Kapot – een perfect koppel en een fatale crash

Toen ik de flaptekst las in de brochure, had ik helemaal niet door dat Kapot een versroman was. Wel leek het boek mij erg spannend dus ik wilde hem dan ook graag lezen. Ik wilde graag weten wat er was gebeurd, of het koppel nog samen zou blijven en vooral wie nou echt de schuldige was. Bij ontvangst van het boek zag ik pas dat het een versroman was. Dat vergrootte mijn nieuwsgierigheid.

Kapot cover

Versroman Kapot samenvatting

Joe en Imogen lijken het perfecte koppel: ze zijn al jarenlang jaloersmakend verliefd en een voorbeeld voor hun vrienden. Maar als ze betrokken raken bij een dodelijk ongeluk, valt hun relatie stukje bij beetje uit elkaar. Ze belanden in een situatie die ze niet meer in de hand hebben. Terwijl Joe terecht staat brokkelt het op het oog lijkend ideale plaatje stukje bij beetje af.

Kapot is een prachtige versroman over een toxische relatie, waarin opoffering, leugens en liefde een grote rol spelen. Het verhaal is op een slimme manier gestructureerd rondom de rechtszaak die volgt op het ongeluk. Wie spreekt de waarheid? En wat is er nu écht gebeurd? Wat zal het vonnis van de rechter zijn?

Kapot achterkant

Leeservaring Kapot

Bij het lezen van de flaptekst had ik een spannend boek verwacht. Dit viel voor mij helaas wat tegen. Kapot bestaat uit drie delen en bij het derde deel vond ik het pas wat spannender worden. Daarvoor werd er meerdere keren gewisseld tussen ‘nu’ en ‘verleden’. Ondanks dat het wel aangegeven stond, vond ik het bij dit boek toch niet zo prettig. Toch las het boek best vlot en had ik het boek snel uit. Door de schrijfstijl had ik het gevoel dat ik een lang gedicht aan het lezen was. Hoe verder je in het boek kwam, hoe meer informatie je kreeg over de personages en gebeurtenissen. Ik vind het heel knap gedaan om een heel boek, 1 verhaal, gevormd te krijgen in versvorm.

blz

Conclusie

Kapot was de eerste versroman die ik ooit las. Ondanks dat ik wel vond dat het verhaal mooi in elkaar was gezet is het voor mij niet voor herhaling vatbaar. Het was toch een beetje ‘anders lezen’ dan een gewoon verhaal. Ik vond het leuk om een uitstapje te maken naar iets anders, maar ik heb gemerkt dat een versroman niet mijn ding is. Ik zal dan ook niet snel weer een versroman oppakken. Maar als je houdt van gedichten, romantiek en een beetje spanning ineen, dan is Kapot vast iets voor jou.

blz

Andere boeken van uitgeverij Blossom Books

Over Louisa Reid

Louisa Reid is lerares Engels. In haar vak deelt ze ook haar liefde voor lezen en schrijven met haar leerlingen. Het grootste deel van haar tijd brengt ze lezend door en als ze niet leest, dan schrijft of verzint ze verhalen. Louisa Reid schrijft graag over belangrijke thema’s voor haar lezers. Ze is gefascineerd door thema’s als empowerment en persoonlijke vrijheid. Reid heeft meerdere boeken geschreven, maar Kapot (oorspronkelijke titel: Wrecked) is de eerste die naar het Nederlands is vertaald.

Specificaties Kapot

Auteur: Louisa Reid | Uitgeverij: Blossom Books | Vertaald (vanuit het Engels) door: Merel Leene | november 2023 | 383 pagina’s | 9789463494816 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.