar voor de gevoelige lezer kan dit wel een heftig boek zijn. Denk aan: martelingen, moord, scheldwoorden en ontvoering.

Ik heb Fanfiction als spannend ervaren. In plaats van Van den Eynde zijn geliefde balletsausje, zoals bij Erika in Team Mortis, heeft hij dit keer voor turnen gekozen. Dat vind ik altijd wel toffe toevoegingen. Er zit verder wat minder cultuur en geschiedenis in dan in zijn andere boeken. Ook vond ik dit boek wat meer Belgisch geschreven qua taal dan zijn andere werk.

Alles bij elkaar was het spannend, vermakelijk en waren het leuke leesuurtjes. Fanfiction is niet mijn favoriet van Van den Eynde maar dat geeft niet. Er komt een nieuwe Team Mortis aan en daar kijk ik weer erg naar uit.

Ik heb een nieuw woord geleerd dankzij dit boek. Fulmineren: razen, tekeer gaan, schelden.

Muziek uit het boek: The Outfield – Your Love

Specificaties Fanfiction

Auteur: Bjorn Van den Eynde | Uitgever Pelckmans | Omslagontwerp: Studio Rubio | Vormgeving: Parador Design | Confessions of a Teenage Serial Killer 2 | Juli 2023 | 220 pagina’s | 9789463376372 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.