Een episch avontuur, door Jeff Kinney

Een episch avontuur? Kom maar op! Hou jij van de boekenserie het leven van een loser? Dan is dit boek perfect voor jou! Het leven van een allerbeste vriend 2 – Een episch avontuur.

Theo Thorbecke gaat een episch avontuur schrijven, over Theobald, een jongen die zijn moeder moet redden van de Witte Magiër. Samen met zijn beste vriend Barm gaat hij op pad. Maar elke dag gebeurt er wel iets waardoor ze in de problemen komen. En daarnaast moet Theo zelf het gezeur van zijn vriend Bram aanhoren over ‘copyright’, films, spelletjes, actiefiguren en games. Terwijl Theo gewoon een leuk verhaal voor op bed wil schrijven. Ik heb met die jongen te doen😥.

Een episch avontuur maakt het oude nieuw

Zoals de meeste van jullie weten heeft Jeff Kinney de beroemde boekenserie ‘het leven van een loser’. Volgens mij is die serie nu afgelopen en is Kinney daarom begonnen met het maken van de nieuwe serie ‘het leven van een allerbeste vriend‘. Het is in theorie gewoon dezelfde serie maar dan gewoon uit een ander perspectief (en zonder neuzen🥺). Het is net zo grappig als de oude serie. En ‘een episch avontuur’ past daar ook bij, ik vind het vooral leuk dat het boek gaat over het maken van een boek. Zo kunnen we een kijkje nemen in de schrijverswereld. We kunnen bijvoorbeeld zien hoe moeilijk het is om iedereen die je boek leest blij te maken met wat je hebt gemaakt

een episch avontuur

Verschillen en overeenkomsten

De series ‘het leven van een loser’ en ‘het leven van een beste vriend’ hebben veel verschillen en ook overeenkomsten.

Overeenkomsten:

  • De series spelen zich allebei af in de tijd van nu
  • De series gaan allebei over een tiener

Verschillen:

  • De karakters in ‘een episch avontuur’ hebben geen neuzen
  • In ‘het leven van een loser’ is de hoofdpersoon gewoon onaardig en een echte loser, in deze serie is de hoofdpersoon heel aardig en wilt iedereen maar wat graag helpen
een episch avontuur

Specificaties Een episch avontuur

Auteur: Jeff Kinney | uitgever: de Fontein jeugd | 224 pagina’s | 9789026153907 | september 2020

Meer weten? Klik dan hier of ga je naar je lokale boekhandel

Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.