De geheime drakenschool, een fantastisch jeugdboek over drakenrijders

De geheime drakenschool is een magisch verhaal over een school waar jonge drakenrijders getraind worden. En wanneer dat niet helemaal gaat zoals de bedoeling is wordt het geweldig spannend. Een prachtig avontuur voor iedereen die van draken houd. Treed binnen op kostschool de Wolkenburg en ontdek de geheimen van het eiland Zeven Vuren.

De geheime drakenschool

Synopsis De geheime drakenschool

Het leven van de elfjarige Henry verandert compleet wanneer hij naar Wolkenburg wordt gestuurd. De kostschool op het onherbergzame eiland Zeven Vuren. Daar wordt Henry opgeleid tot drakenrijder: hij moet drie proeve afleggen. Helaas werkt zijn draak helemaal niet mee. Dat geheimzinnige beest doet alleen maar wat hij zelf wil. Waarom zou hij dat doen? Welke geheimen verbergt de draak? En hoe kan Henry slagen voor zijn examens, zodat hij op Wolkenburg kan blijven? Lees het in De geheime drakenschool…

Emily Skye

Het eiland Zeven Vuren

Hoe tof is het dat je als lezer van De geheime drakenschool binnen mag treden in de kostschool Wolkenburg. Deze staat op het eiland zeven vuren, waar uitverkoren jongens en meisjes worden opgeleid tot drakenrijders. Dit geweldige avontuur heeft direct onze aandacht. Want drakenrijder worden is zeker niet geheel zonder gevaar. En dit levert direct al vele spannende momenten op. En hoewel Henry uitzonderlijk goed kan vliegen op zijn draak gaat het opbouwen van een band niet zo soepel. Het is al snel duidelijk dat de grote draak een geheim heeft. En het blijft het hele boek spannend of het Henry op tijd zal lukken om dit geheim te ontrafelen.

De geheime drakenschool

Thema’s binnen De geheime drakenschool

Het is nogal voor de hand liggend maar dit boek gaat natuurlijk over draken. De jonge drakenrijders leren op Wolkenburg alles wat ze moeten weten over draken. Welke soorten er zijn, wat ze eten en hoe ze erop moeten vliegen. Andere zeer belangrijke onderwerpen in De geheime drakenschool zijn vriendschap en vertrouwen. Henry komt er namelijk achter dat zonder hulp van zijn vrienden hij het geheim niet opgelost zal krijgen. Maar vertrouwd hij hen genoeg om ze om hulp te vragen?

De geheime drakenschool

Auteur Emily Skye

De redacteuren van de uitgeverij Baumhaus Verlag bedachten de pseudoniem Emily Skye. Onder deze naam schreven zij De geheime Drakenschool. Zo konden zij zelf een keer ervaren hoe het is om de auteur van een boek te zijn. En naar mijn mening is dat enorm goed gelukt. Want wat een super tof boek is dit!

De kleine drakenkunde

Ook wij kunnen van alles leren over draken. Helaas niet hoe we erop kunnen vliegen, maar wel allerlei andere dingen. Achterin De geheime drakenschool bevind zich namelijk het informatieboek De kleine drakenkunde. Hierin vindt je informatie over maar liefst zes verschillende soorten draken. Denk hierbij aan o.a. algemene informatie als soort, gewicht, gemiddelde leeftijd, en speciale kracht. Verder staat er uitgebreide informatie in over de lichaamsbouw, het karakter en andere bijzonderheden over de verschillende soorten draken. Deze informatie wordt ondersteund door diverse potlood tekeningen. Wat mij betreft is dit informatie boek een interessante aanvulling op het verhaal. Zo kunnen we zelf ook een beetje oefenen om drakenrijder te worden.

Voor wie is De geheime drakenschool?

De geheime drakenschool is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Ik heb het boek voorgelezen aan mijn dochter van 7 en zij vond het verhaal fantastisch. En ze kijkt er dan ook enorm naar uit om het boek helemaal zelf te gaan lezen.

En niet alleen kinderen zullen dit verhaal prachtig vinden. Ook volwassenen zullen samen met hun kinderen genieten van dit boek. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd.

Raden wij dit spannende avontuur aan?

Absoluut! Elke avond voor het slapen gaan las ik mijn dochter van 7 voor uit De geheime drakenschool. En al snel waren we beide helemaal weg van dit magische verhaal. Ze vond het verhaal zelfs zo leuk dat ik op een gegeven moment niet meer verder mocht lezen. Want dan was het avontuur zo snel voorbij en dat vond ze wel heel erg jammer. Gelukkig kon ik haar toch overhalen om verder te lezen. En daar ben ik heel erg blij mee. Want dit boek heeft echt het perfecte einde! Spannend, magisch en ontroerend. Wij kijken in ieder geval ongeduldig uit naar het tweede deel van deze stoere drakenserie!

De geheime drakenschool

Benieuwd naar andere mooie boeken van Uitgeverij De Fontein jeugd? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De geheimen drakenschool

Auteur: Emily Skye | Illustraties: Pascal Nöldner | Vertaler: Saar Breimer | Uitgever: De Fontein jeugd | 26 september 2023 | 208 pagina’s | 9789026167201 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.