Nooit alleen – een cadeauboek vol kleur en gedachten

Nooit alleen is echt zo’n boek om cadeau te geven. Een cadeau voor een lieve vriendin die het wat zwaar heeft of aan een collega tijdens een ziekteperiode. Maar natuurlijk kan het ook een geschenk aan jezelf zijn. Het boek is prachtig om neer te zetten, om door te bladeren of kleine delen uit te lezen ’s morgens als je wakker wordt. Een bemoediging met een christelijke basis. Om iemand te laten weten dat zij niet alleen is. Dat er gedacht wordt aan haar. Goed genoeg zijn is de boodschap.

Nooit alleen

Nooit alleen

Nooit alleen is een boek vol kleur en gedachten. Een geschenkboek om te delen of juist als cadeau voor jezelf. Een boek voor onderweg, als het pad soms omhoog en soms omlaag gaat. Als je je eenzaam voelt in de drukte van de wereld.

Want soms lijkt het alsof we onze weg helemaal alleen moeten lopen. Maar wat is het mooi om te ontdekken dat God dichtbij wil zijn. Dat Hij ons de juiste weg wil wijzen. Dat Hij ons mensen geeft die een stukje met ons mee willen lopen.

Dat weten, daarop vertrouwen, is niet altijd makkelijk. In dit boek neemt Alette Koornneef je op een creatieve manier mee in haar eigen zoektocht. Met gedichten en illustraties die voor herkenning zorgen. Die je naar boven laten kijken. Je een duwtje in de rug geven soms. Een boek om mee uit het raam te starten, met anderen te delen en als een warme deken om je heen te laten zijn. Zodat je eventjes mag voelen: Je bent nooit alleen.

Nooit alleen

Een warm boek

Nooit alleen is echt een cadeautje. Met veel zorg heeft Alette het geschreven en geïllustreerd. Gedetailleerd en afwisselend, wat het elke bladzijde opnieuw een verrassing maakt. Veel pagina’s zou ik zo neerzetten als tafelboek, als reminder om wat liever voor mijzelf te zijn. Hiermee creëer je veel mogelijkheden, ook als decoratie. Het kleurgebruik, de lettertypes en de soorten teksten zijn namelijk zeer afwisselend. Je kunt per dag bepalen waar je behoefte aan hebt.

Wat een warmte straalt Nooit alleen uit. Dit komt enerzijds door het kleurgebruik, wat al op de cover begint. Zachte pasteltinten en zachte lijnen zorgen voor een gerust en warm gevoel. Soms afgewisseld met wat ‘hardere’ witte bladzijdes, maar dit is dan ook echt kloppend bij de tekst die erbij staat. De tekenstijl van Alette spreekt mij erg aan. Romantisch, warm, maar ook modern.

Nooit alleen is gebaseerd op het Christelijk geloof

Er is in Nooit alleen een heel mooie afwisseling gevonden tussen Bijbelse teksten, bemoediging vanuit God en neutralere teksten. Niet tegensprekend, allen vanuit hetzelfde basisgevoel van warmte en gezelschap. Ook hierin kun je dus per dag bepalen wat bij je past. Wil je je laten inspireren door een Bijbeltekst? Of liever een meer op het heden gerichte uitspraak over de lat lager leggen voor jezelf? Beide kun je vinden in dit boek en sommige teksten zijn ook met verschillende ‘brillen’ te lezen. Soms is er een wat uitgebreidere uitleg, zoals in de afbeelding hierboven rondom ‘Vrede’.

Nooit alleen

Specificaties Nooit alleen

Auteur: Alette Koornneef | Uitgever: Groen Jongbloed Media | 128 pagina’s | april 2023 | 9789088973376 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.